Trolu609 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam, Otóż ostatnio zostawiam kompa włączonego na noce i jednak zaczyna mi dokuczać hałas wydobywający się ze środka. Planuję wyciszenie kompa (Zalman pasywny na kartę graf, Zalman na NB, no i coś z CPU zrobić). Potrzebuję możliwie najcichszego rozwiązania (jeżeli by było pasywne to rewelacja). Z tego co wiem to Scythe Katana by była dobrym rozwiązaniem oraz Thermalright SI-97. Dorzuciłbym do tego jakiegoś Fandera i mam nadzieję że byłoby cichutko. Może macie Wy Forumowicze jeszcze jakiekolwiek pojęcie, doświadczenia na temat takich chłodziw? Pozdrawiam Trolu609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 jestes sporo czasu na forum i nie dotarlo do glowki, ze nalezy przeszukac forum, ktore obfituje w takie tematy zaslugujesz na zabanowanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 bierz si-97, miałem takiego z fanderem i sprawował się świetnie, względnie możesz kupić big typhoona i puścić do na 1000 rpm i mieć spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja bym wybrał tańszą opcję niż SI-97, mianowicie TT Sonic Tower - około 120-130 zł i spokojnie da radę pasywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 ' date='15 wrz 2006, 09:20' post='2318039']Ja bym wybrał tańszą opcję niż SI-97, mianowicie TT Sonic Tower - około 120-130 zł i spokojnie da radę pasywnie. Na 1.7V pasywnie sonic? Musialby miec niezly przewiew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 aerial, nie rozumiem Twojej wypowiedzi... Sonic daje radę pasywnie schłodzić P4 EE 3,4 ghz(z wentylacją w obudowie) a AXP 2400 grzeje się "trochę" mniej... IMHO spokojnie da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Chodzilo mi glownie o to ze tego typu konstrukcje nie radzily sobie najlepiej na socketA. Bardzo rozczarowujace np wyniki modowanych freezerow. Bo rzeczywiscie patrzac na wyniki nowszych platform prezentuje sie niezle: Przy zalozeniu ze na sciance obudowy jest 120mm zaraz obok sonica oczywiscie bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 typhoon na minimalnych obrotach jest niemalze nieslyszalny, ale licz sie z tym, ze zagraci Ci pol obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Na 1.7V pasywnie sonic? Musialby miec niezly przewiew. Eee tam styknie, kiedyś Drake miał sonica na pasivie na AXP 2500@3200 i miał coś 36-37 w idle a jak na ten procek to chyba nieźle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 typhoon na minimalnych obrotach jest niemalze nieslyszalny, ale licz sie z tym, ze zagraci Ci pol obudowy ;) Może spoko zajmować. Ale chodzi tu jedynie o to aby mieć ciszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Imo tt bt na minimalne obroty, dobrze jest mu też odizolować wentylator od reszty kulera np. uszczelkami do okien + kropelką, u mnie pracował tak pół roku. Będzie cicho i zapasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Ja jade na TT Tower 112 + Fander 92 (min. obr. - nieslyszalny) i wyrabia. Ale mam przewiew w budzie - Fander przod i tyl oraz PSU ze 120. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...