Skocz do zawartości
Dj paw

Modem Asmax/dzielenie Neostrady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Ostatnio sprawiłem sobie taki oto router oraz kable. Wszystko skonfigurowalem, pokazuje, że modem jest w pełni gotowy do pracy.

Jednak nie mogę jeszcze korzystać z internetu. Może nie wiem jak skonfigurować połączenie. Nigdy wcześniej sie tym nie zajmowałem.

Do routera sa podłączone dwa komputery kablem sieciowym prostym.

Prosze was o pomoc(z góry przepraszam za taki kolejny temat).

Znalazłem temat o dzieleniu neo. Przepraszam za kolejny.

Edytowane przez Dj paw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam podłączone dwa komputery do routera kablem sieciowym prostym(RJ45). Każdy komputer ma karte sieciową wbudowana w płyte główną.

djpaw

W takim razie sprawdź podłączenie ADSL do modemu i ustawienia nazwy i hasła użytkownika od Neo i pamiętaj, że router musi miec adres 192.168.0.1.

EDIT: sry za 2 posty z rzędu

Edytowane przez Fallen Ange1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie dołącze do tematu bo mam pytanie.

Za niedługo będe mieć 2gi komputer i nie wiem jak je połączyć w jedno. Chodzi mi o to żebym miał neta w obu, i zeby pliki między pc wymieniac itp. chyba wiecie o co chodzi ;p

Czy do tego potrzeba router'a ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie sprawdź podłączenie ADSL do modemu i ustawienia nazwy i hasła użytkownika od Neo i pamiętaj, że router musi miec adres 192.168.0.1.

EDIT: sry za 2 posty z rzędu

eee...a 10.0.0.2 ?? <_<

EDIT:

musisz skonfigurować ruter w odpowiedniej zakladce. Musisz również skonfigurowac oba komputery(to Ci moge wyjasnić na PW.)

Edytowane przez RaDdD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi