Skocz do zawartości
AndyN

Bix2 Vs Cooltec Maxistream/eheim1048 Vs Laing Ddc-1plust

Rekomendowane odpowiedzi

Nadspodziewanie duze te roznice jak na moj gust... Czy pomiary wykonywane byly w ten sam sposob w obu przypadkach :?: Jak z zachwowaniem warunkow otoczenia - temp w pomieszczeniu :?:

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadspodziewanie duze te roznice jak na moj gust... Czy pomiary wykonywane byly w ten sam sposob w obu przypadkach :?: Jak z zachwowaniem warunkow otoczenia - temp w pomieszczeniu :?:

Duże?

Widać że chłodnica lepiej wypromieniowuje w porównaniu z BIX2 przy niskich obrotach wentyla. Przy wentylach na max różnica nie jest tak duża ale zapas wydajności widać

Nie mam klimy w domu, nie twierdzę, że to jakiś profesjonalny test. Wiem jedno: to był dobry zakup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz wszystko jak na dłoni widać --> good job

najbardziej skorzystała grafa a procek w stresie zysk 3C więc jak dla mnie dobrze ale nie rewelacyjnie

Pewnie pompka z większym przepływem pomoże ,moja obecna akwarjówka [inline] w porównaniu z padnietą Cooltec750Mark2 podniosła na dzieńdobry temp. o 2-3C miał byc laing ale poczekam na nowa rev.

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie pompka z większym przepływem pomoże ,moja obecna akwarjówka [inline] w porównaniu z padnietą Cooltec750Mark2 podniosła na dzieńdobry temp. o 2-3C miał byc laing ale poczekam na nowa rev.

Mam zamiar wymienić Eheima na to: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...-ultra-agb.html

Zobaczymy co ona zmieni ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar wymienić Eheima na to: http://www.alphacool.de/product_info.php/p...-ultra-agb.html

Zobaczymy co ona zmieni ....

Zacząłem dodawać wyniki po wymianie pompki Eheim na Laing - pierwszy post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi