aldam Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Witam Jak do tej pory internet z Aster działał bez zarzutów (Twój net 512). Od kilku dni zaczęły się problemy. Wygląda to mniej więcej tak, że co jakiś czas wyskakuje komunikat o odłączonym kablu sieciowym i wtedy następuje zerwanie połączenia. Poczym po chwili wszystko wraca do normy i tak w kółko. Dzwoniłem do Aster i poinformowano mnie, że modem (Motorola) działa prawidłowo, sygnał jest odbierany przez modem non stop, ip odświeżane regularnie. Więc pewnie problem leży po mojej stronie. Co zrobiłem: sprawdziłem inny kabel - to samo, podłączyłem kompa w pracy - działa bez zarzutów, skonfigurowałem ustawienia karty sieciowej dokładnie tak jak podają na ich stronie - problem występuje nadal może tylko z mniejszą częstotliwością. Co robić? poradźcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Zmuś ich do wymienienia modemu na Terayona TJ720X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A może masz problem z gniazdem Ethernet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Sprawdzałeś na innej sieciówce niż ta z której korzystasz teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Czy przed problemami z netem wyjmowałeś, wkładałeś kabel sieciowy :?: Kiedyś spotkałem się z identycznymii objawami u kolegi - w gniazdku karty sieciowej były pogięte druciki. Sprawdź też na innej sieciówce - ale wtedy możesz być poproszony o rejestrację nowej maszyny (inny adres MAC karty sieciowej). Jeśli gniazdko jest w porządku to zmień prędkość na 10Mbit/Half duplex w ustawieniach karty sieciowej Edytowane 16 Września 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...