Skocz do zawartości
Gość Łukasz Tkacz

Asrock 939dual-sata2 - Tani Sposób Na S939

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie jest to dobre rozwiązanie.

Kupiłem już ( dokładnie mój kolega) MSI 7600GS na AGP.

Był to jego błąd, ponieważ ma Athlona Xp 1800+, 512 Ram i Mobo na Nforce 2 dlatego po przesiadce z radka 9550 nie ma żadej różnicy w grach.

W tym cały sens kupowania płyty pod 939 z AGP , gdyż nie chciałby stracić kasy wydanej na grafę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie mnie coś odrzuca ten X300 :( mam kiepskie dośw. z integrówką, ale jak ktoś ma mało kasy to może być :)

no pewnie że może być :) ja miałem X300 zintegrowaną i nie było wcale tak tragicznie :) (porównując do gf4 mojego brata :lol: )

Był to jego błąd, ponieważ ma Athlona Xp 1800+, 512 Ram i Mobo na Nforce 2 dlatego po przesiadce z radka 9550 nie ma żadej różnicy w grach.

W tym cały sens kupowania płyty pod 939 z AGP , gdyż nie chciałby stracić kasy wydanej na grafę

no i to był wielki błąd :mur: nie widze sensu pchania się obecnie w AGP, na dniach dostane X800GT i gf leci do szuflady jako zapasówka :lol2:

a jak coś to niech kolega sprzeda na allegro, jendak wątpie żeby ktoś chciał kupić :unsure:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
trochę już tu jestem a dopiero 101 post :oops:
Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam prośbe do posiadaczy 939Dual-VSTA.

Potrzebuję fotkę w dobrej rozdzielczości > TEGO ZAZNACZONEGO OBSZARU > Taką aby było widać oznaczenia tych małych elementów SMD.

Jak by ktoś mógł podesłać na maila "kencho-1[małpa]wp.pl" to będe wdzięczny, bo od tego zależy czy uda się uratować jedną, uszkodzoną śrubokrętem, płytę VSTA.

Pozdrawiam

Ponawiam prośbę.

Jak będzie fotka i się ją uda naprawić ( uszkodzenia nie są jakieś duże , ale muszę znać oznaczenia z elementów: CB14, CB585 i tego który jest pomiędzy nimi są koło otworu na śrubkę w zaznaczonym na tej fotce kwadracie ), to jedna z płyt będzie na sprzedaż ( oczywiście jak przetestuje OC na VSTA ;) ).

A tak a propo's waszych zakupów to stwierdziłem że procka X2 nie będe kupował bo nie widzę sensu takiego zakupu. Wolę pozbierać już kasę na C2D a w międzyczasie będe śmigał na tym co mam + nowa grafa 7900GTO.

C2D E6600 to ok 1200zł > dobra płytka to z 500-700zł i dwie kostki pamięci 600-1000zł > razem ok.2300-2900zł więc trzeba będzie pozbierać kasiorę przez kilka miechów ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Kencho-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam prośbę.

Jak będzie fotka i się ją uda naprawić ( uszkodzenia nie są jakieś duże , ale muszę znać oznaczenia z elementów: CB14, CB585 i tego który jest pomiędzy nimi są koło otworu na śrubkę w zaznaczonym na tej fotce kwadracie ), to jedna z płyt będzie na sprzedaż ( oczywiście jak przetestuje OC na VSTA ;) ).

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Prosze, wystarcza takie?

Edytowane przez makatiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki piękne > Jesteś boski > o to mi właśnie chodziło ;)

Fotki mam juz na twardzielu więc możesz je usunąć, aby nie drażnić moderatorów i użytkowników forum ze słabymi łączami ;)

Z tego co widzę to faktycznie tylko jeden element będzie do przelutowania ( CB585 ) i kilka ścieżek do zespawania ;)

Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI. :mrgreen:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to bardzo dziwne, przedziwne wręcz :wink:, sam miałem Gigabyte R9550 @400/500 128MB na AXP2600+, a później zmieniłem grafę na Galaxy GF6600 128MB @455/482 AGP!! i różnica była kolosalna na korzyść Galaxy. Szczególnie w grach typu F.E.A.R, Q4, FarCRy, CoD2 i innych produkcjach, nie mówiąc o 3dmarkach. Później ta grafa poszła przejściowo na ASrocka DS-II i jedyne co mi się nasuwa teraz po przesiadce na Galaxy 7300GT to to, że teraz mam znacznie gorszą jakość obrazu 2D :sad: oraz video. W 3D jest szybciej, jasne, ale ... Tamten starszy GF był zdecydowanie lepszej jakości (większa dbałość o szczegóły na PCB - znacznie dłuższe, cichsze chłodzenie). Galaxy wypuszcza teraz tanie, ale niekoniecznie dobre jakościowo produkty, a szkoda ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie na ktore odpowiedz zapewne jest na ktorejs ze stron powyzej ale jest ich tak duzo ze wysiadam przy czytaniu. Chcialem sie dowiedziec ktory bios jest najlepszy do asrocka 939 dual sata II i jak go wgrac. ten post usune zaraz po uzyskaniu odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że Dual Sata i Dual VSTA już ciężko kupić, co powiecie o http://www.asrock.com/product/939SLI-eSATA2.htm ? Płytka pod S939, ma SLI :D. Brać czy nie brać? Kolega chce kupić. Może ktoś ma?

miałem 939SLI32-eSATA (bogatsza wersja, z pełnym SLI 2 X 16), nie polecam, dobrze że w porę udało mi się ją sprzedać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego? I czym się różni sli 2x16 - od 1x8 i 1x16? Niczym?!

np. ciągle rozłączająca połączenie karta sieciowa, trzaski przy dźwięku (kiepska jakość karty dźwiękowej), brak odczytu S.M.A.R.T z dysków *(jeśli więcej niż jeden - zawsze pokazuje tylko z jednego) itd... Edytowane przez VIBOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopak z innego forum kupił parę dni temu właśnie w 4Speedzie :) widocznie nie byłeś for speed, żeby ją kupić :D Proline jest ok, tylko mają glupie zasady wysyłki. Chodzi mi tylko o kuriera, nigdy bym np. płyty nie powierzył PP :) U nich jest jakoś tak ze przy pobraniu mi wyszło ... !! 28zł :D dla mnie zdzierstwo, niech zmienią kuriera... W Speedzie chyba 20zł (pobranie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety dzwonilem do 4Speed i juz nie maja. Jak bys przeczytal zasady w Proline, to bys wiedzial ze oni kozystaja z innej firmy spedycyjnej i unich za pobraniem wlasnie tyle kosztuje.

Niesety numer z kupnem przez kogos w Poznaniu i przesylka do mnie odpada - mam dopiero 16 lat i forse czesciowo od starszych, ktorzy sie na to nie zgadzaja.

Ew. jakie jeszcze sklepy gdzie by byla ta plyta polecacie.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A ja znalazłem płytkę :P

LINK

Problem tylko w tym że nieźle przepłacasz (albo ceny już idą w górę) no ale płyta jest.

EDIT:

A przynajmniej wydaje mi się że jest, trzeba się ich zapytać.

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi