Skocz do zawartości
ga.patrick

[3dmark03] Bardzo Słaby Wynik

Rekomendowane odpowiedzi

czego się spodziewałeś po tej konfiguracji, grafika całkowicie nie nadaje się to bicia rekordów no i procesor który ma dużo pustych MHz

to ze grafika ma 128MB czy więcej to nic nie znaczy, widywałem GF 2 MX z taka ilością :lol2:

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czego się spodziewałeś po tej konfiguracji, grafika całkowicie nie nadaje się to bicia rekordów no i procesor który ma dużo pustych MHz

to ze grafika ma 128MB czy więcej to nic nie znaczy, widywałem GF 2 MX z taka ilością :lol2:

I co niby ten gość ma lepszy komp??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co niby ten gość ma lepszy komp??

wygląda na to ze tak

nie podałeś jaka kartę graficzna ma tek "gość" co jest w 3DM 2003 juz dosyć ważne

po drugie Duron w wielu sytuacjach okazywał się niemal tak wydajny jak ten P4 taktowany znaczni wyżej

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda na to ze tak

nie podałeś jaka kartę graficzna ma tek "gość" co jest w 3DM 2003 juz dosyć ważne

po drugie Duron w wielu sytuacjach okazywał się niemal tak wydajny jak ten P4 taktowany znaczni wyżej

Ale bez przesady że aż tyle :/

on miał tylko 256 ramu a ja mam 2 gb :/

i mam fx 5200 ultimate 128mb 128bit

on miał jakiegoś starszego gf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale bez przesady że aż tyle :/

on miał tylko 256 ramu a ja mam 2 gb :/

i mam fx 5200 ultimate 128mb 128bit

on miał jakiegoś starszego gf

ilość pamięci RAM w testach syntetyczny nie ma znaczenia, dopóki nie jest mniejsza od minimalnych wymagań, a tu nie jest

po drugie pierwsze FX-y to był delikatnie mówiąc niewypał i nie wytrzymywał konkurencji ze starszymi modelami

przyjmijmy ze ten 'gość' miał jakąś wersje GF4 Ti twój FX nie ma szans :D

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ilość pamięci RAM w testach syntetyczny nie ma znaczenia, dopóki nie jest mniejsza od minimalnych wymagań, a tu nie jest

po drugie pierwsze FX-y to był delikatnie mówiąc niewypał i nie wytrzymywał konkurencji ze starszymi modelami

przyjmijmy ze ten 'gość' miał jakąś wersje GF4 IT twój FX nie ma szans :D

A może to przez to że vectra vl420 to komp biurowy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajność tego twojego potwora:

1000 MP

1000 MT

60 mln tr/s

wydajności naj słabszego z GF 4Ti:

1000 MP

2000 MT

100 mln tr/s

liczby mówią same za siebie

a to ze gra nie działa to akurat nie ma nic wspólnego z wydajnością ale w faktem ze GF4 nie obsługuje DX9 (Pixel Shader 2.0 Vertex Shader 2.0) a jedynie DX 8.1

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajność tego twojego potwora:

1000 MP

1000 MT

60 mln tr/s

wydajności naj słabszego z GF 4Ti:

1000 MP

2000 MT

100 mln tr/s

liczby mówią same za siebie

a to ze gra nie działa to akurat nie ma nic wspólnego z wydajnością ale w faktem ze GF4 nie obsługuje DX9 (Pixel Shader 2.0 Vertex Shader 2.0) a jedynie DX 8.1

Ale kto pow że on ma geforce 4?? ja pow że ma geforce ale nie 4

nie pamiętam jakiego on ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to po co tu czas i miejsce zabierasz ?

porównujesz swój wynik z wynikiem jakiegoś mitycznego komputera o którym nic nie wiadomo i pytasz się dlaczego

twoja konfiguracja choć byś nie wiem jak się upierał, nie nadaje się do wyrabiania wyników nawet w 3DM 2003 i jest prawdopodobne ze uzyskany wynik jest taki jaki powinien być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nfs mw full detale - czuj sie zabity śmiechem :lol2:

u ciebie " działa " bo fx-y mają ( bardzo goowniane ale mają ) pixel shadery w wersji 2 a jego grafa pewnie w wersji niższej i dlatego sie nie chce uruchomić (u niego)

z pretensjami to idź do tego kto taki "zbilansowany" zestaw zlożył :mrgreen: zawsze mówiłem że ramu nigdy dość ale to już przesada - tak czterokrotna :lol: właściwie to tylko ram jest cokolwiek wart sdramy są dosyć drogie chyba :]

sprzedaj to puki cokolwiek jest warte :razz:

Edytowane przez kvasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ga.patrick

Nigdy nie sugeruj się wyłącznie ilością Mb na karcie.

