sesq Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 hehe, dla pewnosci: na dual-sata2 ( taka wybralem, dobrze prawda ? ) bedzie pasowal moj dotychczasowy dysk na ATA? widzialem na zdjeciu ze chyba jest miejsce na nie, ale tak sie dla pewnosci pytam, bo gdybym mial jzu wszystko gotowe a dysk by niedzialal to bym dostał kota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 bedzie dzialac, sa 2 gniazda ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 @basik Moj kladzie dual core 1.83 w niektorych testach :) Ale po co ta irytacja!!!! wole miec cos co wykozystam niz kosmiczna wydajnosc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Venice c2d kladzie na lopakie ? <_< Też byłem zdziwiony jak to zobaczyłem. Jest raczej odwrotnie, nawet najsłabszy c2d po oc jest lepszy niż naprawdę dobre AMD, a chłodzenia nie trzeba nawet wymieniać :) . EDIT: Przeczytałem następnego posta. Z tym się zgadzam - lepiej wykorzystywać moc niż mieć "na zapas na 10 lat" :P Edytowane 5 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Hmm, mam wrażenie że ludzie tutaj nie mają poczucia humoru...co poniektórzy cytujący. Ale nikt nie odpowiedział na moje pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 specyficzny joke ;) Co do mocy, to wystarczy ze zaczniecie cos pakowac i juz pelna moc jest wykorzystana np takiego c2d nic a nic sie nie marnuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 mam mały problem, po podlaczeniu cd-romu wydluzyl sie znacznie czas ladowania windowsa, problem ustepuje po odlaczeniu napedu. Podlaczalem juz kilka napedow i jest to samo.. na ide mam tylki cd-rom dysk mam na sata2.. czy tez miual ktos taki problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Ja miuał. I ten objaw ustąpił po podłączeniu kabla (niezależnie od tego jak zabawnie to zabrzmi) do drugiego kanału IDE (pierwszy pusty). Edytowane 5 Października 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Czesto bywa u mnie tak, ze gdy daje w systemie uruchom ponownie to wszystko sie zamyka i nie wstaje. Wiatraki sie kreca, ale plyta nie rusza. Musze odcinac zasilanie i po wlaczeniu juz odpala. Z poziomu biosu to samo. Da sie jakos temu zaradzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hormonn Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Tez mam taki problem z Cd-romem, ale ten problem był u mnie tylko wtedy gdy cd podpinałem na slave, dopiero gdy przepiołem na master to było wszystko ok, trzeba kombinować z taśmami :/ P.S na marginesie witam wszystkich, sledze ten temat prawie od poczatku a dopiero teraz cos tu napisalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Dobra, to jeszcze mój problemik ;) Co jakiś czas mój sprzęt ma jakąś przypadłość hyhyh, tzn. ta przypadłość występuje w dwu przypadkach - po wyjściu z gier i przy przełączaniu obrazu z tv na monitor. Ocb - komp chodzi, chodzi, gram, siedze na necie, znów gram, znów siedzę, kilka godzin mija, później załączam gierkę, pykam, wyłączam i widzę tapetę, ale tylko myszka jeździ, a na niczym nie da się naciśnąć (czasem jest czarny ekran). Komp niby normalnie działa, można zapalać diodę caps lockiem czy num lockiem hehe, w końcu po dłuższym molestowaniu klawiaturki i myszki zaczyna się coś dziać (tak z 30-60sekund trzeba molestować), można już w ciemno (przy najechaniu na coś zmienia się wskaźnik myszki na taką łapkę, otwierają sie okienka z kombinacji klawiszy, ale na pulpicie nic się nie zmienia) nacisnąć na czymś i to uruchomić. W końcu puszczam jakąś grę i leci już normalnie, jak z gry wyjdę, to widać, jak przez "zasłonę pulpitu" zaczynają przechodzić ikonki i okienka, trzeba przytrzymać okienko, zrobić ziąąą po ekranie i jest czysto. Czasem się tak dzieje, na odkręconej grafie też tak było, więc to nie to, dziś będe sprawdzał na procku na defaulcie. Druga rzecz to ciemny ekran przy przełączaniu z tv na mon, tzn jak siedzę przy kompie to mam single display w sterach, jak oglądam film to przełączam na clone i muszę dać tv jako ekran podstawowy (inaczej nie ma filmu na tv tylko jest na monitorze, normalnie mam pulpit + dźwięk, ale nie ma obrazu w okienku Media player classica. Po obejrzeniu czegoś tam daję single dis + mon jako podstawowy no i mam czarny ekran. Winda działą, tylko nic nie widać :( Sprawdzałem dwie wersje sterów od NV. Pcie zablokowane w biosie na 100. Htt w biosie 600, niecały 1000 jest, więc to nie to ;) Hmm, więc co? Jakaś niestabilność od kręcenia proca? Teraz mam defaulta, ale zaraz muszę na pół dnia wyjechać, przecież na wolnym żona nie da posiedzieć normalnie :( Znów nic nie sprawdzę.. Może po prostu windę postawić od nowa, może wszedł jakiś syf z netu... Macie jakieś pomysły? Mnie to wygląda na jakiś problem ze zmianą rozdziałki albo odświerzania (crt, 100hz w 1024 mam ustawione). Zmieniłem w sterach odś na 600, a na poszczególne rozdzielczości wymusiłem odś. Powerstripem. Wczoraj znów siadło. Ogólnie: komp chodzi, ale czasem wizja siada (czarno lub bariera na pulpicie) ;) Ps. strasznie mi rozłącza neta, nawet co kilka minut potrafi zerwać (NEO), a wcześniej tego nie było - ustawione mam wsio jak wcześniej, czyli same drv i ręcznie połączenie zrobione, bez "wsparcia" tpsra. Może to świadczyć o syfie, dodaje to do ogólnych przemyśleń ;) Ah, komp smarki i gry przechodzi bez problemu, buda otwarta. Aaa właśnie wpadłem na jeszcze jedno - może mostek/mostki na mobo sie przegrzewają? Może to być z tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arqq Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Witam ja mam podobnie jak KZI tyle tylko ze mi neta nie rozłancza,no i nic nie podkręcałem jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Zaden z twoich problemow niema nic wspolnego z plyta glowna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Czesto bywa u mnie tak, ze gdy daje w systemie uruchom ponownie to wszystko sie zamyka i nie wstaje. Wiatraki sie kreca, ale plyta nie rusza. Musze odcinac zasilanie i po wlaczeniu juz odpala. Z poziomu biosu to samo. Da sie jakos temu zaradzic? Też miałem taki problem kiedy wyłączam listwe zasilającą, jak pstrykne na zasilaczu to jest OK, rada?? A no taka że włączasz komputer...nie wstaje, trzymasz pare sekund na obudowie przycisk POWER, wyłaczasz listwe, kładziesz komputer na boku (tak to nie żart) czekasz pare sekund, właczasz listwe i komputer odpala bez problemów, B-) Pozdro Edytowane 6 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Też miałem taki problem kiedy wyłączam listwe zasilającą, jak pstrykne na zasilaczu to jest OK, rada?? A no taka że włączasz komputer...nie wstaje, trzymasz pare sekund na obudowie przycisk POWER, wyłaczasz listwe, kładziesz komputer na boku (tak to nie żart) czekasz pare sekund, właczasz listwe i komputer odpala bez problemów, B-) Pozdro Widac , ze tytul tego watku idealnie pasuje do tego co kolega napisal. Tani sposob na 939 ale nie znaczy dobry. ASRock to jednak wynalazek , wnioskujac po tym co przeczytalem w tym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Widac , ze tytul tego watku idealnie pasuje do tego co kolega napisal. Tani sposob na 939 ale nie znaczy dobry. ASRock to jednak wynalazek , wnioskujac po tym co przeczytalem w tym temacie. A moj egzemplarz jest chyba jakis walniety, bo nic mu nie dolega :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Fajnie, to ja się na boku też położę, a może coś w tym czasie znajdziecie na problem mój i arqq'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Widac , ze tytul tego watku idealnie pasuje do tego co kolega napisal. Tani sposob na 939 ale nie znaczy dobry. ASRock to jednak wynalazek , wnioskujac po tym co przeczytalem w tym temacie. jestes w big błędzie <_< ASRock nie jest jakimś wyjatkiem pod względem kapryśności czy coś, a co może z Epoxami problemów niema?? Z DFI też?? Znowu mam udowadniać że ten asrock jest świetną płytą?? Sory ale niemam już siły :mur: a to że akurat taki sposób pomaga to czysty przypadek i był to jedyny problem, podkreślam jedyny jaki miałem z tą płytą Edytowane 6 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 A moj egzemplarz jest chyba jakis walniety, bo nic mu nie dolega :mur: U mnie to samo :mur: !!! Aż dziwne że Asrock wypuścił jednak sprawne płyty no nie? A tak powaznie: Kolejny koleś co czepia się BO KOMUŚ COŚ NIE DZIAŁA TO ZANCZY ŻE CAŁA PŁYTA JEST BEEE A idź ty precz ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Firekage obcowałes z ta płytą kiedyś wogóle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Nie piszcie pierdół, bo zaraz zapomnicie o poważnych problemach, np moim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ja tam tez uwazam, ze płyta jest ok. Mialem jeszcze 3 dni temu ponoć wypasionego Abita AV8 3rd Eye (uGuru, swiecidełka i inne [ciach!]ły). Płyta gdy ja brałem była dwa razy droższa od obecnego Asroc'ka 939 VSTA i co...i padła nagle, bez widocznego powodu. Wiec nie ma reguły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Zmienilem Everesta na nowszy i zapis do pamieci jest zupelnie inny niz w starym screen : na starym mialem zapis w granicach 1200 mb. Tutaj 3461 mb Ot i komu tu wierzyc.... NIe wiem tylko czemu nie chce testowac normalnie przez klikniecie na ikonke tylo musze wziac Tools --> cache & memory benchmarkr.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Sprawdz jeszcze w sandrze i bedziesz wiedzial, aha u mnie rmclock powodowal ze mialem przeklamania i wciagalem najlepsza maszyne :D, wywalilem gnoja i jade caly czas bez c'n'q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 U mnie w everescie ultimate na pamieci dual wyniki 2x wieksze niż u kolegi bez duala na 1 pamieci. Zamiast 6200 ma 3100. Dziwne to. U mnie OGROMNEGO kopa daje przestawienie pamięci na 1T, ale u niektorych osób różnicy nie ma zadnej w benchmarkach. Cuda na kiju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 teraz bedzie cos typu : V8 w maluchu :lol: mial ktos na tej mobo Opterona 144 :D ? jak sie kreci ? jak sprzedam to z sygnaturki to mysle kupic bo znalazlem w korzystnej cenie :D na stronie asrocka napisane ze letko smiga, tylko chodzi mi o to jak sie podkreca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 jak śmiga letko to napewno tez sie lekko kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 U mnie OGROMNEGO kopa daje przestawienie pamięci na 1T, ale u niektorych osób różnicy nie ma zadnej w benchmarkach. Cuda na kiju U mnie też jest niezły kop po przestawieniu na 1T, narazie żadnych zwiech nie zauważyłem, ale słyszałem że u niektórych lubi wieszać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 z tym 1T to zalezy od pamieci... ja z nim nie mam problemow juz od biosu 1.70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Uuu, podtaktowałęm HTT do 312MHz i jakis error w NFS:MW po poltora godziny grania, może to przypadek :) Trzeba pokatować troche kompa po wgraniu nowego BIOSu 1.30, ale z moich obserwacji wynika, ze pamiątki przy 416 MHz juz się pocą nieźle. Taki to Twinmos mi sie zdarzyl. A wlasnie. Pytanko. Instalował ktoś na tej płytce Auroxa 12? Wiesza mi sie instalacja na 71% i przez godzine nic nie czyta z DVD. Może się źle pobrala z neta :/. Trzeba bedzie dać komuś do zainstalowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...