Skocz do zawartości
neoHannibal

Obudowa 200 - 300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialem nawet kupic cos takiego (Matrix VX czarna, bez okna). Na zdjeciach wyglada pieknie.

Moje spostrzezenia:

- leciutka i cienkie aluminium: moze wpadac w drgania jak diabli. Dodatkowo, w jakiejs recce w sieci wyczytalem, ze podczas montazu podzespolow trzeba uwazac, zeby nie uszkodzic budy (aluminium jest miekkie) i ze ogolnie jest ona dosc delikatna.

- wersja bez okna bardziej mi sie podoba, bo ma lepsza wentylacje na bocznej sciance (otwory przy kartach rozszerzen, miejsce na wentyl - w wersji z oknem tylko dziurki w uchwycie)

- fajnie, ze jest jakis filtr przeciwkurzowy na calej azurowej przedniej sciance - nie bedzie az tak kurz wchodzic.

- jak dla mnie zle umieszczenie zlacz USB i audio - do zlacz na samej gorze obudowy bardzo trudno byloby mi siegnac (szuflada na klawiature by przeszkadzala)

- szerokosc - nie wiem, jak dokladnie Thermaltake rozwiazal koszyk na dyski, ale przy 190mm szerokosci moze to byc bardzo trudne. W Centurionie 534, ktory ma 235mm szerokosci, po wlozeniu dysku zostaje bardzo niewiele miejsca na ulozenie kabli - musialem zrezygnowac z okraglych kabli Revolteca, bo utrudnialy mi zamkniecie obudowy. W Matrixie moga wiec byc z tym niezle jazdy.

- dwa wentyle 120mm w zestawie, bardzo ciche wg. danych technicznych - duzy plus i redukcja kosztow dodatkowych.

- wysokosc taka sama jak centurion, wiec imaja sie tej budy rowniez wszystkie powyzsze uwagi o miejscu miedzy mobo i zasilaczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu nikt Chieftecow nie wspomina? Dla mnie DX, MX czy nawet LBX to jedne z lepszych wyborow w tej cenie. Chyba ze o czyms nie wiem?

Sam teraz przed zakupem stoje, zasilke juz mam. Poprzednio mialem Chiefa DX01-W, bez durnej klapki, i bylem happy... Jeszcze Soprano Thermaltake'a kusi. Ale ciekawi mnie przede wszystkim feedback nt. Chieftecow, czy cos z nimi sie stalo zlego czy jak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftek jest fajny jesli planujesz schowac go gleboko pod biurkiem i nigdy nikomu nie pokazywac :) O ile do srodka obudowy nie mozna sie przyczepic to przy ogladaniu jej na zywo az razi plastikiem :)

PS. Te ciche wentylatory TT wyja jak diabli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftek jest fajny jesli planujesz schowac go gleboko pod biurkiem i nigdy nikomu nie pokazywac :) O ile do srodka obudowy nie mozna sie przyczepic to przy ogladaniu jej na zywo az razi plastikiem :)

PS. Te ciche wentylatory TT wyja jak diabli :)

Antec tam samo brzydki - pominmy P180 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, czyli wszystko ok ;) Ja wlasnie szukam solidnej budy do 300zl, bez swiecidelek, szyb, wiatraczkow i innych takich. Wiec DX/MX bedzie dobrym wyjsciem. Jedyne co mnie kusi w Soprano, poza wygladem, to brak otworow chlodzacych w bocznej sciance - czyli na logike mniej halasu sie wydostanie... 5mm szersza niz Chief, gorzej ze 25mm nizsza. I nie wiem jak z gruboscia/solidnoscia, ech.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

costi mam do Ciebie pytanie, czy Ty w Centurionie masz podlaczone do przedniego panelu audio?

Bo ja mam z tym problem, podlaczylem zlacze AC 97 do takiego samego zlacza audio na plycie i nic....

Aha i mam jeszcze pytanie, czy jak jest podlaczony front panel audio to mozna korzystac zarowno z przedniego wyjscia jak i tylniego? tzn wiem ze nie jednoczesnie ale np. czy jak wlacze z przodu sluchawki to wylacza sie mi glosniki? Czy nie ma az tak dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilowo nie mam nic podlaczone, bo Audigy 2 zamiast 5V podaje na mikrofon 2.5V i jest on kompletnie bezuzyteczny (ledwo co slychac) :?

A ze calosc trzymala mi sie na tasmie klejacej, to zrezygnowalem z tej partyzantki (nie warto bylo dla samych sluchawek). Z tego co pamietam nie wyciszalo mi glosnikow, ale tez nie wszystko mialem podpiete. Teoretycznie wyciszanie tylnych zlacz przy wpieciu sie z przodu jest przewidziane.

Co do kostki AC97 - przestudiuj uklad pinow w kostce i na mobo/dzwiekowce. U mnie, jakbym chcial podlaczyc sie do zintegrowanej, to musialbym zamienic dwa przewody miejscami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi