Gość Soker Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 A ja cholera nie wytrzymałem do first runa na C2D i zrobiłem first run na A64 ;) Potem jakieś wyniki ale na pewno słabe ;) btw. sam jestem ciekaw jaki będzie skok z s939 na c2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) A ja cholera nie wytrzymałem do first runa na C2D i zrobiłem first run na A64 ;) Potem jakieś wyniki ale na pewno słabe ;) btw. sam jestem ciekaw jaki będzie skok z s939 na c2d Jak E6300 spodziewaj się przyrostu max 600 marków w 05 i ok. 800 w 03. O 2001SE nie dyskutujmy :wink: Oczywiście po OC @ jakieś 3,4 GHz. Chyba, że A64 tak mocno ogranicza kartę. Edytowane 3 Grudnia 2006 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Odświeżam, mógłby (mgliby) posiadacz (posiadacze) zerknąć tu: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2410081 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Kurcze jestem ciekawy skad Arche wytrzasnelo te PowerColory z Accelero wrrr!!! W hurtowniach brak. Action i ABC czekaja na dostawy ,a ja karte potrzebuje!! No chyba ,ze wykupili caly stan jaki mial Action zanim pojawily sie dostepne na stronie hurtowej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Skoro Cie tak pili to jest jedno wyjście kup u Arche ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Tiaaa jasne :P Nie dam im na sobie zarobic 80zl wrrr ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Kurcze jestem ciekawy skad Arche wytrzasnelo te PowerColory z Accelero wrrr!!! W hurtowniach brak. Action i ABC czekaja na dostawy ,a ja karte potrzebuje!! No chyba ,ze wykupili caly stan jaki mial Action zanim pojawily sie dostepne na stronie hurtowej :( niestety, ale masz racje :( zniknely w 5 minut od pojawienia sie, chyba maj etatowca co klepie F5 na klawie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 niestety, ale masz racje :( zniknely w 5 minut od pojawienia sie, chyba maj etatowca co klepie F5 na klawie :/ hyhy- a nie wiecie gdzie sie mieści Arche ? Przy niemieckiej granicy ul. Podchorążych 2/40 69–100 Słubice ul. Kossaka 117 65-001 Zielona Góra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 hyhy- a nie wiecie gdzie sie mieści Arche ? Przy niemieckiej granicy a co ma ich polozenie do dostepnosci kart w action w wwa na dawidowskiej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Sprowadzaja je z niemiec?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Sprowadzaja je z niemiec?? ze mnie nic nie sprowadzaja :P juz nie raz mialem sytuacje, ze handlowiec mojej firmy nam z rezerwacji gwizdnal 20-30 kart, bo ktos je zamowil a nie trzymal na zamowienie za 2-3 dni, niestety to jest ekszyn, w AB czy ABC Data jak mam w rezerwacji to nikt mi ich nie ruszy... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Tylko mi nie wykup wszystkich z akszona jak przyjda :( :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zakupiłem ASUSA x1950, tylko albo coś z nim nie tak, albo jest źle podpięty :( Czy przy starcie systemu i jak widac pulpit windowsa - powinien krecic sie wiatrak na karcie? Bo u mnie nie kreci sie :( Wie ktos moze o co chodzi???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 u mnie normalnie sie kreci, tzn pzy starcie przez moment 100% obrotow, potem zwalnia i do czasu az mu nie zmienie kreci sie wolno, ale kreci sie na pewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 u mnie normalnie sie kreci, tzn pzy starcie przez moment 100% obrotow, potem zwalnia i do czasu az mu nie zmienie kreci sie wolno, ale kreci sie na pewno.Domyślam się, że nie trzeba instalować żadnych sterowinków by ten wiatrak się kręcił. Testy: Jak tylko karta siedzi w slocie PCIx16 to piszczy i czerwona diodka miga, jak podpinam kabelek PCI Power to ładuje sie Windows (czyli karta działa) a sam wiatrak się nie kęci. Coś mi sie zdaje, że mój nowy Asus od Mikołaja jest z[ciach!]y :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Domyślam się, że nie trzeba instalować żadnych sterowinków by ten wiatrak się kręcił. Testy: Jak tylko karta siedzi w slocie PCIx16 to piszczy i czerwona diodka miga, jak podpinam kabelek PCI Power to ładuje sie Windows (czyli karta działa) a sam wiatrak się nie kęci. Coś mi sie zdaje, że mój nowy Asus od Mikołaja jest z[ciach!]y :( Można wiedzieć skąd brałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exPredator Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Można wiedzieć skąd brałeś ? Zamówiłem zmontowany komp w ZNAK-u. Reszta działa, karta tak jak opisałem. W mailu ZNAK odpisał by zadzwonic do serwisu w Wawie - jutro będę dzwonić (było by prosciej gdyby mieli sklep we Wro) :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GooZioR Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Nowy ATI Tray Tools http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/ Release notes: 1.2.6.964 [F] Fixed procedure to display memory clocks as DDR in Overclocking Window. [*] Updated tray icon [+] Added hotkeys to switch monitor rotation between 0/90 and 0/270 [+] Added Romanian translation [*] Updated existing translation files [+] Added Memory IO voltage control for X1xxx video boards. [+] Updated GUI interface for some dialog boxes [*] Updated core names database [+] Added 500ms delay before restoring previous 3D settings after exiting from game. If this included in game profile. [*] Updated text rendering procedure in FlashOSD module [*] Updated overclocking support for RV570 and RV560 boards. Thanks Unwinder for help and information. Czy ktoś już może testował OC na nowym "trejtulsie" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2006 Witam Przy próbie podkręcenia pamięci mojego Asusa x1950 PRO mam natychmiastową zwiechę. Rdzeń jest OK, da się ATI TOOLem np szukać max czestotliwości rdzenia, ale jak tylko ruszę pamięci jest zwiecha na twarto albo reset. Probowalem Riva Tunerem, Ati TOOLem, Ati TrayToolsem (tym nowym podanym wyzej ktory podobno dziala na RV570) Teraz mam stery ATI 6.11 wczesniej jakies inne ale też w miarę nowe. Macie jakieś pomysły o co biega ? W BIOSie raczej wszystko ok. Zmienilem nawet PCI-Express BOOST z Turbo na normal (tzn nie pamietam dokladnie jak sie ta opcja nazywa ale tak mniejwiecej brzmi) Pozdraawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Panowie, jest coś takiego jak 1950pro tylko 512ram (albo czy bedzie w ogole) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 2418308[/snapback] Panowie, jest coś takiego jak 1950pro tylko 512ram (albo czy bedzie w ogole) ? Jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Ale w Polsce ? Gdzie mozna kupić bo na allegro i w innych sklepach nie ma :? Zarzuć jakiegoś linka jak mozesz. Aha i czy są jakies różnice techniczne pomiedzy wersja 512ram a 256 (oprócz ilości ramu). Edytowane 8 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Mam to samo, nie da się na razie czymkolwiek kręcić pamięci tej grafie ;) Macie jakiś tam wynik na 3DM2005, procek na 2.9GHz, karta def Wynik wg. mnie jak najbardziej w normie. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Dzieki za odp. Więc pewnie jakaś blokada ATI bądź Asusa :/ Na FSB 410 mam 10560 w 3dmarku05 a na FSB 420 10601, więc wyniki wręcz identyczne. Jeszcze dłużej nie próbowałem kręcnąć tego proca. Na FSB 410 ORTHOS już śmiga 3 godziny - mam temp 60st. Do ilu mogę dobić? Jak sądzicie ? Jeśli teraz mam 60 st, to w gierkach myślę,że max jakieś 56,57. Wydaje mi się,ze tak do 65 w max stresie można testowac, prawda? W wolnej chwili chyba przełożę sobie wiatrak na tyle obudowy,zeby zamiast wydmuchiwać powietrza z budy-wdmuchiwał,bo jest on ze 3 cm od Ninjy i wialby bezpośrednio na niego :D Jeśli chodzi o kręcenie pamiątek to za bardzo nie wiem jak zacząć ostrzejszy OC. Takty na 5-5-5-15 i napięcie na 2.3V ? Kolejny skook mnożnika to chyba 1000MHz ostatnio przy tych ustawieniach komp juz się nie włączał :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 No wreszcie mam Asusa X1950 PRO.Teraz mam baardzo głupie pytanie ;) Otóż wraz z kartą dostałem przejściówkę do podłączenia dodatkowego zasilania. Wygląda to tak że na jednym końcu jest ten czarny wtyk ,który podłączam do samej karty ,a na drugim końcu dwa wejścia identyczne na podłączenie zwykłych molexów (do HDD ,CD). Wygląda to tak jak na screenie poniżej tyle że zamiast jednego są dwa białe na końcu. Więc mam podłączyć aż dwa molexy czy wystarczy tylko jeden ? Sęk w tym że mam tylko jeden wolny i musiałbym odłączyć jakiś dysk albo nagrywarkę żeby zwolnić następny. BTW. Nie śmiać się :lol: Dzieki za odp. Więc pewnie jakaś blokada ATI bądź Asusa :/ Na FSB 410 mam 10560 w 3dmarku05 a na FSB 420 10601, więc wyniki wręcz identyczne. Jeszcze dłużej nie próbowałem kręcnąć tego proca. Na FSB 410 ORTHOS już śmiga 3 godziny - mam temp 60st. Do ilu mogę dobić? Jak sądzicie ? Jeśli teraz mam 60 st, to w gierkach myślę,że max jakieś 56,57. Wydaje mi się,ze tak do 65 w max stresie można testowac, prawda? W wolnej chwili chyba przełożę sobie wiatrak na tyle obudowy,zeby zamiast wydmuchiwać powietrza z budy-wdmuchiwał,bo jest on ze 3 cm od Ninjy i wialby bezpośrednio na niego :D Jeśli chodzi o kręcenie pamiątek to za bardzo nie wiem jak zacząć ostrzejszy OC. Takty na 5-5-5-15 i napięcie na 2.3V ? Kolejny skook mnożnika to chyba 1000MHz ostatnio przy tych ustawieniach komp juz się nie włączał :/ No ja rozumiem ale co ma to wspólnego z tym tematem ? Do podkręcania procka masz odpowiednie działy. Co do O/C radka to pewnie na pamięci jest blokada. Zwłaszcza że ponoć to już i tak karty fabrycznie były podkręcone. Więc widocznie to jest max na pamięci. Możesz próbować za pomocą Riva Tuner. Albo jakiś mod Biosa. Nie wiem. Ja tam karty nie zamierzam podkręcać ,bo ponoć słabo się kręcą. A już jednemu na forum Sapphire x1950 PRO padł po podkręceniu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 No wreszcie mam Asusa X1950 PRO.Teraz mam baardzo głupie pytanie ;) Otóż wraz z kartą dostałem przejściówkę do podłączenia dodatkowego zasilania. Wygląda to tak że na jednym końcu jest ten czarny wtyk ,który podłączam do samej karty ,a na drugim końcu dwa wejścia identyczne na podłączenie zwykłych molexów (do HDD ,CD). Wygląda to tak jak na screenie poniżej tyle że zamiast jednego są dwa białe na końcu. Więc mam podłączyć aż dwa molexy czy wystarczy tylko jeden ? Sęk w tym że mam tylko jeden wolny i musiałbym odłączyć jakiś dysk albo nagrywarkę żeby zwolnić następny. Musisz podłączyć dwa molexy ;) ha ha ha ha ha ha <joke> ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) Ma ktoś tutaj X1950 pro na Asrocku dual sata 2 (chipset uli) ? Jak tak to niech poda wyniki w 3dmarkach (03 i 05) :P. I ponawiam pytanie: gdzie można kupić x1950pr0 z 512 RAMu ? Edytowane 8 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 Musisz podłączyć dwa molexy ;) ha ha ha ha ha ha <joke> ;) Pogięło ich :-| No ale skoro trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 OK sorki za offtopic, sie zorientowalem jak juz napisalem:>. Przy podkrecaniu pamieci nie chodzi tu o to ,ze karta juz nie daje rady,bo to by objawiało się artefaktami. o 5 MHz WSZYSTKO da sie podkręcić z obecnych kart, a tu wystarczy o 1MHz ruszyć i zonk. p.s. Nie musisz podlączać obydku, to po prostu przejściówka,zeby nie zużywać molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2006 (edytowane) OK sorki za offtopic, sie zorientowalem jak juz napisalem:>. Przy podkrecaniu pamieci nie chodzi tu o to ,ze karta juz nie daje rady,bo to by objawiało się artefaktami. o 5 MHz WSZYSTKO da sie podkręcić z obecnych kart, a tu wystarczy o 1MHz ruszyć i zonk. p.s. Nie musisz podlączać obydku, to po prostu przejściówka,zeby nie zużywać molexa. No tak ,ale ta są 2 wejścia na molexy ,a nie jedno wejście i dodatkowy molex. :) I to mnie właśnie dziwi. :) Są dwie takie wtyczki http://www.allegro.pl/item146135504_wtyk_z...eski_f_vat.html A powinna być jedna taka jak wyżej -do podłączenia zasilania ,a druga co nam zwraca zajęty molex: http://www.allegro.pl/item146135507_wtyk_z...nski_f_vat.html Ale skoro wystarczy podpiąć tylko do jednej to ok :) Co do pamięci to może dali jakąś blokadę ? Może warto poczekać na jakiś Biosik ;) Albo samemu coś kombinować. Edytowane 8 Grudnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...