Ba, nawet przepustowość szyny to jeszcze nie wszystko.

Mój "kastrat" Radek 9500 dociąga w 3DM03 w okolice 4.500 pkt a ma tylko 64 Mb pamięci.

Wprawdzie z odblokowanymi potokami i podkręcony oraz na sporo mocniej od Twojego taktowanym procu.

No ale jak wiesz, w 3DMarki sie nie gra.

Na marginesie GF 5200 to chyba najgorsza karta jaką nVidia wypuściła w ostatnich latach na rynek.

Nie dość, że GF w ogóle im nie wyszły to jeszcze GF 5200 to najsłabsza z nich.

Jakbyś sprzedał nadmiar RAMu i to co masz myślę, że móglbyś kupić wyraźnie lepszą grafę.

Ale ofkoz to tylko taka luźna sugestia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ga.patrick

Nigdy nie sugeruj się wyłącznie ilością Mb na karcie.

Ba, nawet przepustowość szyny to jeszcze nie wszystko.

Mój "kastrat" Radek 9500 dociąga w 3DM03 w okolice 4.500 pkt a ma tylko 64 Mb pamięci.

Wprawdzie z odblokowanymi potokami i podkręcony oraz na sporo mocniej od Twojego taktowanym procu.

No ale jak wiesz, w 3DMarki sie nie gra.

Na marginesie GF 5200 to chyba najgorsza karta jaką nVidia wypuściła w ostatnich latach na rynek.

Nie dość, że GF w ogóle im nie wyszły to jeszcze GF 5200 to najsłabsza z nich.

Jakbyś sprzedał nadmiar RAMu i to co masz myślę, że móglbyś kupić wyraźnie lepszą grafę.

Ale ofkoz to tylko taka luźna sugestia.

Pozdrawiam

Wiem że FX 5200 nie jest najlepszą grafą ale kupiłem ją za tanioche (nową i to nie zwykłą wersję tylko ultimate która jest troszke lepsza) 2gb ramu - kupiłem już kompa z nimi także ja nic nie dodawałem ani mi one nie przeszkadzają.

Karty nie będe zmieniać bo w tym roku kupuje nowego kompa chciałem tylko wiedzieć dlaczego on ma taki słaby wynik. Skoro mówicie że to karta to ok a na jaką polecalibyście zmienić?? W tej chwili interesują mnie tylko karty ATI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj wszystko łacznie z tym pentiumem - nie wiem do czego robili taką dziwną konfigurację - dowiedz się - jeżeli to jest coś a la serwer albo maszyna do jakiejś tam obróbki może dostaniesz za to deczko więcej- jak już sprzedasz i bedziesz miał roszkę kasy wróć tutaj się coś złorzy bo budowanie czegokolwiek na tym nie ma sensu <_<

sprzedaj to puki cokolwiek jest warte

inaczej - za 600 złotych złożysz spokojnie zestaw na 754 z sempronem i giga ramu, który bedzie nieporównywalnie wydajniejszy i do tego trzeba będzie dokupić cokolwiek - ot choćby gf 6600 za 200 i już grasz w najnowsze tytuły - może nie na full detale jak na tym fx 5200 ale zawsze coś :wink:

i pomyśl jeszcze chwilkę - kto bedzie myślał o upgradzie swojego sprzętu w dodatkowe sdr'y kiedy na dobre wejdą już ddr2 i C2D ? hmmm ?

