Szymoon Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 (edytowane) Sprawa wyglada tak, ze kilka lat temu padl mi fujitsu mpg3409AH-E niedawno wyjalem go z polki celem ponownego uruchomienia. Problem jest taki, ze jest jakos zle wykrywany, tzn. zamiast jego nazwy, w biosie widac jakies dziwne szlaczki i przypadkowe litery, wywala blad, ze jest cos tam nie tak i tyle, w windowsie oczywiscie tez go nie ma. Myslalem "jasne -elektronika" kupilem wiec na allegro identyczny dysk, dzisiaj go dostalem. Najpierw sprawdizlem ten nowy - kupiony na allegro. Dziala bez problemu. Wiec przekladam elektronike do mojego, efekt ? Jest dokladnie tak samo jak wczesniej - szlaczki w biosie. Moze troche inne tym razem. Naotmiast do tego nowego z allegro zamontowalem swoja stara elektronike i dziala ! Wiec wychodzi na to, ze elektronika w obu dyskach jest jak najbardziej sprawna. Dyski podlaczalem na tej samej tasmie(najpierw jeden, pozniej drugi - nie rownoczesnie). Co moze byc powodem niedzialania dysku, co rozkrecic, gdzie grzebac ? Mam ten drugi sprawny, ale chcialbym, zeby to moj dysk dzialal, poniewaz mam tam jakies swoje dane no i ten kupiony na allegro ma bad sectory (a moj czy ma to nie wiem, ale chyba nie). Edytowane 14 Września 2006 przez Szymoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 NIGDY NIE ROZKREcAJ DYSKU TWARDEGO!!!!!! jak go rozkrecisz mozesz co najwyzej wrzucic go pod tramwaj [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 ale mnie kusisz :) musze se jakis znalezc i rozkrecic :) ale problem pozostaje i cos chcialbym z nim zrobic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Nie koniecznie dysk mozna rozebrac jesli tylko syfy nie naleci do srodka to sie nic wielkiego nie stanie ciezka sprawa wszystko wygladalo wlasnie na elektronike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 to rozbierz sobie jakies 4gb za 20zl tyllko wczesniej postaw na nim windowsa i zostaw go rozkreconego przez 15min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...