shrek999 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) witam niedlugo bedzie mi potrzebny router z ap i nie wiem co wybrac. Router ma miec zastowosanie domowe neta mam po kablu z wtyczka rj45 zatem wszyskie modemo routery odpadaja. zatem przegladajac allegro zaczolem sie zastanawiac nad dlinkiem 524 lib linksysem wrt54gc. D\dlink jest sporo tanszy ale podobno linksysy mniej awaryjne. Zastosowanie domowe prosze pomożcie :) Edytowane 17 Września 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Posiadam Linksys'a WRT54GC i bardzo go sobie chwalę. Internet mam w Aster 2(4)Mbit od około stycznia/lutego i od momentu podłączenia routera nigdy nie zaobserwowałem żadnej zwiechy czy mulenia. WRT54GC nie posiada QoS, pomimo tego VPN, P2P, jak i zwykłe przeglądanie stron nie widać zbytniego przycięcia transferu dla innych portów/usług. W kazdym razie jedynie resety musiały być podczas zmiany konfiguracji. Podwzględem pracy routera, switcha, firewalla jestem bardzo zadowolony, zasięg wifi jest przyzwoity, ale w przypadku wifi warto ustawić ip, podmaskę sieci i brame na sztywno na kompie z kartą bezprzewodową. Linksys ma przejrzyste menu, ale dość rozbudowane. Najlepiej sam zobacz: http://www.linksysdata.com/ui/WRT54GC/1.02.5/Setup.htm Gorąco polecam, doskonały sprzęt za małe pieniądze :D Edytowane 16 Września 2006 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 a moze jakas opinis o dlinku? jest sporo tanszy ok 60zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) Jeżeli oczekujesz bezproblemowej i bezawaryjnej pracy od routera to różnica 60 zł jest kwotą, którą warto dołożyć. Jeżeli 60 zł to dla Ciebie dużo to poprostu poczekaj, dozbieraj i kup coś porządnego, zamiast potem narzekać i pluć sobie w brodę. Swoją drogą zawsze lepiej wydać raz trochę więcej pieniędzy i kupić coś co jest naprawdę dobre (oczywiście w granicach rozsądku), niż wydać kase na jakieś [ciach!]o i mieć same problemy. W tej chwili jeżeli chodzi o kupno routerów to dla wszystkich kupujących priorytetem i niejako wyznacznikiem powinno być dobre QOS, które od dawna już powinno być standardem, ale jak widzimy niestety nie jest. Ten Dlink to najbardziej podstawowy model (DI-604 + AP). Lepiej kupić WRT54GC, który ma trochę więcej możliwości, a od tych dwóch jeszcze lepiej nabyć MOTOROLĘ WR850G, do której podobnie jak do WTR54GL możemy wgrywać alteratywny soft. Na dzień dzisejszy jest to najlepsze rozwiązanie w kategorii cena/jakość! Za 170 zł dostajemy sprzęcik o bardzo dużych możliwościach. http://allegro.pl/item126508405_motorola_w...0mw_dd_wrt.html Edytowane 16 Września 2006 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 suma sumerum to schcialem nabyc wrt54gl ale stwierdzilem ze sprubuje poszukac czegos tanszego bo kuouje routerek do laptopa ktorego takze na dniach powinienem nabyc i nawet ta 100 juz robi roznice :( dzieki za link do motki :) poprzegladam jeszcze troche :) ale pewnie padnie ma motorole skora mozna ja pochwalic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuHi Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witaj. Ja korzystam właśnie z LinkSys i musze powiedzieć że jestem bardzo zadowolony. Nie przerywa, połączenie cały czas jest excellent. Wiec jeżeli masz problem z wyborem, to z Linsys powinienes byc bardzo zadowolony. Pozdrawiam/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 co do linksysow... wrt54gc-eu za 162zl wrt54gl-eu za 194zl wrt54g-eu za 206zl ktory najlepiej brac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Od jakiegos czasu mam D-link 524, jedzie na tym to co z podpisu, 0 problemow, wszystko smiga jak trzeba, zasieg przyzwoity, sporo opcji i prostota w obsłudze. Jak dla mnie w pelni wystarczajacy sprzet ;] edit: tak wyglada menu ;] Edytowane 17 Września 2006 przez Camel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 wrt54gl-eu za 194zl wrt54g-eu za 206zl Będą miały większy zasięg wifi niż WRT54GC do którego musiałbyś dokupić antenę zewnętrzną. WRT54GL-EU - do tej rewizji już alternatywnego softu nie wgrasz, którym można zwiększyć moc anten, a co za tym idzie zasięg. Jeśli już GC, to WRT54GC v.2 za 219 zł - http://www.qart.com.pl/cennik.php?id_towaru=711 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Będą miały większy zasięg wifi niż WRT54GC do którego musiałbyś dokupić antenę zewnętrzną. WRT54GL-EU - do tej rewizji już alternatywnego softu nie wgrasz, którym można zwiększyć moc anten, a co za tym idzie zasięg. Jeśli już GC, to WRT54GC v.2 za 219 zł - 2321402[/snapback] WRT54GL-EU - do tej rewizji już alternatywnego softu nie wgrasz Na forum Openlinksys pisza co innego ludzie wgrywaja alternatywne softy do wrt54gl-eu .. moze czegos nie wyczytalem mozesz mnie @Grimlock uswiadomic o co Ci kaman? Edytowane 17 Września 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Na forum Openlinksys pisza co innego ludzie wgrywaja alternatywne softy do wrt54gl-eu .. moze czegos nie wyczytalem mozesz mnie @Grimlock uswiadomic o co Ci kaman? A czy jest to GL wersja 1.1 :?: O ile mnie pamięć nie mylę do tej można. Do GC raczej niczego wgrasz, jest na VxWorks. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 A czy jest to GL wersja 1.1 :?: O ile mnie pamięć nie mylę do tej można. Do GC raczej niczego wgrasz, jest na VxWorks. http://openlinksys.info/readarticle.php?article_id=8 i wszystko jasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 http://openlinksys.info/readarticle.php?article_id=8 i wszystko jasne :) Rzeczywiście, dawno tu nie zaglądałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...