Skocz do zawartości
Szymoon

Hdd - Nie Dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglada tak, ze kilka lat temu padl mi fujitsu mpg3409AH-E niedawno wyjalem go z polki celem ponownego uruchomienia. Problem jest taki, ze jest jakos zle wykrywany, tzn. zamiast jego nazwy, w biosie widac jakies dziwne szlaczki i przypadkowe litery, wywala blad, ze jest cos tam nie tak i tyle, w windowsie oczywiscie tez go nie ma. Myslalem "jasne -elektronika" kupilem wiec na allegro identyczny dysk, dzisiaj go dostalem. Najpierw sprawdizlem ten nowy - kupiony na allegro. Dziala bez problemu. Wiec przekladam elektronike do mojego, efekt ? Jest dokladnie tak samo jak wczesniej - szlaczki w biosie. Moze troche inne tym razem. Naotmiast do tego nowego z allegro zamontowalem swoja stara elektronike i dziala ! Wiec wychodzi na to, ze elektronika w obu dyskach jest jak najbardziej sprawna. Dyski podlaczalem na tej samej tasmie(najpierw jeden, pozniej drugi - nie rownoczesnie).

Co moze byc powodem niedzialania dysku, co rozkrecic, gdzie grzebac ? Mam ten drugi sprawny, ale chcialbym, zeby to moj dysk dzialal, poniewaz mam tam jakies swoje dane no i ten kupiony na allegro ma bad sectory (a moj czy ma to nie wiem, ale chyba nie).

Edytowane przez Szymoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi