oskarro Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 nei było by wygodniej zamontować tej chłodnicy w PIONIE? mniej miejsca by zajmowało. teraz wygląda jak "tacka" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 nei było by wygodniej zamontować tej chłodnicy w PIONIE? mniej miejsca by zajmowało. teraz wygląda jak "tacka" :wink: W pierwszej wersji mialem ja w pionie. Wystawala ponad obudowe i postanowilem ze tak bedzie lepiej jak lezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresik.pl Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Nie mogę się powstrzymać od komentarza:) To "coś" bardziej przypomina instalację przemysłową niż domowy kibelek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 wiesz, tak wlasnie przegladalem te zdjecia i..... i doszedlem do wniosku ze nie mozesz miec cicho ;) kadety halasuja, a raczej przeplywajace przez nie powietrze, maja w srodku pozaginane blaszki (fabrycznie) ktore "stoja" prostopadle do przeplywajacego powietrza. wiem bo sam mam kadeta i sie wsluchiwalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Witam. Po przemysleniach, obserwacjach i sugestiach zabrałem się za składanie ulepszonego WC. W skład kibelka wchodzi: - pompka GPC od C.O przemalowana na srebro - nagrzewnica Black Water Advanced 123 rev. 2.0 - rezerwuar Zalman Reserator 1 - blok na procka - Crystal C2 - blok na chipset - Abadon NB Pro - na grafice Zalman ZM-GWB3 & Zalman ZM-RWB1 Cały osprzęt zamoczony w zielonym borygo + demineralka. Na nagrzewnicy u góry umieściłem wichry 3x Revoltek, a na dole 3x Thermaltake. Zabudowa nagrzewnicy to nic innego jak deska z podłogi szwedzkiej, odpowiednio przypiłowana i przemalowana. Kratka na nagrzewnicy została zdemontowana z nieużywanej chłodziarki :) Zamieszczam parę fotek. Aluminiowa blaszka pod blokiem chipsetu jest po tom zeby nie ukruszyc malutkiego rdzenia chipsetu nvidii. Czujniki DS18B20 działają pod kontrolą układu DS9097E. Nie wymagają kalibracji. Temperaturki w IDLE. Jak troche pokatuje sprzęt to zamieszcze screeny kompa pod obciązeniem. Komentarze i sugestie mile widziane. pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Na pewno jesteś zadowolony że wszystko śmiga, co do wyglądu to można by tu wiele poprawić, Widać że wielu rzeczy konstrukcyjnych nie przemyślałeś. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Na pewno jesteś zadowolony że wszystko śmiga, co do wyglądu to można by tu wiele poprawić, Widać że wielu rzeczy konstrukcyjnych nie przemyślałeś. :D Powiedział co wiedział. Może szczegóły ? Co byś poprawił ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 crystal ....:wub: miałem .... jedyne co bym tu zmienił to....postarał się z wężami tłuste są fajne [broń Boże nie zmieniaj :D]tylko te trójnik i kolanka ble Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Skąd zdobyłeś wieżę restoratora? Przydałyby się temperaturki w stresie, bo sądzę, że przy takim systemie oddawania ciepła- restorator plus 3x120 przy dobrym bloku powinieneś utrzymywać na prawdę świetne temperatury. Nie podobają mi się węże i ogólnie bałagan w środku. Ale póki nie otwierasz obudowy i nie wycinasz okna to nie przeszkadza chyba;P Postaw restoratora w jakimś przewiewnym miejscu a nie w kąciku, bo się kisić będzie;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Skąd zdobyłeś wieżę restoratora? [...]Reseratora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Powiedział co wiedział. Może szczegóły ? Co byś poprawił ?Wszystko wężyki, kolana do wywalenia, osłona na wiatraki i kilka jeszcze takich tam. Rozumiem że mieszkasz w bloku nie nie masz dojścia do trochę lepszych narzędzi niż wiertarka ręczna i imadełko przykręcane do stołu, dlatego moja opinania jest bardzo delikatna, czasami szczerością można sobie na robić wrogów. Jeżeli chcesz naprawdę zrobić fajne WC z małą modyfikację to złóż kompa na pająka i zacznij wszystko od początku tylko się nie spiesz, powinieneś się zmieścić +/- w 200zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Całkiem fajnie wyszło, tylko pozbył bym się wierzy tej poza budą, zamkną budę na kluczyk i nie zastanawiał się co jest w środku :P @Dziuby po co coś kombinować jak np nie będzie robił okna ? jak będzie okno to można się zastanawiać na upiększeniem wnętrzności . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 No tak, okno musi być żeby zabierać się za ponowną robotę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zero estetyki i tyle. Moze to dla autora nie jest wazne. Burdel w kablach, wezach, pompa lezy, trojnik w dziwnym miejscu, ten zawor... Tak czy siak, jesli dziala dobrze, jest cicho to tylko sie cieszyc. Osiagnal to co chcial i luz. Co do czujnikow temperatury... wedlug nich temperatura mojego ciala to okolo 34,5*C... Wiec raczej trzeba je kalibrowac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 moze masz taka naprawde :P nie wszyscy maja 36,6 :P a do wc pasuje chyba tylko okreslenie kibel ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q_B_a Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Skąd zdobyłeś wieżę restoratora? Z allegro. Koles dorzucał do tego blok zalmana na procka i węże, jak ktoś zainteresowany to odsprzedam, bo leżą i się kurzą. Pompke z reseratora wyjąłem i sprzedałem, fajna mała i cicha, ale za mała wydajnośc. Edytowane 22 Września 2007 przez q_B_a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...