Seavolv Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Wcześniej miałem trzy stacjonarki podłączone na skrętkę za pomocą TEGO routera oczywiście wszystko na neostradzie. Teraz mam dwa laptopy z wi-fi i za bardzo nie wiem, co mam kupić, aby uzyskać bezprzewodowy dostęp do netu + LAN. Trzeba zmieniać wszystko czy można coś wykorzystać? A no mam jeszcze modem do neostrady Sagem na usb. Dobrze by było, aby był dość dobry sygnał, bo mieszkam w domku jedno piętrowym ściany ogólnie z cegły no poza sufitem/podłogą to juz beton zbrojony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Masz dwie opcje: - Linksys WRT54GL + modem ethernetowy (czyli z gniazdkiem RJ45) do Neostrady - router z Wifi i wbudowanym modemem ADSL Annex A. W przypadku tej drugiej opcji wybor sprzetu jest duzo wiekszy, choc osobiscie polecalbym cos z Linksysa. Sam korzystam z Linksysa WAG200G i zasieg mam w mieszkaniu (60 m^2), piwnicy pietro nizej (znajdujacej sie pod pokojem lezacym po drugiej stronie mieszkania od routera) i w pokoju kumpla, ktory dziela od mojego cztery sciany (a byc moze piec, bo nie wiem czy sciana przy schodach na klatce jest na drodze). Jak widac nie jest zle, choc u kumpla juz bywa roznie z sila sygnalu (jeszcze ani razu nas nie rozlaczylo, ale zdarzalo sie ze siec chodzila z minimalna predkoscia 1 Mbit/s - testowane na laptopie z podpisu z wbudowanym Wifi) :) Calosc dziala bezproblemowo, router sam martwi sie o podtrzymywanie polaczeina z Neostrada. Zaleta pierwszego wariantu (WRT54GL + modem) jest mozliwosc skorzystania z nieoficjalnego softu do routera, ktory daje mu ogromne mozliwosci konfiguracji i podzialu pasma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Zostaw ten router który masz i tylko dokup jakiś AP. Sam AP. Najlepiej Linksysa. Ja wydarłem takiego niedrogo na Allegro używanego i polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seavolv Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A jakiego AP byscie polecali (nie za drogi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Mysle, ze cokolwiek z oferty Linksysa bedzie OK. Jesli obawaisz sie problemow z zasiegiem wybierz model z mozliwoscia dolaczenia zewnetrznej anteny lub wymiany juz istniejacej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja używam AP Linksysa model WAP 11. Cacko. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...