bule Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Cześć dawno mnie nie było na forum. Kiedyś pisałem o moim problemie z chłodzeniem - przy przeglądaniu stron na necie dysk ma ok 40-41 stopni C, a temp procka dochodzi do 50-52 st i włącza się wiatraczek, schładza do 46, po chwili znowu jest ok 50 i włacza się wiatraczek i tak cały czas. Niemal cały czas wyje wiatraczek. Wg mnie zbyt szybko włącza się chłodzenie, temp podskoczy zaledwie o 4 stopnie i znowu schładza :/ Może ktos z Was miał taki problem i udalo się go rozwiązać? Może pomoże serwis w Brnie? Mam jeszcze 2 miesiące gwarancji,więc czas nagli... Ostatnio nałożyłem na procek nową pastę arctic silver 5, nie ma jednak polepszenia :/ Proszę pomóżcie, chciałbym załatwić to zanim mam gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Masz jak najbardziej prawidlowe temperatury... Nie ma powodu do obaw. Zainstaluj NHC i obniz napiecia na poszczegolnych mnoznikach... Bedzie lepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Masz jak najbardziej prawidlowe temperatury... Nie ma powodu do obaw. Zainstaluj NHC i obniz napiecia na poszczegolnych mnoznikach... Bedzie lepiej... W NHC większośc funkcji mam nieaktywnych, w tym zmiana napięć. Może jakiś inny programik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seboxxl Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 W NHC większośc funkcji mam nieaktywnych, w tym zmiana napięć. Może jakiś inny programik?jaki masz procesor? jeśli w NHC masz nieaktywną większość ustawień to pewnie Celeron M. A jeśli Celeron M to napięcia nie obniżysz żadnym programem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bule Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 jaki masz procesor? Celeron M :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 to nic nie poradzisz, napiecia nie obnizysz a zmienianie FSB niewiele zmieni a ile cokolwiek... musi byc chyba jak jest, jedyna nadzieja to obsluga ACPI i wtedy bedziesz mial kontrole nad wiatraczkiem ale na to jeszcze poczekamy... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...