Skocz do zawartości
marco

Wasze Opinie O Wyglądzie Strony

Kilka pytań ojca prowadzącego ;)  

94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wielkość zdjęć w artykułach jest....

• OK, bo wszystko widać i nie trzeba powiększać
      91
    • Są za duże. Długo się ładują i trzeba przewijać
      3
  2. 2. Podział artykułów na strony jest...

• Całkiem OK
      58
    • Artykuł powinien być rozbity na WIĘCEJ stron
      0
    • Artykuł powinien być rozbity na MNIEJ stron
      36
  3. 3. Czy korzystasz z menu po lewej stronie strony głównej z działami

• Tak, często
      9
    • Zdarzyło mi się
      47
    • Nie i nie widze sensu
      38

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy najlepsze forum i fachowych userów w Polsce poza tym serwis niczym nie przyciąga. Artykuły średnie, wygląd też nie powala.

a jakie bys chcial widzec u nas artykuly ? skoro tesy kart graficznych, notebokow,dyskow, podkrecanie i software Cie nieinteresuje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwijamy się - dobrze powiedziane, portal jest stosunkwo nowy ;) potencjał jest, na pewno złowiło by się jeszcze pare osób na redaktorów i dało im coś do potestowania

z kręcenia rekordów przydało by się zrobić relację z fotkami, moze pisać reckę na żywo - medialnie,, same info że się udało jest mało atrakcyjne i się słabo sprzedaje ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie bys chcial widzec u nas artykuly ? skoro tesy kart graficznych, notebokow,dyskow, podkrecanie i software Cie nieinteresuje ?

Chodzi mi o estetykę :blink: i babole wiem wiem każdy człowiek i ma prawo się mylić B-) no a wygląd serwisu to mi nie przypada do gustu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukasrz: przesadzasz ;) Newsy moim zdaniem powinny tyczyc sie TI.. owszem, kompy, technologia. Ale to z czym kazdy odwiedzajacy portalu ma stycznosc, badz bedzie za kilka lat. Ot nowinka iz trwaja prace nad super czyms co sprawi ze bedzie super cos juz za pare lat, jaknabardziej powinna sie znalezc. Ale właspomniane transpondery tvnu to ich sprawa. Bezsensem byłoby pisac o wszelkich nowosciach, zmianach ulepszeniach czegokolwiek co ma tranzystory ;)

Wyglad serwisu to i nawet mi co nieco podchodzi. Duza zaleta jest przejrzystosc.., git ;) O ile z poczatku mi sie nie podobał ze wzgledu na te dominujaca biel, to teraz jest z tym nieco lepiej. Ale opcja zmianaystylu na taki z tonowanymi kolorami byłaby na pewno miłym gestem dla sporego grona ludzi.

Jest dobrze, ale radze byc wszechstronnym w pomyslach, nikt was nie pogania ale sami tez nie powinniscie sie ograniczac w dazeniu by purepc.pl było czyms co rzuci wielu na kolana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A oto moje odczucia co do strony głównej PPC :)

Co do artykułów to ich ilość jest wystarczająca lecz jakoś mi się nie podobają newsy niezwiązane z komputerami (fotografia/ipod`y itp). Wygląd strony jak dla mnie jest mało ciekawy, nudny a elementy są porozmieszczane chaotycznie. Czcionki dobrane są koszmarnie i ogólnie zrobiona IMO jest niedbale. W prawdzie jest bardzo lekka ale za pomocą CSS można zrobić coś co wygląda znacznie ciekawiej, przyciąga wzrok czytelnika. Dla mnie ciekawą skórką jest np. ta na PClab - widać, że strona jest przygotowana niezwykle profesjonalnie czego nie można powiedzieć patrząc na "naszą" stronę :(

No i jeszcze moim zdaniem jest za mało rozbudowana, jej funkcja ogranicza się wyłącznie do wyświetlania artykułów/nowości.

Od mnie to tyle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do artykułów to ich ilość jest wystarczająca lecz jakoś mi się nie podobają newsy niezwiązane z komputerami (fotografia/ipod`y itp).

Takie newsy beda sie pojawiac, bo PurePC ma sporą liczbę fotografów amatorów i profesionalisów, ktorych interesuje np sprzet foto

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jeszcze moim zdaniem jest za mało rozbudowana, jej funkcja ogranicza się wyłącznie do wyświetlania artykułów/nowości.

A konkretniej co ma robić innego? Bo ok można wrzucać zegarek i imieniny tylko po co ;) Jeśli masz pomysł na jakąś funkcjonalność to chętnie posłucham i będziemy się starać zaimplementować jeśli będzie zapotrzebowanie wśród użytkowników

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A konkretniej co ma robić innego? Bo ok można wrzucać zegarek i imieniny tylko po co ;) Jeśli masz pomysł na jakąś funkcjonalność to chętnie posłucham i będziemy się starać zaimplementować jeśli będzie zapotrzebowanie wśród użytkowników

Np. Stworzyć dział "porady" gdzie oczywiście będą porady (:P) do np. optymalizcji windows, tworzenia stron albo artykuły typu "potkręcanie krok po kroku" itd. Takie cos na pewno miało by dużo czytelników. Można również dodać rozbudowany dział download bo teraźniejsze "pliki" to raczej nie to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSPANC.

<troll>

Och tak są rzeczywiście niesamowicie upierdliwe. Zasłaniają cały ekran, nie dają się zamknąć, wydają dźwięki i ładują się godzinami.

