ZeroSuper Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Pozbywam sie jednego X1950PRO. Może komus sieprzyda takie info. http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=242716 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 do moich raczek trafil X1950PRO 256MB PCIE jakie stery beda dla niego najlepsze\najwydajniejsze z bezproblemowym TVOUT-em? najnowsze 7.8, a moze cos starszego? a moze np. omegi 7.4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja jadę na najnowszych omegach i nie miałem problemu z żadnymi grami, Bioshock i MOH Airborne też chodzą jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zdecydowanie Omegi 7.4. :) Chociaż ja dalej jadę na 7.0 ,bo jak dla mnie są najlepsze jak dotąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja jadę na najnowszych omegach i nie miałem problemu z żadnymi grami, Bioshock i MOH Airborne też chodzą jak trzeba.Jak tobie chodzi MoH Airborne, chodzi mi o rozdzielczość i jakiś przedział fps. Przymierzam się do kupna grafiki (1950GT lub 8600GT) i chciałbym mieć jakieś porównanie, na 8600GT piszą zwykle o 40-80fps w 10x7 czy średnio 50. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jak tobie chodzi MoH Airborne, chodzi mi o rozdzielczość i jakiś przedział fps. Przymierzam się do kupna grafiki (1950GT lub 8600GT) i chciałbym mieć jakieś porównanie, na 8600GT piszą zwykle o 40-80fps w 10x7 czy średnio 50. U mnie w 1024x768 rzadko spada poniżej 50fps najmniej zaobserwowałem 36fps przy skoku z samolotu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Part2 poprzedniego arta porownanie sterownikow xp i Vista http://www.tuneupc.bnx.pl/news.php Ati zrobila bardzo dobra robote Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Witam panowie. Jako ze od dluzszego czasu zastanawiam sie nad kupnem karty z serii x1950 mam co do tego modelu kilka pytan. 1. Z poczatku mial byc PRO, ale jako ze wpadlo mi pare groszy teraz to moge dolozyc do XT i w zwiazku z tym czy chlodzenie typu Pentagram Freezone XC-70 AlCu da rade schlodzic tego gagatka? Na razie radzi sobie z x800gto @16p. Do temp 65C dobil podczas najwiekszych upalow z czerwca. 2. Jesli nie to czy macie w glowach jakas firme, ktora ma juz zamonotwane tam dobre chlodzenie, tzn. nie suszarke. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Pentagram XC70 ma problemy z schłodzeniem X1950GT. Mój znajomy wyklina dzieło pentagrama pod niebiosa :) Nie wiem czy XT było oferowane z chłodzeniami Zalmana (tak jak ma to miejsce w przypadku Gigabyte i Sapphire i ich X1950PRO). Na bank jest XT Powercolora z Accelero i XT Sapphire z chłodzeniem wodnym - Toxic. Zawsze pozostaje wyrwać dobrą okazję i dołożyć do niej Zalmana lub coś innego. Ja okazyjnie kupiłem ZeroTherma GX-815 i jestem super zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Z braku wiekszj mozliwosci kupilem dzis x1950xt od szafirka z oryginalnym chlodzeniem. Tak mysle nad tym zerotherm, ale troche drogawy, a okazji nie widze. Stad moje pytanie, czy ten cooler nie starczy klik Czy cos jest nie tak, skoro cena taka atrakcyjna? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 witam wreszcie otrzymalem moj egzemplarz Powercolor X1950Pro 512MB ACCELERO Extreme - jestem po pierwszych testach Rdzen idzie na 675MHZ max, a pamiatki na 776MHZ max. Standardowo na sprzecie z podpisu karta ma ~10900 pkt w 3Dmark05 oraz ~5400 pkt w 3Dmark06, wiec chyba nie jest zle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To zmien sobie syganturke, bo tam masz blad. Czegu uzyles do podkrecania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Z braku wiekszj mozliwosci kupilem dzis x1950xt od szafirka z oryginalnym chlodzeniem. Tak mysle nad tym zerotherm, ale troche drogawy, a okazji nie widze. Stad moje pytanie, czy ten cooler nie starczy klik Czy cos jest nie tak, skoro cena taka atrakcyjna? Pozdrawiam. Powinien starczyć. Cena jest atrakcyjna, bo to jest wyprzedaż, pewnie wejdzie coś nowego zamiast niego. Zobacz w temacie o R580, tasm trochę ludzi go używało: http://forum.purepc.pl/index.php?act=Searc...ite=%2Baccelero Kupiłem X1950GT 512 Sapphire i chłodzenie to niezła suszarka. W 2D na szczęście po obniżeniu obrotów z 41% do 30% już jest dobrze. Do podkręcania w moim przypadku najlepiej się sprzwdza Ati Tray Tools (gdzie przynajmniej od razu mogę regulować obroty). W Ati Tool dla odmiany nie da się podkręcać pamięci (od razu czarny ekran), a w CCC rdzeń mogę tylko do 575Mhz i się suwak kończy, gdzie rdzeń daje radę na tym boxowym chłodzeniu do 630Mhz w ATT. Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 To zmien sobie syganturke, bo tam masz blad. Czegu uzyles do podkrecania? eee... jaki blad?? uzywam Omeg w wersji 7.4 + ATT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 W przyszłym tygodniu wymieniam grafikę i jak na razie mój wybór padł na X1950 PRO. Co do firmy to ASUS lub PowerColor z Accelero X2. Czy między wersjami z 256MB a 512Mb jest duża i zauważalna różnica? I najważniejsze pytanie czy mój zasilacz da w ogóle rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 W przyszłym tygodniu wymieniam grafikę i jak na razie mój wybór padł na X1950 PRO. Co do firmy to ASUS lub PowerColor z Accelero X2. Czy między wersjami z 256MB a 512Mb jest duża i zauważalna różnica? I najważniejsze pytanie czy mój zasilacz da w ogóle rade? Ile masz kaski do wydania?? X1950 zla nie jest ale w podobnej cenie (100pln wiecej) mozna dostac X1950XT badz X1900GT powinny byc mocniejsze. Roznicy miedzy 512 i 256 nie ma zadnej. Ma to znaczenie jak chcesz grac w wysokich rozdzialakach 1600x1200 a tych ta karta za bardzo nie pociagnie niestety, jest troche na to za slaba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Ile masz kaski do wydania?? X1950 zla nie jest ale w podobnej cenie (100pln wiecej) mozna dostac X1950XT badz X1900GT powinny byc mocniejsze. Roznicy miedzy 512 i 256 nie ma zadnej. Ma to znaczenie jak chcesz grac w wysokich rozdzialakach 1600x1200 a tych ta karta za bardzo nie pociagnie niestety, jest troche na to za slaba. Nie wygaduj bzdur na temat tej pamięci. 512 MB z pewnością przyda się w STALKERZ'e - zdecydowanie płynniej się gra z kartą 512 MB. W COD2 przy max detalach również (ale tutaj akurat delikatnie schodzimy z tekstur, obraz prawie nic nie traci a na płynności dużo zyskujemy, szczególnie na kartach 256 MB), z pewnością 512 MB pozwoli na granie w max detalach w GRAW i GRAW2 niezależnie od rozdzielczości (dla Twojej wiadomości - max detale w tej grze nie dociążają bardziej pamięci czy GPU, a jedynie więcej potrzebują vRAMu). Nie twierdzę, że zakup wersji 512 MB to opłacalna inwestycja, wszystko zależy oczywiście od ceny, ale powyższych stwierdzeń nie mogłem zostawić bez odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Nie chcę inwestować w jakieś drogie wynalazki, wer. PRO powinna starczyć o ile i tutaj ponawiam pytanko zasiłka starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Wrozek nie ma, jak sam nie sprawdzisz lub nie poszukasz to sie do konca nie przekonasz. Ja po powrocie z mistrzostw swiata wkladam x1950xt do 420 chiefteca i z tego co czytalem na necie da rade, mam nadzieje ze sie nie myla. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Chce kupic nowa grafe. Mam na to ok. 750zl. Moje wymagania to gra na maxa w Medievaluatea II, Stalkera, Gothica III, Obliviona. Chce aby grafa mi starczyla na 1 rok. Mysle o X1950XT 512MB. Ta karta chyba bedzie dobrym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Chce kupic nowa grafe. Mam na to ok. 750zl. Moje wymagania to gra na maxa w Medievaluatea II, Stalkera, Gothica III, Obliviona. Chce aby grafa mi starczyla na 1 rok. Mysle o X1950XT 512MB. Ta karta chyba bedzie dobrym wyborem? Bardzo dobry wybor :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Tylko gdzie dostac teraz X1950XT 512MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Tylko gdzie dostac teraz X1950XT 512MB?Poluj na allegro , czasami okazyjnie mozna wyrwac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Aktualnie nawet na allegro nie ma. Sa tylko wersje 256MB, a taka za 650zl mozna nowa kupic. A w sklepie nigdzie nie dostane? Szukalem i nie znalazlem... A jakas alternatywa dla X1950XT- moze 2x2600XT/PRO albo 2x8600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) witam. mam kilka pytan dotyczacych mojego asusa ale najpierw moze slowo wstepu. swojego radka kupilem niedlugo po tym jak sie pojawily w sklepach. od poczatku byly problemy z jakimkolwiek oc, wiec odpuscilem, nie robilem nic zupelnie. dzis zaistalowalem sobie att zeby do jakiejs gry poustawiac aa i aniso, no i wszedlem ot tak w zakladke "overclocking settongs". no i oczywiscie zaraz poszlo "find max": dla rdzenia wysypalo przy 653, dla pamieci przy 800 ja dalem spokoj. 3dmark05 przyrost o ponad 1tys pkt (10600->11900). moje pytania: 1. bez zmiany V nie ma mozliwosci uszkodzenia karty przy tak w zasadzie "nieduzym" (choc jak na ta karte to bym sie zastanawial) oc? 2. czy to jest w ogole zadowalajacy wynik? 3. prosze o wypowiedzenie sie userow ktorym asusa udalo sie cokolwiek choc ruszyc. pozdrawiam. Edytowane 8 Września 2007 przez Mumin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Super podkręciłeś tego asusa Mumin. U mnie rdzeń wywala przy 620 a pamięci nic nie idą :angry: . Na jakich jedziesz sterownikach i jaką wersję att? Konfig masz podobny do mojego. U mnie przy def. zegarach w 3dmark 2005 10830 na najnowszych omegach. Edytowane 9 Września 2007 przez Fonzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 ATT v1.3.6.1042, sterowniki zdaje sie ostatnie oficjalne - 6.14.10.6706. na tych sterach i w tym att szukalem maksa dla gpu, przy 653 reset, wiec ustawilem 650. dla pamieci arty pojawily sie cos okolo 1720, ale potem w grach przyszedl czas na weryfikacje i ustawilem na 1660 dla bezpieczenstwa (art w grach pojawily sie na poziomie 1690). poki co jest ok. wyniki w markach widac jakie sa, chcialbym powyzej 12k podciagnac w 05 ale chyba nie dam rady. aha, u mnie na defie mialem ok 10600. i jeszcze jedno pytanko, czy "normalna" plyta glowna (a nie badziew asrock am2xli), lepsza wentylacja w budzie (250mm wentylator z boku) moze miec zasadniczy wplyw na oc karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimliś Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Witam. Mam pytanie, jak zmniejszyć obroty na chlodzeniu karty, mam radka x1950pro od powercolora z chłodzeniem accelero...w atitool zmieniam te obroty ale to nic nie daje :? noi wiatrak chyba chodzi caly czas na ful bo jest dość głośny,zmiany w ati tray tools też nic nie dają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 asus ma smartdoctora, ale att w wersji ktora podalem rowniez reguluje obroty identycznie jak SD. zakladka overclocking->fan->manual speed i apply. u mnie dziala. moze musisz zainstalowac jakis sterownik od powercolora. asusy maja "enhanced display driver" ktory jest z tego co pamietam niezbedny do sterowania predkoscia obrotow wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimliś Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 asus ma smartdoctora, ale att w wersji ktora podalem rowniez reguluje obroty identycznie jak SD. zakladka overclocking->fan->manual speed i apply. u mnie dziala. moze musisz zainstalowac jakis sterownik od powercolora. asusy maja "enhanced display driver" ktory jest z tego co pamietam niezbedny do sterowania predkoscia obrotow wentylatora.Tak robie i nic to nie daje...a o sterach do powercolor'a nic mi nie wiadomo, w pudelku z karty byly tylko zwykle stery do grafy i płytka power DVD ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...