Edytowane przez kvasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedaj wszystko łacznie z tym pentiumem - nie wiem do czego robili taką dziwną konfigurację - dowiedz się - jeżeli to jest coś a la serwer albo maszyna do jakiejś tam obróbki może dostaniesz za to deczko więcej- jak już sprzedasz i bedziesz miał roszkę kasy wróć tutaj się coś złorzy bo budowanie czegokolwiek na tym nie ma sensu <_<

inaczej - za 600 złotych złożysz spokojnie zestaw na 754 z sempronem i giga ramu, który bedzie nieporównywalnie wydajniejszy i do tego trzeba będzie dokupić cokolwiek - ot choćby gf 6600 za 200 i już grasz w najnowsze tytuły - może nie na full detale jak na tym fx 5200 ale zawsze coś :wink:

i pomyśl jeszcze chwilkę - kto bedzie myślał o upgradzie swojego sprzętu w dodatkowe sdr'y kiedy na dobre wejdą już ddr2 i C2D ? hmmm ?

Mi chodziło o full grafe w takim sensie że auta i wygląd świata jest na full. natomiast gram na małej rozdzielczości i powyłączane różne inne opcje i dlatego to chodzi.

Ten komp to jest wersja biurowa.

Ja nie będe tego kompa sprzedawać bo w tym roku kupie jeszcze nowego (całkowicie pod gry)

Chciałem tylko wiedzieć czemu wynik jest aż tak słaby.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy na to??

To ciągle jest niewiele. Nie zgadniemy skąd ten wzrost, bo nie napisałeś czy coś zmieniałeś?

Ale jak już wiesz, że to wina grafiki.

W końcu jak sam zaznaczyłeś to komputer biurowy, a do aplikacji biurowych mocna karta graficzna niepotrzebna.

Napisałeś, że chcesz ją zmienić i to koniecznie na ATI (sam mam ATI, ale obecnie to niekoniecznie najlepszy wybór).

Ale, żebyśmy mogli Ci coś podpowiedzieć musisz się zdeklarować w jakim pułapie cenowym chcesz się zmieścić i czy bierzesz pod uwagę zakup karty używanej np. z Allegro czy też interesują Cię karty wyłącznie nowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ciągle jest niewiele. Nie zgadniemy skąd ten wzrost, bo nie napisałeś czy coś zmieniałeś?

Ale jak już wiesz, że to wina grafiki.

W końcu jak sam zaznaczyłeś to komputer biurowy, a do aplikacji biurowych mocna karta graficzna niepotrzebna.

Napisałeś, że chcesz ją zmienić i to koniecznie na ATI (sam mam ATI, ale obecnie to niekoniecznie najlepszy wybór).

Ale, żebyśmy mogli Ci coś podpowiedzieć musisz się zdeklarować w jakim pułapie cenowym chcesz się zmieścić i czy bierzesz pod uwagę zakup karty używanej np. z Allegro czy też interesują Cię karty wyłącznie nowe?

nVHardPage SE 3.4 - użyłem tego, tak dla zabawy. Pokombinowałem i udało mi się tyle.

Wiem że to niewiele ale sam przyznasz że skok z 556(bo tyle najwięcej mi wcześniej wyszło) na 1710 (obecnie uzyskałem 1766) to jest przynajmniej coś :)

Zastanawiałem się nad kartą ATI Radeon 9600 XT-4 ale narazie zostane przy tej bo gdzieś za miesiąc kupie całego kompa ale już pod gry ;) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydajność nie zależy tylko od karty graficznej, mi udało się osiągnąć na Redku 9800pro, na oryginalnych zegarach wynik ~6400 pkt

tylko ja miałem trochę mocniejszy sprzęt P4 530, 2x512 w Dula GEIL 200Mhz/2.5.3.3.6, płytka MSI na chipset I865PE

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to jest ok ja na 9500 pro mam tyle ile pod avatarem :] czyli coś koło 9800 :P

poprostu reszta bebechow w 03 ogranicza wynik i tyle - chcesz bić rekordy kup najlepsze mobo proc pamięci (w tej chwili conroł ) i poznaj tajniki ludzi, którzy sie w to bawia i niestety - wszystoko jest istotne w wyniku koncowym jeżeli gdzieś zawiedziesz nie masz wc/fc - sory masz sredni/przeciętny wynik w marku 03

martwi cie to ? - bo mnie nie :P

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie tym nie przejmuje, tylko mnie troche zdziwiło, że niektórzy na tej karcie mają duzo wyższe wyniki.

Ale z tego co wiem to wyniki w 3Dmarkach nie do końca mówią prawde o wydajności sprzętu.

Dzięki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi