Gość Kyniek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Wczoraj odpaliłem kompa - obecnie konfiguracja to : - E6400 - mobo : Asrock jak w tytyle na VIA - Radek X700 pro AGP - DDR1 Hynix D43 400MHz wszystko ładniutko działa :) stabilnie - narazie jeszcze nie kręciłem - myślę że skorzystam z osiągnięć posiadaczy Asrocka na X200 (twins) i podziałam koło południa lub ciut póxniej. Ogólnie chciałem się podzielić zadowoleniem z zakupu tej płyty gdyż umożliwia bezbolesną i stopniową przesiadkę na C2D :) dla mnie szok - po Bartonie 2500@3200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 W skrócie zady i walety: na plus: -cena -możliwość zastosowania ddr1/ddr2, oraz k. graf. na AGP i PCI-E -działa na nim PD 805 i nie pali układu zasilania na minus: -PCI-E tylko x4 -brak możliwości zmiany vcore w biosie (jak każdy ASROCK) oczywiście można bawić się w mody -mała ilość serial ata (tylko 2) -stabilność ?? czasami mam restarty przy przeglądaniu neta (restarty nie są częste występują na Firefoxie i na IE) nigdy w czasie gry, wytrzymuje paro-godzinne katowanie prime. Ogólnie płyta bardzo fajna jako przejściówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) ASROCK 775Twins-HDTV - XPress 200 - szkoda że tej nie wziąłeś :) Obowiązkowo zrób jej mody Edytowane 15 Września 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Przy płycie tej klasy nie potrzebne są vMody - nie spodziewam się kręcenia na mobo za 200zł. Nawet ram mam bardzo beznadziejny - naszczęście da radę asynchronicznie ustawić ram - narazie mam FSB na 280 a RAM na 200MHz. FSB i PCI-E asynch. - choć to ma mniejsze znaczenie bo mam AGP :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Ja zaobserwowalemm dziwna przypadlosc. Przy grafie na AGP, E6300 chodzil na fsb 300. Natomiast po zmianie na PCIE wiecej niz 270 nie wyciagnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Jeszcze trochę o temperaturach - uzywam obecnie programiku Core Temp - wg. niego mam ja jednym jajku 51C a na drugim 53C - dla porównania na grafice mam 33C. Temperatura wody to 30C. Użyta pasta to coolabolatory i na procku i na grafice (trochę zostało na waciku więc niech się nie marnuje ;) ) podejrzewam że w zły sposób nałożyłem pastę na procka - miał ktoś z tym doczynienia?? Dla porównania kolega na Prison Pro V2 , E6600 i z tą pastą ma w stresie 36C!!!! EDIT Wszystko się wyjaśniło!! Okazuje się blok obierał się o socketa - konkretnie problemem była śruba mocująca zapinkę - zeszlifowałem łepek i już wszystko gra - temp. jest ok. 37C :) ponad 10C mniej!! O zgrozo!! poprzednie blok stykał się z prockiem tylko lewym bokiem!! a teraz się poprostu zessał blok z procem :) rzeczywiście fajna ta pasta ciekły metal :) Edytowane 15 Września 2006 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...