</troll>

Ja tego nie napisałem ze sa upierdliwe niesamowice tylko ze troche denerwuja :D a to jest znaczna róznica

JAakby były gdzieś na boku to chyba by było bardziej wygodnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. Stworzyć dział "porady" gdzie oczywiście będą porady (:P) do np. optymalizcji windows, tworzenia stron albo artykuły typu "potkręcanie krok po kroku" itd. Takie cos na pewno miało by dużo czytelników. Można również dodać rozbudowany dział download bo teraźniejsze "pliki" to raczej nie to ;)

albo mi sie wydaje albo mamy to na forum ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo mi sie wydaje albo mamy to na forum ;]

No oczywiście, że na forum też to jest (może tylko w innej troche postaci) ale idąc tym tokiem rozumowania to poco na stronie głównej ppc zamieszczać aktualności skoro to samo można robić w dziale "nowości" ? :]

To co jest na forum zazwyczaj jest dla forumowiczów a to co jest na stronie jest dla "całego internetu" mało ludzi nie dość, że nie umie korzystać z forum to nie wie czego może się tam dowiedzieć i jak to znaleźć. Natomiast chyba każdy kto wejdzie na stronę i znajdzie porady jakich szukał to odwiedzi stronę jeszcze raz i dopiero z biegiem czasu "odkryje forum" - ale to tak IMO (rozumuje na podstawie własnych początków ;) )

Edytowane przez GreenGo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do artykułów to ich ilość jest wystarczająca lecz jakoś mi się nie podobają newsy niezwiązane z komputerami (fotografia/ipod`y itp). Wygląd strony jak dla mnie jest mało ciekawy, nudny a elementy są porozmieszczane chaotycznie. Czcionki dobrane są koszmarnie i ogólnie zrobiona IMO jest niedbale. W prawdzie jest bardzo lekka ale za pomocą CSS można zrobić coś co wygląda znacznie ciekawiej, przyciąga wzrok czytelnika. Dla mnie ciekawą skórką jest np. ta na PClab - widać, że strona jest przygotowana niezwykle profesjonalnie czego nie można powiedzieć patrząc na "naszą" stronę :(

Od mnie to tyle :)

Nie jestem stronniczy, ale mi tez nie podoba sie layout strony glownej, jest bardzo nieatrakcyjny i zniecheca do czytania tresci w nim zawartych. Juz lepiej by sie prezentowalo cos w stylu skorki pure-blue.

ps. mam wrazenie, ze nie dziala pw, czyzbym sie mylil ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwlaszcza to "wrz (to będzie skrót do wyrzynarki, nie chce mi się tyle pisać)". Wszystko fajnie, ale ten 'skrot' juz sie nigdzie wiecej nie pojawia takze chyba to zdanie nie bylo potrzebne ;>

Zażalenia kieruj do autora FAQu, do pietnastoletniego poci. ;) Ja tylko poprawiłem ten tekst pod kątem ortografii i interpunkcji. Może nie jest idealnie, ale jest lepiej niż było wcześniej. A to, że FAQ trzyma wysoki poziom... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać, że ostatnio (od paru dni) bardzo podobają mi się newsy. Linki do artykułów z innych stron to jest to. :)

BTW. Wygląd strony IMO jest ok. Taka prostota, minimalizm i czytelność mogą się podobać.

naczelny zawsze co jakis czas wrzuca linki do innych stron :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Swietne, tam gdzie trzeba najczesciej da sie pobrac duza wersje po kliknieciu w miniaturke 10/10 :)

2. Zawsze otwieram w calosci

3. Ani razu. Dla mnie grat taki, co zajmuje miejsce.

Skorke pure polubilem i teraz jej uzywam, (wczesniej chyba darkness) podoba mi sie zatem ze portal jest spojny kolorystycznie z forum.

Popieram jednak wniosek o mozliwosc wyboru skorki...

I w tym gadaniu o chaosie tez cos jest. Podoba mi sie jej ascetyzm, jednak jednoczesnie nie czuje tego minimalizmu :) (chyba wlasnie o to menu ktore jest obiektem ankiety mi podswiadomie chodzi)

Co do prezentacji artów - bardzo podoba mi sie rozwiazanie z benchmark.pl - mala graficzka budzaca zainteresowanie.

Ogolnie choc z benchmarka korzystam raz do roku moze, to ich uklad mi sie podoba - jedna kolumna i linki na belce u gory... gdyby tylko strona nie byla w ramce :/ (choc graficzny styl ppc jest o niebo lepszy)

Moim zdaniem:

1. Wywalic menu po prawej (lub np wszystko na prawo, a menu nawigacja zrobic na zasadzie dzialania spoilera)

2. Dodatkowa skorka portalu - moze korespondujaca z najpopularniejsza skorka z wyjatkiem pure? (lub ankieta)

3. Podkreslenia tytulu newsa jest niefajne i pozbylbym sie tego

4. Czytaj dalej zaraz po tresci newsa, a nie po opisie tematu o jakim traktuje news.

5. Co do artow to nie mam zastrzezen, lecz popieram apel o foto relacje / krecenie na zywo. Mozna by z tego zrobic wielkie halo tydzien przed eventem i czerpac z tego korzysci :) (rozglos)

Jak narazie tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam bardzo pasuje wyglad serwisu. Troche podobny do starego tweaka (który był przestarzały ;)). Ten jest taki "opływowy" i ma fajne kolory. Bocznego menu nie używam wcale.

Co do newsów to jest ich troche za mało i są "opóźnionie". Za mało jest newsów o samych kompach (cpu.gpu.oc itp), a za dużo wiadomości o aparatach itp rzeczach. A i nie lubie tzw reklamowych newsów czyli wyglądajacych jak reklamy danego produktu (ma sie wrażenie jakby pisał to przedstawiciel danej firmy a nie redaktor ppc). To tyle :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi