Skocz do zawartości
qbaneoplus

Ktoś Z Częstochowy? Zostałem Oszukany Kto Pomoże

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kupiłem niedawno płyte g. od pewnego kolesia lecz poza allegro (gdzie ja miałem rozum zeby cos takiego robic :( ) gostek mi wysłał odebrałem za pobraniem wszystko ok ale płyta nie sprawna nie chce ruszyc. Dowiedziałem sie ze wina stoi po stronie biosu ale nie chce naprawiac tyloko chce odzyskać kase. Gość oczywiście po gradobiciu moich meili nic nie odpisuje wiec juz wiem na 100% ze mnie wycackal. Nie wiem co teraz robic moze jest ktos z częstochowy i pomoze mi odzyskać kase albo pogadać z tym oszustem bo tak go trzeba nazwać neistety. Powiem tyko ze mieszka na ulicy 1 maja w wyżej wymienionej Czestochowie jeśli ktos chciał by mi pomuc to prosze o pisanie w tym topiku albo na pw i jeszcze raz prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłoś sprawę na policję. Byłem w dokładnie takiej samej sytuacji. Kupiłem Abita NF7 (z ogłoszenia na tym forum), a doszła mi paczka z Epoxem 8RDA, który nie działał. Gdy opisałem sprawę na forum, większość userów zaczęła mi pomagać i dawać rady. Płaciłem za pobraniem, więc zadzwoniłem na pocztę i poprosiłem o wstrzymanie przesyłu pieniędzy i powiedziałem, że sprawa trafi na policję. Miła pani powiedziała, że wstrzyma przesył do dwóch dni i mam jej donieść zaświadczenie, że sprawa jest na policji. Tego samego dnia zgłosiłem przestępstwo. Dostarczyłem na komisariat wydruk całej korespondencji mailowej i uszkodzoną płytę, które służyły za dowody. Po dwóch miesiącach odzyskałem całe pieniądze (200zł). Nie wiem jaki wyrok dostał oszust, bo jestem niepełnoletni i to mój ojciec zajmował się całą sprawą, ale myślę, że chłopak będzie miał nas***e w papierach.

Jak widać jedyne co możesz zrobić, to iść na policję, zanieść im wszystko, co może posłużyć jako dowód i zgłosić oszustwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi