qans Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Po dlugiej walce z blue screenami mam do pokonania jeszcze 1 problem. Mianowicie czesto podczas sciagania komputer mi sie zwiesza po "dluuuzszym" czasie nastepuje reset. po zobaczeniu co go spowodowalo okazuje sie ze jest to csrss.exe . nie wiem co z tym zrobic, jak usunac\naprawic wiem tylko ze zabiera on sporo proca (100%) :o w wyszukiwarce nic o tym nie ma ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=cs...+Google&lr= http://ochrona.bajo.pl/374,microsoft,windows.html >> csrss.exe - jego pełna nazwa to Client/Server Runtime Server Subsystem. Odpowiada za działanie większości komend graficznych. Ważny składnik systemu, nie powinien być zabijany.do zamknięcia Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 no dzieki wariacie ale to nie przeszkadza zebys mi mogl dokaldnie napisac co mam zrobic. btw na pomysl z googlami sam juz wpadlem a poniewaz sam nic nie wymyslilem postanowielm sie was zapytac. btw. nic mi nie pomogles ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Naprawa/przywracanie systemu to podstawa. A może tak więcej info o systemie? Bez zainstalowanego Service Pack 2 nie mamy o czym gadać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 csrss.exe to jedna z podstawowych usług windy czy z czy bez sp ... teraz już wiruchy o takich nazwach się nie rozprzestrzeniają. btw. moze wywalałeś jakieś pozostałości po łatkach albo coś innego ... to by tłumaczyło dlaczego csrss powoduje błedy i niestabilność kompa ... napisz więcej jaki to system i co tam masz poinstalowane ze śmieci M$owych. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 asrock 939dual sata2 sempron 3000+ geforce 7600gt samsung 200 gb windows @ sp2 wszystko zaczelo sie od zaisntalwoania i uruchomienia programu utorrent. a komp zawiesza sie juz nawet gdy przgrywam muzyke z partycji na partycje ;s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Bez zainstalowanego Service Pack 2 nie mamy o czym gadać. no to widać tylko u mnie SP1 nie sprawia problemów :)... znów moja teoria się sprawdza, że łatanie systemu powoduje więcej błędów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Lekki OT: Owszem, można działać na SP1, ale ręczna zabawa z łatkiami na sassera/blastera i inne wynalazki oraz antywir i firewall działajace na stałe w tle mnie nie bawią. Wszystko fajnie, ale konfigu nie widzę zasilacza (marka, model, moc mile widziane). No i lektura, abyśmy mogli rozmawiać na tym samym poziomie abstrakcji: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 qans, odinstaluj ten program, przeskanuj czyms system i daj log z hijackthis === PelzaK, łatanie systemów powoduje mniej problemów niz jego nie latanie. I to nie jest teoria, tylko fakty potwierdzone wydarzeniami z z otatnich kilka lat :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A to utorrenta się instaluje wogóle? Na stronie autora jest goły też exek bez instalatora :) Wersja z instalatorem zajmuje tylko ciupkę więcej, wiec nie sądzę zeby to utorrent był winien. Analizowałeś dumpy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 tak [gluteus maximus] analizowalem i 2 z 4 byly nie do otworzenia a w 2 pozostalych przyczyna bylo csrss.exe no moi widziowie chyba problem sier rozwiazal po przywroceniu systemu. wczesniej nie moglem sciagnac nic co zajmuje wiecej niz 8 mega a teraz prosze bardzo dziala. jeszcze troche potestuje log z hj: Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 22:40:57, on 2006-09-15 Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe C:\WINDOWS\system32\RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe C:\Program Files\cFos\cFosDNT.exe C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe C:\Program Files\Common Files\Logitech\KhalShared\KHALMNPR.EXE C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe E:\Program Files\mIRC\mirc.exe D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe E:\Program Files\Teamspeak2_RC2\TeamSpeak.exe C:\Documents and Settings\home\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit O4 - HKLM\..\Run: [soundMan] SOUNDMAN.EXE O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Hardware Abstraction Layer] KHALMNPR.EXE O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe O4 - HKLM\..\Run: [cFosDNT] C:\Program Files\cFos\cFosDNT.exe O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe O4 - Global Startup: Logitech SetPoint.lnk = ? O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe O16 - DPF: {92ECE6FA-AC2E-4042-BFAE-0C8608E52A43} (SignActivX Control) - https://www.bph.pl/sezam/components/SignActivX.cab O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{097115B0-4926-4890-A494-1C45D261C69C}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164 O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{097115B0-4926-4890-A494-1C45D261C69C}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164 O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{097115B0-4926-4890-A494-1C45D261C69C}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164 O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing) O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 wracajac do tematu to chyba nie jest winra perogramu ;c probowalem cos sobie zgrac uszkodzonya nagrywarka dvd z plyty dvd na dysk i sie zacielo. takze pdczas proby zainstalowania gry program daeomn tools. mniej wiecej wyglada to tak ze z 1\5 sie zaladuje\zgra potem staje najpierw to co sie zgrywalo\instalowalo a potem caly system i nic nie zmoanz robic ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 po tym jak komp sie zacial podczas przywracania systemu nastapil format. po formacie niby wszystko ok ale nadaj sie to dzieje. przed chwila mi sie to zrobilo kiedy siedizlaem w necie sciagalme cos i sluchalem muzy tersc raportu o bledach: C:\DOCUME~1\home\USTAWI~1\Temp\WER690a.dir00\Mini091706-01.dmp C:\DOCUME~1\home\USTAWI~1\Temp\WER690a.dir00\sysdata.xml sygnatura bledu: BCCode : 77 BCP1 : C000000E BCP2 : C000000E BCP3 : 00000000 BCP4 : 01587000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1 nie wiem czy to wam jakosn pomoze a to analiza dumpa: Microsoft ® Windows Debugger Version 6.6.0007.5 Copyright © Microsoft Corporation. All rights reserved. Loading Dump File [C:\WINDOWS\Minidump\Mini091706-01.dmp] Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available Symbol search path is: *** Invalid *** **************************************************************************** * Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. * * Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. * * After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. * **************************************************************************** Executable search path is: ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x805531a0 Debug session time: Sun Sep 17 13:45:40.656 2006 (GMT+2) System Uptime: 0 days 2:55:07.250 ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2 *** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe Loading Kernel Symbols ................................................................................ ....................................... Loading User Symbols Loading unloaded module list .......... ******************************************************************************* * * * Bugcheck Analysis * * * ******************************************************************************* Use !analyze -v to get detailed debugging information. BugCheck 77, {c000000e, c000000e, 0, 1587000} ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis. ********************************************************************* * Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. * * * * The Symbol Path can be set by: * * using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. * * using the -y <symbol_path> argument when starting the debugger. * * using .sympath and .sympath+ * ********************************************************************* Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+21925 ) Followup: MachineOwner --------- nie wiem co to jest ntoskrnl.exe ;s. ma ktos jakis pomysl? wczesniej bledem byl csrss.exe a teraz to. wtf?! moze mam popsutego kompa, plabo tylko jakas czesc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Plik ntoskrnl.exe to kernel (jądro) systemu Windows. Opisane tutaj przypadki wyglądają na problem sprzętowy. Proponuję przenieść wszystkie dane na inny dysk (nawet pożyczony od kogoś) i przejechać po swoim dysku programem WD CLEAR (wersja 1.30 jeśli dysk innej firmy niż WD) oraz resetu stawień bios i jego poprawne ustawienie. Potem od nowa partycje, nowy system, SP2 i sprawdzone sterowniki. Jeśli nadal będzie to samo, to rozbierz kompa na części, przeczyść porządnie i złóż od nowa dokładnie sprawdzając wszystko po kilka razy. Jeśli jest to nowy komp i od nowości robił problemy, to aktualizacja biosu może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 komputer nie jest taki nowy (z 7 miechow) problemy zaczely sie od kiedy sasiedzi zaczeli wylaczac prad az w koncu komp sie resetowal przy wlaczaniu. po formacie byl problem z ramem. a teraz z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 No tak, teraz coś mi świta... Nie pozostaje Ci nic innego, jak sprawdzać po kolei podzespoły: zasilacz, pamięci, dysk. Jak wymiana każdego z nich nie przyniesie poprawy, to zostaje procek lub płyta, a wtedy 99% szans, że to płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 zasilacz jest nowe- kupilem przed wylaczanienm pradu pamiec- wczensiej w dualu na 400 dzialaa dobrze- po wylaczaniu w dualu na 400 dzialalo zle a pojedynczo dobzre i na 333 w dualu dziala dobrze (goldmemory, testmem czy jakos tak dysk- nie wiem czy jest dobry ale raczej tak, ew. jakis program zeby sprawdzic plyta i procek- nie wiem jak sprawdzic komp idzie do znajomego i on sprawdzi co jest nie tak ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 To, czy zasilacz jest nowy nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest, jakie ma napięcia. Czym i jak je mierzyć można przeczytać w dziale FAQ. Co do pamięci, to wygląda na problem z ustawieniem czasów w biosie. Dysk można sprawdzić odczytując dane S.M.A.R.T (Aida, Sandra itp.) Jeśli wszystkie wyżej okażą się sprawne, to właśnie płyta jest bardziej podejżana. Procki przeważnie działają lub nie działają. Działający uszkodzony procesor to praktycznie się nie zdarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) hmm to co moge napisac to jak patrzylem na wykres historui uzycia pc to czasami jego uzycie skacze do od 60-80 tylke mi sie udalo zaobserwowac bo keidy indziej mi sie komp zwieszal. wydaje mi ze ze komp zaswiesza sie w stresie(skanuje, robie kilka rzeczy naraz) jesli chodzi o ramy to w biosie ustawione sa na auto sprawdzilem dysk aida: http://img133.imageshack.us/my.php?image=klejfgejfeg8.jpg Edytowane 18 Września 2006 przez qans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 to co mam zrobic? co wy byscie zrobili. nie mam jak sprawdzic bo moi koledzy maja starsze kompy( socket 754,A). mam kupic nowa plyte czy nowy procesor? :C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 ? :C moze ktos odpisac czy cos bo chcialbym muc korzystac z kompa 100% ;c! ? :C moze ktos odpisac czy cos bo chcialbym muc korzystac z kompa 100% ;c! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 1. Jak chcesz podpić temat, to się usuwa ostatniego posta i pisze go od nowa. 2. Nadal nie sprawdziłeś napięć, nie sprawdziłeś innego zasilacza. Poza tym nie zrobiłeś tego, o czym mówiłem w poprzednim poście (WD CLEAR). 3. Proponuję zrobić format i nie instalując zupełnie niczego próbować pracować na kompie. Jesli będzie ok, to doinstalować SP2. Potem znów chwila zabawy i zainstalować sterowniki do płyty.. itd. W końcu dojdziesz, w czym problem. 4. Jeśli czysty system będzie robił problemy, to wygląda na coś z płytą. Sprawdź na jakimś Linuxie - popracuj na nim kilkanaście godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qans Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 co wydaje mi sie dziwne to to, ze ostatnio komp mi sie nie zaical. ani razu. od kiedy otworzylem bude aby karta miala lepsze chlodzenie komp sie nie zaicial. potestuje go jeszcze troche na tych samych programach na ktorym zacinal mi sie wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...