kądziel Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam Jestem w trakcie tworzenia swojego WC i mam zamiar kupić bloczek na GPU i mam pytanie. Jaki blok polecacie w tym celu? Czy jest jakiś ranking w stylu jet-pc i bloków na CPU? C Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Jaką kartę ma chłodzić? Bo do tego 9550 z podpisu to chyba nie ma sensu kupować bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 No niestety ale jeżeli w najbliższym czasie kupie bloczek to będzie on chłodzic tego nieszczęsnego redeona. Ale chodzi mi głównie o ogólne porównanie bloczków. Pozdro P.S. W przyszłości zmiana grafy więc takie informacje się przydadzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 jesli chcesz tani i dosyc fajny bloczek polecam proq lub proxima z allegro np http://allegro.pl/item127584550_proxima_z_...czny_blok_.html to od mattnicka z forum ,mozesz kupowac spokojnie starczy nawet na x1800 taki bloczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Nicko13 ... ale reklama :) ... no nic. Bloczek na sprzedaż...radził sobie świetnie...wszystko w temacie aukcji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Hmmm :) A ma ktos Prisona na GPU ? Polecacie ? Podawajci konkretne przykłady bloczków godne polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Prison, Prison Pro, Cube, F2G, XG1, Abadon GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 taka proxima wejdzie na 7800gt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Czemu nie? zależy tylko od funkcjonalnośći nabywcy.. ;) Tyle co możemy sami sobie zrobić rodzajów zapinek to się w głowie nie mieści.. BTW. sam mam proxime i powiem, że wolałbym aby była skręcana... Z tego co mi wiadomo w środku jest dosyć biednie wyfrezowana. Coś jak bloki O (wiecie te 3 frezy w kształcie okregu) z tego co się dowiedziałem ze strony producenta to jest tylko taki jeden frez, a łatwo by można było dorobić kolejne 2 bądź też Okręgo-pinowca ;) Edytowane 16 Września 2006 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Co do zamontowania w różnych kartach to możliwości w proximie są duże. Co do wydajności to wydaje mi się , że Prison v.GPU będzie najlepszy z powodu jego budowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Nicko13 ... ale reklama :) ... no nic. Bloczek na sprzedaż...radził sobie świetnie...wszystko w temacie aukcji :)Forumowicze trzymajmy sie razem :lol: :lol2: a co do prisona to fakt bedzie wydajniejszy,ale jesli chcesz bloczek na swoją grafe to i tak różnicy nie ujrzysz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Co do bloczku na GPUto tak naprawdę nie ma różnicy, wszystkie obecnie dostępne wystarczą do schłodzenia dzisiejszych kart. No, chyba że chcesz bloczek gpu+mem, ale to już droga inwestycja. Ja osobiście posiadam F2G od samhaina (teraz dostępny w wersji rev2) i jestem zadowolony. Wszystko zależy od tego który Ci się bardziej podoba (czy jeże od Misia tudzież Prison czy inny wynalazek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Polecam FSG rev 2 ;) Mam i spisuje sie wyśmienicie. Dodam że mocowanie bloku do karty jest wręcz idealnie wymyślone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Polecam FSG rev 2 ;) Mam i spisuje sie wyśmienicie. Dodam że mocowanie bloku do karty jest wręcz idealnie wymyślone ;) No i wezmę tego FSG rev2 ale musze poczekać bo Samhain coś kombinuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Imho bierz abadona. Stosunek cena/jakos/wydajnosc/wyglad rzadzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Moim zdanie najwydajniejszy będzie blok od Kyńka. Pinowce jakie robi sa najwydajniesze na CPU więc jego GPU będzie chyba podobnie :) "cena/jakos/wydajnosc/wyglad rzadzi" - zgodze się ale o prisonie :) :D Edytowane 7 Października 2006 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Moim zdanie najwydajniejszy będzie blok od Kyńka. Pinowce jakie robi sa najwydajniesze na CPU więc jego GPU będzie chyba podobnie :) "cena/jakos/wydajnosc/wyglad rzadzi" - zgodze się ale o prisonie :) :D Taaa drozszy o 50% a wydajniejszy moze o 5-10% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Moim zdanie najwydajniejszy będzie blok od Kyńka. Pinowce jakie robi sa najwydajniesze na CPU więc jego GPU będzie chyba podobnie :) "cena/jakos/wydajnosc/wyglad rzadzi" - zgodze się ale o prisonie :) :DPinowce wcale nie sa najwydajniejsze :-P A imo Abadon to swietny wybor bo: - tani (allegro) - jakosc cnc - wydajny - nie koliduje z radiatorami na memki - uniwersalny Ostatnio chyba coraz wiecej ludzi zrozumialo te fakty i ceny podskoczyly na allegro, ciezko za 50zl juz kupic. Teraz 60-70zl juz sie koncza aukcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Pinowce wcale nie sa najwydajniejsze :-P A to niby czemu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Może dlatego, iż najwydajniejszy blok na świecie nie jest pinowcem? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Ale bloczek ten kosztuje ponad 300 zł i nie ma go na gpu więc odpada a z dostępnych środkó najlepszy IMO będzie Prison :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Zależy pod jakim względem - każdy oczekuje czego innego. Neiktórzy by chcieli mieć blok wydajności C_C a świecący jak choinka, inni wręcz przeciwnie. Jeszcze inni chcieliby niskich oporów, czarnych śróbek, piników, finików, dobrej ceny, od firmy, bez podatku. Są różne priorytwty banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Zależy pod jakim względem - każdy oczekuje czego innego. Neiktórzy by chcieli mieć blok wydajności C_C a świecący jak choinka, inni wręcz przeciwnie. Jeszcze inni chcieliby niskich oporów, czarnych śróbek, piników, finików, dobrej ceny, od firmy, bez podatku. Są różne priorytwty banditos Zgadzam się ale mi chodzi teraz o wydajność :) Kurcze co do Prisonów do nie wiem :) Pisze do @Kyńka pw i nei odpisuje , jest aktywny , może mnie nie lubi :) Edytowane 7 Października 2006 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 dołączę się z moim pytanie bo nie chcę zakładać nowego tematu ma GeForeca 7600 GS(niestety nie Galaxy) przez co strasznie mi się grzeje. Gdy niewiele co podkręciłem kartę i pograłem 5 min. w Just Cause to mi się zaczeły mi sięjakieś zwisy robić (podejrzewam że to od temperatury)http://img178.imageshack.us/my.php?image=grafikaaq6.png jak widzicie doś wysoka temperatura stąd wiąże się moje pytanie jaki byćsie polecili bloczek żeby to schłodzić (może lepiej będzie kupić cłodzenie konwencjonalne ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 z pinowcow np flowpin lepszy wiec bandistos juz tak nie gloryfikuj tych kynka blokow -sa dobre a nawet bardzo dobre ale sa lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 Jesli masz juz WC na CPU to bym kupil blok do WC jesli nie masz to bym kupil jakies wypasne chlodzenie na tego 7600gs :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 na takie gpu to wszystko będzie dobre ;) ale ja polecam xg1 jak chcesz to mam akurat taki bloczek na sprzedaż ;) zapraszam na pw :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek123 Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 a jakie to chłodzenie plecilibyście chodzi mi o konkrety konkretnie jakie i za ile (jak można jakieś linki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 z pinowcow np flowpin lepszy wiec bandistos juz tak nie gloryfikuj tych kynka blokow -sa dobre a nawet bardzo dobre ale sa lepsze Tylko że flowpin jest dostępny z drugiej ręki, więc jakby odpada ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 sadze ze cube ultrale tez jest lepszy :) a jest dostepny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...