cavarr Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Test dwóch zasilaczy Pentagram Silent Force http://twojepc.pl/artykuly.php?id=zasilacz...;jedna_strona=1 mam chiefteca 620W i panowie on wygląda identycznie jak ten Pentagram PSF-620-A12S (620W) tylko nie ma POWER METER'a :] a co do samego chiefteca to wg mnie jest to cicha zasiłka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 zasilacze pentagrama wyszły dobrze w testach i maja super stosunek cena/jakośc. Model PSF-500-A12S (500W) 309zł Model PSF-620-A12S (620W) 399zł teraz pewnie jeszcze taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Tu jest jakiś test http://pclab.pl/art24371.html tym razem 460 i 620 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Ten model 500W starczy do zestawu z C2D E6600 kręconego + 8800GTX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 ja zaś zastanawiam sie nad Pentagramem 370, dziwna sprawa bo nawet na stronce firmowej nie ma podanej zadnej specyfikacji a mimo to jest dostępny w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 ja zaś zastanawiam sie nad Pentagramem 370, dziwna sprawa bo nawet na stronce firmowej nie ma podanej zadnej specyfikacji a mimo to jest dostępny w sklepachSpecyfikacja prawdopodobnie nie będzie odbiegała od tej http://www.sirtec.com/HPC-370-P12S.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Czy z moim 620 jest coś nie tak, czy poprostu te 620 tak mają? Strasznie głośny jest. Nie, że go słychać, ale go SŁYCHAĆ i to bardzo. Jak gram, to nie przeszkadza, wiadomo, dźwięk z głośników zagłusza częściowo, ale zostawić na noc do ściągania plików, to nie usnę przy nim ... Jeszcze niedawno był głośnawy, po zmianie karty graficznej z 7300GT > S3Virge DX > 8800GTX wiatrak na zasilaczu ma chyba max obroty prawie cały czas. A ten miernik Watt to nie wiadomo co on tak na prawdę mierzy :) Podłącze jeszcze szefa 560 (CFT-560A-12C) i porównam dzisiaj... Chyba, że mam jakis krzywy prąd w domu :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Hmmm, czyli Silent Force to tak naprawdę Loud Force ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caddi Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Kupiłem Pentagram 460W. Jest cichy, nie bezgłośny, ale cichy. Jedyny problem to, że potrzebuje złącze 8pin do płyty głównej on go nie ma. W testach/opisach było coś o przejściówce czy też samym złączu, ale w instrukcji tego nie wyczytałem. Wiem, że są przejściówki 4pin > 8pin, ale bardzo ciężko je znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 A uprzedzałem ...... W robocie poszedł z dymem zasilacz, HGW co było, nie ma, na szczęście odszedł sam - przynajmniej tak serwis twierdzi....... Komputer pracuje 20/24 7/7 ..... W ramach gwarancji przy niewielkiej dopłacie mogą wstawić: ModeCom MC 400W - ponoć jakaś nowa wersja usprawniona Pentagram 430 lub 460 W - zależy co będzie w hurtowni. Wg. mnie ModeCom byłby pewniejszy, ALE pewnie głośniejszy (a to ma znaczenie jak się siedzi 8h przy kompie - reszta kompa chicha) oraz za mało okablowania - musiałyby pójść dodatkowe rozgałęźniki. Pentagram kusi okablowaniem i głośnością - tylko pytanie czy te oceny za głośność to po sponsorowaniu czy faktycznie byłby cichszy. Komp - pseudostacja graficzna -> a64 dwujajowy 4200+, 2x1GB ram, R1650pro, 3-5 hdd w zależności od potrzeb (2 kieszenie), 2x napędy optycznopodobne. Niby średnio-mało wymagający, ale zawsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 Ostatnio wstawiłem wersje 430W Pentagram-a do klienta gdzie siedział : Cweleron D 3.06 7600GT 1GB w dualu 533 Dysk 200GB samsunga ( on był strzelony w dziwny sposob ale to na inna opowiesc ..) I super zasilator TRACER Hellfire z dumnymi 400W. ( szczegoł ze zasilacz latał z napieciami jak zyd po pustym sklepie 11.80 do 12.10V ) do tego co sie okazało kondki na lini 5V w nim wybrzuszone a komp miał 2 lata... Wstawiłem ta 430 nie dosc ze komuter ucichł to zasilacz stoii z napieciami jak byk.. Inna opowiesc : Klient przychodzi z NOWYM kompem składanym przez Balta.pl: Intel Quad 6600 9600 GT lub cos w ten desen. Jakis tam dysk ... Mobo MSI wersja okrojona.. I co : DEER 400W Oczywiscie zamiast wtyczki 6 Pin do grafy to wykorzystane 2 molexy 2 dysku co klient przyniosł nie szło podłaczyc... Nawet go nie uruchamiałem tylko od razu wywaliłem smietnikowatego deera i wstawiłem 430 Pentagrama. I od razu znalazła sie normalna wtyczka do grafili molexy SATa do dysków itd....... Napiecia ideał. Troche juz ich sie sprzedało i jak narazie zaden z klietów nie zgłosił zadnych problemów z nieprawidłowym działaniem zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...