2cool Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 (edytowane) witam, klawiaturę mam od kilku dni, podłączona pod USB, dlatego ze port ps/2 o ile sie nie myle 'wysiadł' (zwykla klawiatura podaczona przez ps2 nie dziala, logitech przez przejsciowke tez nie) dzisiaj nadszedł czas na format, zawsze robie to tak, wkladam plytke win me/98 (niestety xp mam 'niebootowalna' i musze najpierw instalowac 98/me pozniej na to xp ;P) plytka rusza mam dwie opcje do wyboru 1.Boot from hdd i 2.Boot from cd-rom, pozniej tylko komenda na format itd...gdy ps2 działało nie bylo problemu... lecz tym razem gdy chcem wybrac jedna z opcji (1/2) klawiatura nie dziala ... no i niemam jak zrobic formata ;| klawiatura nie reaguje rowniez gdy po nieprawidlowym wylaczeniu kompa, przed startem systemu leci scandisk, pisze nacisnij w ciagu 10s aby pominac...klikam i nic plyta glowna to asrock (;P) P4i45D++ czy cos kolo tego ;p czekam na Waszą pomoc :cry: mam nadzieje ze we wlasciwym dziale napisalem :wink: Edytowane 16 Września 2006 przez 2cool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 A moze podłączyć dysk do innego kompa i tam zainstalowac to 98 i potem to XP. W XP dojść do momentu gdy gdzieśtam jest jakiś reset ( moze po przegraniu potrzebnych plików do instalacji lub zaraz przed konfiguracją sprzetu) i wtedy wyłączyć kompa i przełożyć dysk do właściwego, docelowego kompa i nech tam się skonfiguruje. Jestem ciekaw jak Ci się uda to zrobić - daj znać jak poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Musisz wlaczyc USB Keyboard w BIOSie (nie wiem jak dokladnie sie to nazywa). Poza tym naprawde musi Ci sie nie chciec, zeby nie moc zalatwic sobie bootowalnego windowsa XP ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 jedyne co znalazlem w biosie to Keyboard power On, do wyboru jest Disabled i All keys, bylo disabled, wybralem All keys.....dalej nic a z wyjmowaniem hdd i wkladaniem do innego kompa...moze sprobuje w ostatecznosci ;P bo chcialbym rozwiazac ten problem, abym nie musial latac po ludziach z dyskiem za kazdym razem kiedy chcem zrobic formata :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Dobra sprawdzilem dokladnie gdzie to jest u mnie w BIOSie: Integrated Pheripherals/Onchip PCI Device/USB Keyboard Support via: BIOS (ma byc BIOS, a nie OS). Poszukaj u Ciebie tez powinno byc, no chyba ze ta plyta glowna tego nie obsluguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2cool Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 nooo :) u mnie to sie nazywa USB Device Legacy Support, ofc bylo disabled, przestawilem na enabled i ladnie klawiaturka śmiga ^^ wieklie dzieki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Ciesze sie :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...