jezykwaw Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam, przeszukalem cale forum zeby znalezc rozwiazanie na moj problem ale nikt chyba nie mial takiego problemu :( No wiec zakupilem sobie te plytke głowna czyli ASRock 939Dual-VSTA przedwczoraj na allegro nowka sztuka. Zainstalowalem na niej Athlona 64 3000+, na plytce siedza 2 pamieci Kingstona 512 MB 400 Mhz sa identyczne. Zalozylem tez moja stara karte graficzna na AGP to jest Gigabyte Geforce 6600 GT. Wszystko ladnie podlaczylem w BIOSIE wszystko po ustawialem uaktywnilem tez funkcje w biosie "AGP P2P Deep Fifo" niezbedne do dzialania kartom nvidii z serii 6x00 ze zlaczem AGP(cos z obsluga mostka PCI AGP w tych kartach), dysk twardy mam Seagete 200 GB na ATA. No i teraz zaczyna sie problem. Zalaczym plytke z Windowsem XP mam wersje SP2 Corporate ENG i PL i na obydwu jest to samo. Odpala sie instalacja jest ekran ze laduja sie sterowniki urządzeń i kiedy konczy sie ladowanie jest napis na niebieskim tle "Setup is starting Windows" i w tym momencie komputer sie zawiesza klawiatura nie reaguje nic nie mozna zrobic jak pogrzebie w ustawieniach BIOS-u to zamiast napisu "Setup is Starting Windows" pojawia sie czarny ekran z mrygajacym znakiem zachety i tak do nieskonczonosci z klawiatury nie mozna kompa juz zresetowac a czasami jest tez tak ze komputer automatycznie sam sie resetuje i tak w kolko. Nic nie moge zrobic... sprobowalem tez zalaczyc dysk stary 40 Gigowy z zainstalowanym WIN98 ale przy probie wlaczenia systemu pojawiaja sie okna ze system wykryl nowe urzadzenie blablabla... i zawiecha jest i tylko resecik reczny pomaga. Bardzo prosze o pomoc być moze ktos mial juz taki problem ? Tyle sie naczytalem o tej plycie duzo ludzi ja polecalo a tu taki zonk :-( gdyby ktos zechcial mi pomoc jest caly czas dostepny pod nr. GG : 1160408 (czasem niewidoczny) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefanor Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam, przeszukalem cale forum zeby znalezc rozwiazanie na moj problem ale nikt chyba nie mial takiego problemu :( No wiec zakupilem sobie te plytke głowna czyli ASRock 939Dual-VSTA przedwczoraj na allegro nowka sztuka. Zainstalowalem na niej Athlona 64 3000+, na plytce siedza 2 pamieci Kingstona 512 MB 400 Mhz sa identyczne. Zalozylem tez moja stara karte graficzna na AGP to jest Gigabyte Geforce 6600 GT. Wszystko ladnie podlaczylem w BIOSIE wszystko po ustawialem uaktywnilem tez funkcje w biosie "AGP P2P Deep Fifo" niezbedne do dzialania kartom nvidii z serii 6x00 ze zlaczem AGP(cos z obsluga mostka PCI AGP w tych kartach), dysk twardy mam Seagete 200 GB na ATA. No i teraz zaczyna sie problem. Zalaczym plytke z Windowsem XP mam wersje SP2 Corporate ENG i PL i na obydwu jest to samo. Odpala sie instalacja jest ekran ze laduja sie sterowniki urządzeń i kiedy konczy sie ladowanie jest napis na niebieskim tle "Setup is starting Windows" i w tym momencie komputer sie zawiesza klawiatura nie reaguje nic nie mozna zrobic jak pogrzebie w ustawieniach BIOS-u to zamiast napisu "Setup is Starting Windows" pojawia sie czarny ekran z mrygajacym znakiem zachety i tak do nieskonczonosci z klawiatury nie mozna kompa juz zresetowac a czasami jest tez tak ze komputer automatycznie sam sie resetuje i tak w kolko. Nic nie moge zrobic... sprobowalem tez zalaczyc dysk stary 40 Gigowy z zainstalowanym WIN98 ale przy probie wlaczenia systemu pojawiaja sie okna ze system wykryl nowe urzadzenie blablabla... i zawiecha jest i tylko resecik reczny pomaga. Bardzo prosze o pomoc być moze ktos mial juz taki problem ? Tyle sie naczytalem o tej plycie duzo ludzi ja polecalo a tu taki zonk :-( gdyby ktos zechcial mi pomoc jest caly czas dostepny pod nr. GG : 1160408 (czasem niewidoczny) Pozdrawiam Na początek ustaw wszystko na ustawienia domyślne, bo wg. mnie sprawa wygląda tak: 1. Przegrzewa sie procesor - źle zainstalowałeś chłodzenie (sprawdź jakie masz temperatury w biosie po tej zawieszce). 2. Masz walnięte ramy lub inne urządzenie, zrób sobie płytę startową z memtestem i sprawdź pamięć. Jeśli to wina płyty, nie powinieneś się martwić bo przecież jest na gwarancji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezykwaw Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 -> stefanor ramy sa dobre napewno dobre dzialaja jak nalezy A temp na procku nie przekraczala 32 stopni w BIOSIE a temp M/B 29 stopni sprawdzilem plyte glowna z innym zasilaczem i inna karta graficzna i dalej ten sam problem resetowanie BIOS-u tez nic nie dalo ani przestawianie jakis utawien w BIOS-ie dziekuje wszystki za zainteresowanie sie tematem. PLYTE GŁOWNA ASRock 939dual-VSTA odeslalem do sprzedawcy niedlugo dostane druga identyczna i mam nadzieje ze bez jakichkolwiek usterek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...