Skocz do zawartości
RadeX

Najlepszy Mod Klawiatury Na Świecie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Myśleliście że będzie Orac 2 pewnie albo coś w tym stylu ;]

pomyślałem "Ooo... wejdę i wszystkim wyjasnię że Orac3 jest najlepszy" ;X A mod jest wypas, śmiechu co nie miara ;)

BTW to Gnome robi znowu coś a la Orac, tylko że z Matrixem... Albo Piloux, nie pamiętam.

Edytowane przez Sarkazz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALT - K***A

CTRL - MAĆ

DEL - ZNOWU

;]

myslalem raczej nad:

CTRL - JOB

ALT - TWOJU

DEL - MOC

:lol:

co do bialych klawiatur nie jest to faktycznie proste

sam mam bialego logitecha i na dodatek na shiftach sa tylko strzalki :?

Zaraz zrobie na drugim przycisku "shit" jak i wersje 3 przyciskow icon_biggrin3.gif

done[;

zdjecia prosimy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też sprawdzałem na swoim biały logitechu i nie bardzo chce T schodzic :unsure:

a czym zmazywałeś? może by tak zmywaczem do paznokci? (ale można zmazać za dużo) ewentualnie tak jak ja zeskrobać czubkiem noża Edytowane przez RadeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mod? hłe hłe hłe... Nie powiem dobre :P

A co powiecie na nienajlepszy mod na swiecie, ale za to idacy jak burza do przodu?

oto fotka z poczatkowego etapu prac"

http://i107.photobucket.com/albums/m310/carl00s/obraz37.jpg

wiecej wkrotce...

Radex mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze wlazlem Ci w temat.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Edytowane przez Carl0s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba juz nie dam rady, musialbym zaspawac to co jest, bo ciac juz nie ma z czego. A ponadto okno doskonale wpasowuje sie do projektu, ktory wyglada mniej wiecej tak:

http://i107.photobucket.com/albums/m310/carl00s/obraz12.jpg

myslisz ze warto zakladac workloga juz, jeszcze nie skonczylem w sumie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Radex urzekła mnie twoja historia ;) Teraz rób na szybko moda CTRL+ALT+DELETE.

@Venom proszę nie baw się w modera, bo takiej funkcji nie masz i jakoś nie widzę, aby ten temat bardzo wybiegał poza tą tematykę. Jest śmieszny a zarazem łatwy do zrobienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehh przypomnial mi sie mod mx'a z wyswietlaczem z nokii i skoro byl maly lcd w budzie na modyfikacjach czemu nikt nie pokusil sie jeszcze o lekka modyfikacje klawiatury numerycznej? :twisted: :?:

BTW. Czym estetycznie usunac nadruk na klawiszach? Papierem 3k? Bo kusza mnie czyste czarne klawisze na a4techu :blurp:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlos - dawaj workloga ;]

Rafał - jeszcze coś zrobię ale nie wiem co :D

Orgiusz - papierem 3k to będziesz musiał pół godziny ścierać :) daj najpierw jakimś chamskim a potem wygładź ewentualnie. ale spróbowałbym lepiej wszystko przetrzeć szmatką nasączoną zmywaczem do paznokci. też miałem coś takiego robić tyle że pomalować klawiaturę srebrnym sprayem żeby pasowało do Pure Metal 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o czas bo jak cos ma byc wykonane dobrze to nie mozna sie spieszyc :wink: Szmatka ze zmywaczem... Bo ja wiem? Czy nie bedzie pieknego efektu zaciekow/rozpuszczonego plastiku? Chyba bede musial przetestowac na funkcyjnych F9-F12 rozne metody niszczenia nawierzchni. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RadeX

Mniej wiecej. Najbardziej boje sie o reszte klawisza - generalnie nie chce zeby wygladalo to beznadziejnie i nie bylo chropowate.

@ziupo

Poprawcie mnie jesli sie myle - projekt tej klawiatury ma jakies 1,5 roku a jakies 8 mc temu wspomniano o produkcji i przewidywalnej cenie - 150 USD :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dzisiaj w wolnych chwilach skasowalem sobie klawisze funkcyjne... Chociaz nie do konca - musze dopiescic ich powierzchnie papierkiem 1000 i zastanawiam sie nad ewentualnym lakierem bezbarwnym... Ale ze z natury jestem len... ;]

Jezeli oczy mnie nie myla papier 180 nad wyraz dobrze sie spisal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi