Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanuie czy oplaca sie budowac WC tylko dla ciszy? pewnie myslicie ze niemmam co z kasa robic ale mi sie nudzi w domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze warto sie pobawic dla satysfakcji, ciszy, chlodu etc :)

jak cos to mam rozne rzeczy do wc uzywane do sprzedania, aczkolwiek pompki akurat mojej nie polecam bo jedna buczy a druga brzeczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cisza to jedno a wydajnosc to drugie. W przypadku WC cisza z

wydajnoscia ida w parze :P :wink: Naprawde warto. Jak juz zrobisz

to bedziesz za**bi**ie dumny z siebie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie tez se robie bloczek z nudow i dla ciszy (athlon - wiadomo) z radiatora po pentiumie 200 z pojemnika po farbach do figurek do warhama bitewnego ( przzy okazji ktos ma ) i z rurek po dlugopisach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie tez se robie bloczek z nudow i dla ciszy (athlon - wiadomo) z radiatora po pentiumie 200 z pojemnika po farbach do figurek do warhama bitewnego ( przzy okazji ktos ma ) i z rurek po dlugopisach .

a ja z kapsli po piwkach i puszek :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja blok juz zrobilem w szkole na sztuce :) kupilem poxyline i zklejilem nia

dwa (odpowiedni powyginane) radiatory od tranzystorow mocy teraz tylko szlifowanie zostalo :) co myslicie o robieniu WC bez chlodnicy tzn chce zrobic cos takiego kawalek weza podziurawic i zatkac jeden koniec wlozyc go do pojemnika z woda i bendzie fotanna btw podobno plusk wody uspokaja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja blok juz zrobilem w szkole na sztuce :) kupilem poxyline i zklejilem nia 

dwa (odpowiedni powyginane) radiatory od tranzystorow mocy teraz tylko szlifowanie zostalo :)  co myslicie o robieniu WC bez chlodnicy tzn chce zrobic cos takiego kawalek weza podziurawic i zatkac jeden koniec wlozyc go do pojemnika z woda i bendzie fotanna btw podobno plusk wody uspokaja :D

Na tego proca co masz powinno wystarczyć. Tylko po co WC na takiego proca, skoro jego radiator jest prawie niesłyszalny? A jeżeli zamierzasz go mocno podkręcić - to będziesz musiał zrobić naprawdę duuuużo :lol: dziur w wężu.

Tylko wytłumacz jak to zamierzasz zrobić, bo nie całkiem rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiator mam zmieniony na titana hyba ttc-costam(3) niepamietam typu

a mojego p2 zamiezam kreciec na 5x133 (jesli da rade ramy mam pc100)

wiec wc buduje dla chlodu ciszy i szpanu (u mnie w budzie nikt tego nie ma 8) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie ... ze tak powiem to twoje p2 333 mozesz sobie pomarzyc .. widze nie znasz konstrukcji tego proca .. jak wytrzyma 100 MHz na FSB to bedzie dobrze .. czlowieku on am L2 na plytce drukowanej pracujacy z polowa predkosci Redzenia ... zeby go na 133MHz Fsb podkrecic musialbys go chlodzic ale azotem chybaa ... sam mialem takiego i oweszem chodzil na 100 Mhz FSB ale tylko w zimie ... jak otworzylem okno w pokoju kopma postawilem blisko okna .. i dalem dmuchawee ktora dmuchala powietrzem zimnym na procka .. w takich warunkach mial kolo 15 do 17 C .. w wtedy chodzil ... ale zrobilem tyloe testy ... szybki .. i wylaczylem bo balem sie ze mi sie zacznie woda na podzespolach skraplac czy cos :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie ... ze tak powiem to twoje p2 333 mozesz sobie pomarzyc .. widze nie znasz konstrukcji tego proca .. jak wytrzyma 100 MHz na FSB to bedzie dobrze .. czlowieku on am L2 na plytce drukowanej pracujacy z polowa predkosci Redzenia ... zeby go na 133MHz Fsb podkrecic musialbys go chlodzic ale azotem chybaa ... sam mialem takiego i oweszem chodzil na 100 Mhz FSB ale tylko w zimie ...  jak otworzylem okno w pokoju kopma postawilem blisko okna .. i dalem dmuchawee ktora dmuchala powietrzem zimnym na procka .. w takich warunkach mial kolo 15 do 17 C .. w wtedy chodzil ... ale zrobilem tyloe testy ... szybki .. i wylaczylem bo balem sie ze mi sie zacznie woda na podzespolach skraplac czy cos :)))

Zmniejsz ten swój podpis do 2 linii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arnie ... ze tak powiem to twoje p2 333 mozesz sobie pomarzyc .. widze nie znasz konstrukcji tego proca .. jak wytrzyma 100 MHz na FSB to bedzie dobrze .. czlowieku on am L2 na plytce drukowanej pracujacy z polowa predkosci Redzenia ... zeby go na 133MHz Fsb podkrecic musialbys go chlodzic ale azotem chybaa ... sam mialem takiego i oweszem chodzil na 100 Mhz FSB ale tylko w zimie ...  jak otworzylem okno w pokoju kopma postawilem blisko okna .. i dalem dmuchawee ktora dmuchala powietrzem zimnym na procka .. w takich warunkach mial kolo 15 do 17 C .. w wtedy chodzil ... ale zrobilem tyloe testy ... szybki .. i wylaczylem bo balem sie ze mi sie zacznie woda na podzespolach skraplac czy cos :)))

miales jakis lipny egzemplasz muj chodzi na fbs 100mhz jak dam mu napiecie 2,3v (znamionowe 2.0v) jak rodzice oddadza lutownice do bede krecil ile wlezie bo loaczenie pinow olowkiem slabo wychodzi i trzeba co 1h poprawiac wiesz co on tam ma miedzy jadrem a aluminiawa czescia obudowy?? z 1mm jakiegos szarego gowna jak zdejme obudowe z niego to wtedy dopiero bedzie krecenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...