homzik Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam, Obecnie posiadam Galaxy 7600GS z zamontowanym fabrycznie Zalmanem VF700-Al, jednakze wydaje mi sie, ze karta troche szumi (choc bardzo mozliwe, ze bardziej szumi wiatrak na chipsecie od DFI) - czy zatem jesli zdecydowalbym sie na zamiane tego Zalmana na VF900-Cu, odczulbym zauwazalny wzrost wydajnosci i, co wazniejsze, ciszy? Czy moze lepiej zostawic starego Zalmana, a wytlumic sobie obudowe matami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam, Obecnie posiadam Galaxy 7600GS z zamontowanym fabrycznie Zalmanem VF700-Al, jednakze wydaje mi sie, ze karta troche szumi (choc bardzo mozliwe, ze bardziej szumi wiatrak na chipsecie od DFI) - czy zatem jesli zdecydowalbym sie na zamiane tego Zalmana na VF900-Cu, odczulbym zauwazalny wzrost wydajnosci i, co wazniejsze, ciszy? Czy moze lepiej zostawic starego Zalmana, a wytlumic sobie obudowe matami? ja mam obydwa zalmany na tej karcie i VF900-cu nie jest wcale taki cichy bo żebarka są blisko siebie i wszysko szumi (sam wentyl jest cichy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 pewnie ten z mostka szumi bardziej jesli chodzi o ciszę w 2d - sprawdź czy da rade pasywnie, zjedź z zegarami w dól u mnie na x800gto siedzi zalman miedziany i w 2d z gpu na 320 pasywnie jest ok :) screen jedne co trzeba zrobić to dorobić zalmanowi wtyczkę pod weście na pcb grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...