Fredek Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 A64@2,7ghz spowalnia 7600GT więc co dopiero 8800 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 sluchajcie ludziska czy ktos chce kupic nowiutka sata 2 ??? Jedna jest wystawiona na allegro ale mam dostep do jeszcze kilku sztuk wiec prosze sie kontaktowac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 ... a propos kupowania dualsata2 na allegro ceny za uzywke z tego roku to aktualnie 255zl and counting ..... ja za nowa w sklepie na poczatku roku dalem 215... sic!!! jeszcze na niej zarobie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Hehe, ja 3 tygodnie temu zapłaciłem 219 zł za Dual VSTA :D Mam takie pytanko odnośnie biosu - czy jest gdzieś ukryta opcja zarządzania energią pozwalająca na ustawienie "suspend to RAM" ?? Szuka, szukam i nie mogę się dopatrzeć :unsure: W starym epoxie na socket A była taka zakładka "power management" i tam były wszystkie opcje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Hehe, ja 3 tygodnie temu zapłaciłem 219 zł za Dual VSTA :D Mam takie pytanko odnośnie biosu - czy jest gdzieś ukryta opcja zarządzania energią pozwalająca na ustawienie "suspend to RAM" ?? Szuka, szukam i nie mogę się dopatrzeć :unsure: W starym epoxie na socket A była taka zakładka "power management" i tam były wszystkie opcje... Tu nie ma, ale wszystko ustawiasz za pomocą systemu operacyjnego. Włącz hibernację i sprawa z głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tu nie ma, ale wszystko ustawiasz za pomocą systemu operacyjnego. Włącz hibernację i sprawa z głowy. Jak nie ma? Advanced->ACPI configuration->Suspend to RAM jest pierwszą pozycją w menu. Chyba, że VSTA ma innego biosa O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 do czego sluzy to suspend to ram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Przy przejściu w stan czuwania wszystkie informacje o otwartych aplikacjkach, ich stanie etc zapisywane są do RAM; wszystko zostaje wyłączone (napędy, zasilanie proca, etc). Jedynie ram jest zasilany. W momencie budzenia systemu startuje od razu, w momencie padu zasilania tracisz dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 sesq wszystko pisze w FAQ, naprawde warto czasem tam zajrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Jak nie ma? Advanced->ACPI configuration->Suspend to RAM jest pierwszą pozycją w menu. Chyba, że VSTA ma innego biosa O_o A, rzeczywiście jest ... przeoczyłem przy ustawianu biosu. Pewnie przez to, że konfiguracji zarządzania energią nie poświęcam zbyt wiele czasu. My bad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A ktoś potrafi powiedzieć czy dużo prądu potrzebuje ta funkcja (+/-)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Mówi się, że około 5W na odświeżanie pamięci , jeżeli masz na myśli pobór mocy w trybie STR, acz to zależy też od płyty - nie wszystkie wyłączają wentyl procesora, chipsetu etc. Poza tym dochodzi moc bierna zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A ja troche z innej beczki ;] Dostałem niedawno jakąś kartę ATI na AGP. Dzisiaj wygooglowałem, że jest to Ati Rage Fury Pro 32MB. Jedyna co znalazłem to to, że karta jest na AGP x2/x4. Nigdzie nie ma info o napięciu jakie potrzebuje :mur: Jest jakaś szansa, że śmiga na 1.5v ? Bo przy agp na Asrocku pisze, że karty 3.3v mogą ulec spaleniu etc... Karta wygląda tak ;] A tutaj test na benchmark.pl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Możesz ją spoko wkładać do slotu. Ma dwa wycięcia [1.5V] tak jak mój Matrox AGP4x/2x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Skoro może chodzić na AGP x4 to luzik, kilku userów w tym chyba Lukas działał na GF 2 MX która jest na AGP 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Tyle, że gf2 mx jest agp 4x only, a nie 2x/4x ;] A ta karta to coś pokroju TNT2 ;] No ok to zobaczymy jak to śmiga i czy w ogóle śmiga ;) A jak nie to będzie bum >.< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Nie będzie bum (tak by było gdyby ktoś do płyty AGP2x włożył grafę AGP8x - choć nie wiem czy jest to wykonalne technicznie). W drugą stronę nic się nie powinno stać. Co najwyżej nie wystartuje. Zresztą tak jak pisałem - najprościej rozumując DWA WYCIĘCIA - znaczy: będzie działać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 teroz to juz chyab nei taki tani sposob na 939 ... :wink: :rolleyes: po 290 zł chodzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Nie będzie bum...ostatnio czekając na 7900 jechałem kilka dni na TNT2 i było ok :)...więc i tu powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 :arrow: Lanc GF moze dzialac z napieciem 3.3V jak 1.5V wiec nie jest tylko 4x! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 sluchajcie chlopaki, szukam taniej plyty z obsluga sli co mam wybrac z tych propozycji? w opisie plyty dfi widze brak obslugi trybu sli - to jakas pomylka chyba bo po co karcie 2 sloty pcix 16??? oto zawodnicy: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=141456205 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=141992091 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cs_0 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) w opisie plyty dfi widze brak obslugi trybu sli - to jakas pomylka chyba bo po co karcie 2 sloty pcix 16?? bo obsługuje ATI CrossFire ! Edytowane 14 Listopada 2006 przez cs_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Jak płyta z SLi to polecam Asusa A8N32-SLI Deluxe z SLI 2x16, ale płyta ta kosztuje ok 580zł ;) Widzę przemas_85 że się nachapałeś trochę kasiory na opylaniu tych płyt i chcesz zainwestować zarobioną kasę ;) Ja już nie będe pakował kasy w ten sprzęt, tylko myślę o przesiadce na C2D, ale na to trzeba ok 3300zł ( płyta + proc + pamięci ) :mur: Pozdrawiam Edytowane 13 Listopada 2006 przez Kencho-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 A ja dalej ładuję kasę :D Swojego AsRocka oddaję wujaszkowi na taniego kompa (nie mogłem już mu znaleźć w normalnej cenie) a sobie funduję Asus A8R32-MVP Deluxe. Zanim uzbieram na c2d, to pewnie AMD coś nowego już wypuści :D A zobaczę chciaż ile warte jest to CF, sąsiad ma taką samą grafę :wink: A płytkę będę wspominał z sentymentem. Ładnie się sprawowała i pozwoliła bezboleśnie przesiąść się na 939 i PCI-E B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Zaczyna się migracja ludu na coś lepszego. Szkoda. Ile razy uda mi się wreszcie kupić nowy sprzęt to wszyscy zaczynają się go już pozbywać :( BTW mam wrażenie że wydajność zintegrowanej sieciówki spada podczas obiciążenia kontrolera napędów (np .podczas wypalania płyt). Miał ktoś coś takiego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 eeee tam migracja; plytki przechodza z jednego na drugiego. Po prostu Asrock zrobil za malo i trzeba sie podzielic, inni tez chca przejsc na s939 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam problem. Podłączyłem nowy sprzęt (3200+ i sataII) i nie chce sie uruchomić system. W biosie dysk jest wykryty , pamięć resetowana. Jest ekran gdzie wybiera się : Uruchom System Windows normalnie albo w trybie awaryjnym. Wybieram pierwszy lepszy , 4 sekundy czekania i res . Co robić ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 No to drogą elimancji, odłącz ten dysk i zobacz czy startuje system. Co to jest pamięć resetowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) A system jest jeszcze z czasów poprzedniej mobo? Bo jeśli tak to przydał by się format. Edytowane 14 Listopada 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam problem. Podłączyłem nowy sprzęt (3200+ i sataII) i nie chce sie uruchomić system. W biosie dysk jest wykryty , pamięć resetowana. Jest ekran gdzie wybiera się : Uruchom System Windows normalnie albo w trybie awaryjnym. Wybieram pierwszy lepszy , 4 sekundy czekania i res . Co robić ? Pozdro A moze by tak format po intelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...