Skocz do zawartości
kądziel

Bloczek Na Gpu - Co Polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

No niestety ale jeżeli w najbliższym czasie kupie bloczek to będzie on chłodzic tego nieszczęsnego redeona. Ale chodzi mi głównie o ogólne porównanie bloczków.

Pozdro

P.S.

W przyszłości zmiana grafy więc takie informacje się przydadzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nie? zależy tylko od funkcjonalnośći nabywcy.. ;) Tyle co możemy sami sobie zrobić rodzajów zapinek to się w głowie nie mieści.. BTW. sam mam proxime i powiem, że wolałbym aby była skręcana... Z tego co mi wiadomo w środku jest dosyć biednie wyfrezowana. Coś jak bloki O (wiecie te 3 frezy w kształcie okregu) z tego co się dowiedziałem ze strony producenta to jest tylko taki jeden frez, a łatwo by można było dorobić kolejne 2 bądź też Okręgo-pinowca ;)

Edytowane przez Black_war

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nicko13 ... ale reklama :) ... no nic. Bloczek na sprzedaż...radził sobie świetnie...wszystko w temacie aukcji :)

Forumowicze trzymajmy sie razem :lol: :lol2:

a co do prisona to fakt bedzie wydajniejszy,ale jesli chcesz bloczek na swoją grafe to i tak różnicy nie ujrzysz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do bloczku na GPUto tak naprawdę nie ma różnicy, wszystkie obecnie dostępne wystarczą do schłodzenia dzisiejszych kart. No, chyba że chcesz bloczek gpu+mem, ale to już droga inwestycja.

Ja osobiście posiadam F2G od samhaina (teraz dostępny w wersji rev2) i jestem zadowolony.

Wszystko zależy od tego który Ci się bardziej podoba (czy jeże od Misia tudzież Prison czy inny wynalazek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdanie najwydajniejszy będzie blok od Kyńka. Pinowce jakie robi sa najwydajniesze na CPU więc jego GPU będzie chyba podobnie :) "cena/jakos/wydajnosc/wyglad rzadzi" - zgodze się ale o prisonie :) :D

Edytowane przez banditos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdanie najwydajniejszy będzie blok od Kyńka. Pinowce jakie robi sa najwydajniesze na CPU więc jego GPU będzie chyba podobnie :) "cena/jakos/wydajnosc/wyglad rzadzi" - zgodze się ale o prisonie :) :D

Taaa drozszy o 50% a wydajniejszy moze o 5-10% :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinowce wcale nie sa najwydajniejsze :-P

A imo Abadon to swietny wybor bo:

- tani (allegro)

- jakosc cnc

- wydajny

- nie koliduje z radiatorami na memki

- uniwersalny

Ostatnio chyba coraz wiecej ludzi zrozumialo te fakty i ceny podskoczyly na allegro, ciezko za 50zl juz kupic. Teraz 60-70zl juz sie koncza aukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy pod jakim względem - każdy oczekuje czego innego.

Neiktórzy by chcieli mieć blok wydajności C_C a świecący jak choinka, inni wręcz przeciwnie. Jeszcze inni chcieliby niskich oporów, czarnych śróbek, piników, finików, dobrej ceny, od firmy, bez podatku. Są różne priorytwty banditos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy pod jakim względem - każdy oczekuje czego innego.

Neiktórzy by chcieli mieć blok wydajności C_C a świecący jak choinka, inni wręcz przeciwnie. Jeszcze inni chcieliby niskich oporów, czarnych śróbek, piników, finików, dobrej ceny, od firmy, bez podatku. Są różne priorytwty banditos

Zgadzam się ale mi chodzi teraz o wydajność :) Kurcze co do Prisonów do nie wiem :) Pisze do @Kyńka pw i nei odpisuje , jest aktywny , może mnie nie lubi :)

Edytowane przez banditos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołączę się z moim pytanie bo nie chcę zakładać nowego tematu

ma GeForeca 7600 GS(niestety nie Galaxy) przez co strasznie mi się grzeje. Gdy niewiele co podkręciłem kartę i pograłem 5 min. w Just Cause to mi się zaczeły mi sięjakieś zwisy robić (podejrzewam że to od temperatury)http://img178.imageshack.us/my.php?image=grafikaaq6.png jak widzicie doś wysoka temperatura stąd wiąże się moje pytanie jaki byćsie polecili bloczek żeby to schłodzić (może lepiej będzie kupić cłodzenie konwencjonalne ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi