Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Szukałem ale nie znalazłem (zaraz pewnie ktoś poda link, którego szukam ;] ). Mam pytanie, czy pod czas pracy zasilacza można podłączyć i/lub odłączyć wiatrak?? Mam delte 120 @ 12V i na noc odłączyłem ją tak po prostu bez wyłączania komputera. Czy może to jakoś zaszkodzić zasilaczowi lub wiatrakowi?? Ewentualnie innej części kompa?? I drugie pytanie, wtyczka robiona była przez leborg'a (grobla czy jak kto woli grópla ;] ) jak zmienić podłączenie z 12V na 5V lub 7V?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Nic sie nie stanie ,a jak do gniazdka podlaczasz lampke to korki wylaczasz ?? chyba nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 A co do napięć to FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...st&p=108407 Jako że ten post już mi trochę pomógł mam chyba już ostatnie pytanie, czy skoro są tam wypisane po cztery kolory a mam dwa kabelki to mam podłączyć dwa i dwa zostawić wolne?? BTW: Delte podłączona pod molexa. Edytowane 15 Września 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Mozesz 2 zostawic wolne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) Dzięki, idę pobawić sie deltą ;] Jak nie dam rady to sie odezwe. EDIT: Dziwne coś, na 5V (czerwony z brzegu, wolne, czarny, wolne) działa, ale na 7V (czarny i czerwony w środku, boczne wolne) już nie działa... Dobre i to nawet bo już nic nie słychać ;] Kto wytłumaczy te anomalia związane z 7V?? Edytowane 15 Września 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Zeby bylo 7V jak dobrze pamietam to musi byc zolty i czerwony ,albo czerwony i zolty juz nie pamietam zobacz czy tak pojdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Zeby bylo 7V jak dobrze pamietam to musi byc zolty i czerwony ,albo czerwony i zolty juz nie pamietam zobacz czy tak pojdzie.W tym rzecz że mam czarny i czerwony tylko, trudno sie mówi, będzie działać na 5V skoro na czerwonym i czarnym nie może działać. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jeżeli już nic nie zostanie dopisane proszę o zamknięcie tematu, dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Chodzi o to zeby podlaczyc czarny i czerwony do molexa pod zolty i czerwony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 No dobra, dzięki za wyjaśnienie, temat uważam za zakończony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kvasek Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) jak ci się przypadkiem zewrą kabelki żółty z czerwoneym od molexa to bądź przygotowany na przetestowanie zasilacza pod względem bespieczeństwa - wtedy albo sie wylączy komp albo na niektóre komponenty pójdzie zamiast 5 V - 17 V http://ilubek.republika.pl/wstemp.html#5V to tak apropos właczania i wyłączania wentyla na żywca - sam to robie i nic sie nie dzieje - ale ja podlączam conajwyzej pod 5 V :P Edytowane 16 Września 2006 przez kvasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Dziękuje za otwarcie :P Mam problem, zmianiałem zasilacz w kompie (nie moim) z codegena 300W na fortrona 400W, i jest problem kabelek zasilający fdd nie sięga, czy mogę uciąć ten z codegena podpiąć pod fortrona i do fdd?? Nic sie nie stanie/spali?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 nie powinno jak mi sie wydaje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 a co by sie mialo stac? nie pomyl kabelkow dobrze zaizoluj i gitara... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 a co by sie mialo stac?Prund może kopnąć :lol: A tak pozatym to ja całe życie przepinam kabelki od wentyli na włączonym kompie i nic się nie dzieje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Prund może kopnąć :lol: A tak pozatym to ja całe życie przepinam kabelki od wentyli na włączonym kompie i nic się nie dzieje ;) Do czasu zwarcia sie kabelków i narobienia niezlego dymu przez topiąca się izolacje..... juz to miałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Do czasu zwarcia sie kabelków i narobienia niezlego dymu przez topiąca się izolacje..... juz to miałem :DStrata czasu wyłączać kompa, póki nic nie popsuje zmieniać nawyków nie będe :D komp Ci sie wlacza 10 min ?? :wink: :wink: :rolleyes: ja nie mam zamiaru probowac takich zeczy :wink:Jakieś 45 sekund mi się włacza, ale wyłaczyc poprzelaczac i wlaczyc to juz ze 2 minuty. Nie chcesz nie próbuj, ja wiem że trudno jest coś zewrzeć tym bardziej jak jest we wtyczce ;] A tak pozatym to jakbyś chcial napiecia zmierzyć to też na wyłączonym? :P Edytowane 19 Listopada 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Strata czasu wyłączać kompa, póki nic nie popsuje zmieniać nawyków nie będe :D komp Ci sie wlacza 10 min ?? :wink: :wink: :rolleyes: ja nie mam zamiaru probowac takich zeczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Wy tu gadu-gadu a ja pytałem o coś innego już ;] Wszystko przez lamke ;] (nie bierz tego do siebie tak osobiście hary86 ;] ) Czyli ucinam kabel, podczepiam pod wtyczkę od fdd i izoluje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2006 do laczenia uzywasz cyny i koszulek termokurczliwych i bedzie smigac tylko kolorkow nie pomyl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...