kvazi555 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 pamieci ustaw na 133mhz, zmien bios na 1,8/2,2 poluzuj timingi pamieci i powinin wstanac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Zmień bios na OCWB 2 u mnie płyta dostała dość silnego kopa po zmianie na ten bios, a tak wogóle to C&Q wyłączone?? Edytowane 28 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) bios 1.80 jak w sigu mam napisane :] ale zastanawiam sie nad ocwb8 bo mam vcore zrobiony a na 1.80 chyba nie dziala. btw moze mi ktos podrzucic obraz gotowy do nagrania bootowalnej plytki z asrflashem ?? :D Edytowane 28 Września 2006 przez kfachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Spróbuj zejść z pamieciami na 2T a bios to polecam p 2.10 lub 2.20. Na 1.80 jednemu chodzio nieźle innym bardzo słabo (ja na 1.80 miałem problem z htt >250 więc dałem sobie spokój i jade na 2.10). A co do petycji to @LukasAMD może Ty wież co z tym bedzie ?:P Edytowane 28 Września 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Bios 2.20 przynajmniej u mnie sie kompletnie nie spisuje o niebo lepszy jest 2.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Też słyszałem, że 2.20 czasami jest słaby ale niektórym dobrze idzie na nim. Z Biosów od Asrocka to ja polecam 2.10 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 na 2.10 dziala ten vmodzik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) A ja polecam bios OCWB 2, który rozwiązał wszystkie moje problemy z pamięciami oraz zapewnia mi największe HTT = 340 (na razie więcej nawet nie probowałem). Bardzo ważne jest, ze posiada on opcje Max Async Latency oraz Read Preamble, które odpowadają za kontrolera pamięci procesora. Proponuje pierwszy parametr ustawić 8ns, a drugi 6.0ns, co u mnie spowodowało ,ze pamięci i oraz HTT idą sporo wyżej niż wcześniej. Pozdrawiam. Edytowane 28 Września 2006 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Ja tez polecam OCWB2 mam na nim największe HTT, ale chyba cos sie gryzie z SP2004 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Ja tez polecam OCWB2 mam na nim największe HTT, ale chyba cos sie gryzie z SP2004 :?U mnie się nie "gryzie" z SP2004. Przechodzi bez błędów pozostawione na całą noc. Edytowane 28 Września 2006 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Tzn nie żeby sie gryzł, chciałem to inaczej napisac, np na podstawie biosu, np na 2.20 wywalał mi sie po 10 sekundach a na 2.10 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Cześć ;) Troszkę przemieszałem i wyszło coś takiego: Mam nadzieję, że coś widać ;) Czy 1080.2 to nie za duże HTT? Proc to select, podobno na Epoxie z nf4 robił 2.754mhz. Co by tu jeszcze pocisnąć? Czytałem troszkę faqa, no i jak zrobiłem jak w faqu to mi nawet na 2.2gh nie chciał ruszyć ;) Teraz dźwignąłem to pierwsze cudo z 200 na 270 i nic więcej, jedynie C&Q wyłączyłem, no i działa ;) Dopiszcie coś na szybko ;) DZIĘKI ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Czy 1080.2 to nie za duże HTT? Masz zapewne na x4 tak?? Obniż na x3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Ludzie na tym procu co ja mam tylko lepsza mobo wyciągają więcej. Mobo sprzedam chętni na asrocka PM. zeby przez te 500-1000 pktow mobo zmieniac to... lepiej bys sie pobawil z optymalizacja systemu, sterami itp. ja jakos na moim 76gs mam w marku 05/06 takie same wyniki jak na DFI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Fredek ;) Szybki wpad do biosu, przestawienie "mostek to coś tam" i to drugie też coś tam na 600, przestawienie tego pierwszego na 300 i: Zaraz zrobię kupę ;) Już się ciśnie na zewnątrz ;) Puszczam PI i smarki, jak przejdą, to zwieracze nie wytrzymają ;) Uuu już edit = pi wywaliło "not exact in round" - czyli co, zmniejszyć, czy da się to jakoś uratować? Edytowane 28 Września 2006 przez KZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Na OCWB2 na realnym 1,45v w CPU-Z pokazywało 1,472 a na P2.10 pokazuje ładnie czyli 1,450v :-P Uuu już edit = pi wywaliło "not exact in round" - czyli co, zmniejszyć, czy da się to jakoś uratować? Mało ma prądu, więc raczej niz nie zrobisz, musisz zrobić vid4 moda, wtedy możesz dac nawet 1,55v i wtedy jest to do uratowania Edytowane 28 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Hehehe, teraz dałem 290 a te mostki na 800 i mam HTT Link 1160 ;) PI 1mb przeszło ;) To HTT to do ilu powinno być? Zmniejszyć znów na 600? Co może się stać na tak dużym htt? Btw, coś kiepsko, 4 sekundy 1mb PI szybciej niż na 2.25GH :( Puszczam 3dmarka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 zamiast czekac i modlic sie o bios z wieksza regulacja napiecia proca proponuje wziac sprawy w swoje rece i zrobic sobie v-moda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 no wrzuce dzis ocwb2 i sprawdze 2.10 :) zobaczymy jak sie kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) A co do petycji to @LukasAMD może Ty wież co z tym bedzie ?:P Nic nie wiem bo nie ja pisałem tą petycje - ja ją tylko znalazłem (niechcący) ;) A właśne - czy miał ktoś kłopoty przy HT wyższym niż 1000 Mhz ??? U mnie działa na trochę ponad 1100 Mhz i nie mam problemów ale chciałbym wiedzieć czy to może skrócić żywotność płyty - bo jeżeli nie to nie ma się czym martwić :P EDIT: Widzę że znowu jest poruszany temat biosów, IMO najlepszy jest 1.8 - primo jest oficjalny tak że wchodzi przez windowsa a po drugie całkiem niezły do oc (tzn. ja problemów z nim nie mam). Edytowane 28 Września 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 No 1.80 niezły ale na 2.10 też złego słowa powiedzieć niemożna :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Jeszcze kilka pytań ;) Zainstalowałem WXP PL PROF SP2 updaty z maja. Ściągnąłem Integrated220.rar ze strony Aszroka. Rozpakowałem, dałem instalację, no i jedyne co mam to stery "pci to agp" i "usb 2.0". Olałem jedno i drugie. Dlaczego nie ma nic więcej? Nic nie trzeba? Teraz sprzęt chodzi tak: Przeszedł smarki i troszkę grania. Czy te HT Link zostawić takie, czy dać (z 600) na 800, ale to już coś 1160 jest (ale działa) ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Kurde u mnie leci 2.6 bez problemu na 1.45 ale nie wszedzie. Super Pi każde luźno przechodzi to samo SP2004 tylko mam reset w FEARe (i to juz na 2.5 :/). Oj dłabym dużo za wieksze napiecie (lutownicy nie mam w domu zeby zrobić vmoda wiec licze na petycje :(). @KZI jak Ci działa na 600 to daj na 600 bo zadna to różnica prawie. Ja musze jechać na x4 (800) bo na x3 nie bootuje mi sie Windows juz prz htt >240 (nieważne na jakim biosie). Edytowane 28 Września 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Kurde u mnie leci 2.6 bez problemu na 1.45 ale nie wszedzie. Super Pi każde luźno przechodzi to samo SP2004 tylko mam reset w FEARe (i to juz na 2.5 :/). Oj dłabym dużo za wieksze napiecie (lutownicy nie mam w domu zeby zrobić vmoda wiec licze na petycje :(). Do Vmoda nie potrzebujesz lutownicy... Wystarczy lakier. Edytowane 28 Września 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 (edytowane) Panowie, odnosnie petycji to musze was zmartwic, bo ona ona juz tam byla jak mialem k7vt4a 3 lata temu :( Mnie natomiast zastanawia czemu chlopaki z OCWB tego nie zrobili, oraz czy nie mogliby dodac opcji z biosu VSTA odnosnie VDIMM i napiecia chipsetu Edytowane 28 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-2 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Mam pytanie odnośnie Super Pi. Po odpaleniu tego programu miałem praktycznie obciążony tylko jeden rdzeń. Zainstalowałem Dual Core Optimizer, ale przed SP2. Czy to mogło mieć wpływ na takie obciążenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Do Vmoda nie potrzebujesz lutownicy... Wystarczy lakier.Albo ołowek tak ? Zrobie bład i pupa ale ok jaki lakier ? ;d Mam pytanie odnośnie Super Pi. Po odpaleniu tego programu miałem praktycznie obciążony tylko jeden rdzeń. Zainstalowałem Dual Core Optimizer, ale przed SP2. Czy to mogło mieć wpływ na takie obciążenie?SuperPi jest tylko na 1 rdzeń ;). Cinbench obsługuje 2 (i wiecej rdzeni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 28 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2006 Panowie, odnosnie petycji to musze was zmartwic, bo ona ona juz tam byla jak mialem k7vt4a 3 lata temu :( Mnie natomiast zastanawia czemu chlopaki z OCWB tego nie zrobili, oraz czy nie mogliby dodac opcji z biosu VSTA odnosnie VDIMM i napiecia chipsetu Jak by to było takie proste to pewnie by już zrobili. Widocznie płyta nie jest do tego dostosowana, a panowie z ASRocka nie będą ryzykowali częstszego oddawania do serwisu ich płytek. Szkoda kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Wlasnie odkrylem ze bios 2.1 jest rewelacyjny. Na poczatku jak krecilem procka mialem stabilne 2,4 na 1,350 i potem o dziwo juz przy 1,375. Nie sadzilem ze to bylo spowodowane upgradem do biosu 2.2 To samo jest na 1.8 A wiec reasumujac u mnie jest roznica: 1.8/2.2 2.1 --------------------------------------- 2.4@1.375 2.4@1.35 2.5@1,450 2.5@1.425 Wlasnie jestem po nocce z sp2004 na 2,5@1,425 gdzie 2dni temu przy 2.2 i wczesniej przy 1.8 bylo stabilne przy 1,45 !!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Albo ołowek tak ? Zrobie bład i pupa ale ok jaki lakier ? ;d Electron adamlop - testowałeś może OCWB2? Jeśli tak to jakie miałeś wyniki kręcenia CPU. Edytowane 29 Września 2006 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...