Skocz do zawartości
Lysyn

3dmark 2001 - Czy Procesor Jest Najwazniejszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam X2 3800@2850; 7950 GX2 i w 3 dmarku 2001 ok 30-32 000 punktow.

Z deka malo. Czyzby procesor i jego taktowanie bylo najwazniejsze w tym tescie.

Bo grafike mam razcej dobra. A widze ze userzy majacy gorsza grafe mieli o wiele lepsze wyniki.

W 3dmarku 2003-2006 mam wyniki ok od 34000 (03) do 9000 (06).

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe wątki zakładać w odpowiednich działach. Każdy z działów ma opis określający jego tematykę. Jeżeli nie masz pewności, który dział jest najodpowiedniejszy dla Twojego tematu, umieść go tam, gdzie według Ciebie pasuje najlepiej - najwyżej zostanie przeniesiony przez moderatora.

Extremalne podkręcanie no nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zlym dziale napsales, przy okazji zobacz to:

Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA.

A po drugie, tak - od procesora wiele zalezy w 2k1, np. ta sama grafa, te same ustawienia - 16,5k na P4 Northwoodzie, 20,5k na Venice

Zmien procesor, nie wierze, ze kogos, kogo stac na taka grafe, nie stac na Conroe :)

:) Nie bede prockow zmienial co kilka miesiecy. I tak nie wykorzystam jego mocy a x2 2800 jest bardzo dobry.

Wiec grafa razcej nie ma w tym tescie znaczenia.

Fakt, X2 3800 jest dobry, ale jezeli chcesz sie bawic w benchmarki (np. 2k1 i SPi) korzystajace z procesora, to juz nie jest najlepszy

Grafa tez ma znaczenie, ale nie az tak duze, przyklady (z mojego oc wziete ;)):

P4 Northwood 2.6 @ 3.25 & 6800LE (12/6) @ 335/971 - 16.5k

Venice @ 2.71 GHz & 6800LE (8/6) @ cos lajtowo (chyba rdzen nie ruszany a pamiatki 800) - 20,5k

Venice @ 2.71 GHz & Medion 9800XL @ XT @ 463/801 - 21.5k :D (i to z do [gluteus maximus] puszczonymi memkami, jakies 150mhz 2-2-2-5 czy cos takiego, a tam wyzej hynixy d43 na chyba 230mhz 2.5-3-3-6)

nawet nie sam procek ile proc + przepustowość pamieci

No. Sam sie o tym przekonalem. Mam Asusa ktory ma taka wade, ze powyzej FSB 133, dzielnik 3:4 zamienia sie na 4:3 dla pamieci (s478, i845). Tak wiec pozostaje tylko 1:1. FSB 133, ramki 177 2-2-2-5 byly szybsze na ASRocku niz FSB 140, ramki 140 1.5-2-2-5 na Asusie Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zlym dziale napsales, przy okazji zobacz to:

A po drugie, tak - od procesora wiele zalezy w 2k1, np. ta sama grafa, te same ustawienia - 16,5k na P4 Northwoodzie, 20,5k na Venice

Zmien procesor, nie wierze, ze kogos, kogo stac na taka grafe, nie stac na Conroe :)

:) Nie bede prockow zmienial co kilka miesiecy. I tak nie wykorzystam jego mocy a x2 2800 jest bardzo dobry.

Wiec grafa razcej nie ma w tym tescie znaczenia.

Edytowane przez Lysyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możemy się założyć - w 07 czy 08 z kartą od ageia będzie + 50% wydajności

a w grach różnica będzie rzędu 5 % o ile programiści uwzględnią to cudeńko w swojej pracy - dopowiadając niepowiedziane

@Orgiusz cos zamotałeś :wink:

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik lipa ja na opteronie 144@ 2930MHz i Radeonie X1800GTO 12 potokow mialem 36000.

Masz cos chyba nasyfione zdrowo

Dwa jajka, calkiem ladnie podkrecone.

Ale inne marki sa calkiem w normie

Mysle ze inne marki sa ponad norme. A w systemie nie mam nic nasyfione. Nowy system. Zreszta dobrze zabezpieczony. Cos moze trzeba gdzies ustawic w 2001 lub nie wiem co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi