Dj paw Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Witam!!! Ostatnio sprawiłem sobie taki oto router oraz kable. Wszystko skonfigurowalem, pokazuje, że modem jest w pełni gotowy do pracy. Jednak nie mogę jeszcze korzystać z internetu. Może nie wiem jak skonfigurować połączenie. Nigdy wcześniej sie tym nie zajmowałem. Do routera sa podłączone dwa komputery kablem sieciowym prostym. Prosze was o pomoc(z góry przepraszam za taki kolejny temat). Znalazłem temat o dzieleniu neo. Przepraszam za kolejny. Edytowane 15 Września 2006 przez Dj paw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Ange1 Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Napisz mi ile masz komputerów i jak podłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Ange1 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Witam Mam podłączone dwa komputery do routera kablem sieciowym prostym(RJ45). Każdy komputer ma karte sieciową wbudowana w płyte główną. djpaw W takim razie sprawdź podłączenie ADSL do modemu i ustawienia nazwy i hasła użytkownika od Neo i pamiętaj, że router musi miec adres 192.168.0.1. EDIT: sry za 2 posty z rzędu Edytowane 15 Września 2006 przez Fallen Ange1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja sie dołącze do tematu bo mam pytanie. Za niedługo będe mieć 2gi komputer i nie wiem jak je połączyć w jedno. Chodzi mi o to żebym miał neta w obu, i zeby pliki między pc wymieniac itp. chyba wiecie o co chodzi ;p Czy do tego potrzeba router'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDdD Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) W takim razie sprawdź podłączenie ADSL do modemu i ustawienia nazwy i hasła użytkownika od Neo i pamiętaj, że router musi miec adres 192.168.0.1. EDIT: sry za 2 posty z rzędu eee...a 10.0.0.2 ?? <_< EDIT: musisz skonfigurować ruter w odpowiedniej zakladce. Musisz również skonfigurowac oba komputery(to Ci moge wyjasnić na PW.) Edytowane 15 Września 2006 przez RaDdD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Wszystko działa dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...