got3 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Może to już było ale ja mam problem z instalacją sterow od grafy: najpierw instaluję wszystko z płytki (razem ze sterami od AGP) a potem catalyst 6.6 i wywala błąd że niema czegoś tam, ściągałem już IntegratedDriver2.13 i dalej to samo, czyżbym o czymś zapomniał ? 939Dual-vsta + semp3000 + Radeon9200SE O przeczytaniu FAQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 O przeczytaniu FAQ. byc moze ;) ja instalowalem Integrated 2.20 moze w tych 2.13 cos jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Wie ktos gdzie sa w biosie te 2 opcje read preamble=5ns i async preamble=7ns i czy pomoze mi to osiagnac stabilne 200mhz na pamieciach bo vdimma nie chce mi sie robicTe opcje dostępne są na pewno w biosie OCWB 2, którego używam i który uważam za najlepszy. W nowych oficjalnych biosach tych opcji nie ma. W moim przypadku ich ustawienie pomogło mi na uzyskanie wiekszej czestotiwosci pamięci (przedtem był problem ze stabilnymi 200mhz, a teraz idą spokojnie 220) i wyższego HTT. Ja ustawiłem read preamble=6ns a max async preamble=8ns. Edytowane 29 Września 2006 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 czyżbym o czymś zapomniał ? 939Dual-vsta + semp3000 + Radeon9200SE A moze instalujesz ver z catalist control center i zapomniales o Frame Network Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam Najkrócej mówiąc - czy przy szeroko pojętym modowaniu, zważywszy na wszystko takie samo, prócz dźwiękówki, można się opierać na BIOS-ach i schematach (np. do Vmodu) od wersji SATA2? Dokładnie chodzi mi o TEN VMOD i o bios OCWorkBench Beta 8 do Asrock-939Dual SATA2 (Opis na stronie OCWorkBench). Nie BIOS'y od SATA2 nie działają z VSTA [; Musisz jechać na oficialach ponieważ nie ma narazie żadnych biosów od OCWB ;] A co do modów to działają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Te opcje dostępne są na pewno w biosie OCWB 2, którego używam i który uważam za najlepszy. W nowych oficjalnych biosach tych opcji nie ma. W moim przypadku ich ustawienie pomogło mi na uzyskanie wiekszej czestotiwosci pamięci (przedtem był problem ze stabilnymi 200mhz, a teraz idą spokojnie 220) i wyższego HTT. Ja ustawiłem read preamble=6ns a max async preamble=8ns.a bios OCWB 8 ma te opcje? a obojetnie w jakim banku mam kosc? bo teraz w 3 siedzi Edytowane 29 Września 2006 przez ja666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 a bios OCWB 8 ma te opcje?Nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Moj bios ma ustawion je na read preamble=7ns a max async preamble=7ns i myslisz ze jak to zmienie to cos pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Moj bios ma ustawion je na read preamble=7ns a max async preamble=7ns i myslisz ze jak to zmienie to cos pomoze U mnie pomogło tak bardzo ,ze az sam się zdziwiłem:) Sprobuj, nic nie ryzykujesz przeciez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 wgranie biosu ? a z dosa nigby nie robilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 wgranie biosu ? a z dosa nigby nie robilemTo wgraj z Windowsa , bios OCWB 2 jest dostepny w tej formie ,ja go mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) zaduzo juz sprzetu popsulem w ostatnim czasie i juz nawet biosa sie boje wgrac:) 2700 wystarczy chyba do normalnej pracy!! napiecie tez niziutkie 1.25 silent i wydajnosc tak tez zostawie Edytowane 29 Września 2006 przez ja666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Przy instalacji wyskakuje mi INF Video driver not found. FAQ milczy na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam. Czy ta płyta posiada jeszcze jakieś dodatkowe porty USB (na śledzia), oczywiście oprócz tych czterech stałych ujętych w specyfikacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Witam. Czy ta płyta posiada jeszcze jakieś dodatkowe porty USB (na śledzia), oczywiście oprócz tych czterech stałych ujętych w specyfikacji? nie, a szkoda :( w ogole jakies ubogie to wyposazenie jest jak dla mnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Śledzia z USB zawsze można dokupić i wtedy będzie 8 USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Śledzia z USB zawsze można dokupić i wtedy będzie 8 USB. To jeszcze napisz, gdzie mam go sobie wetknąć (tego sledzia), żeby mieć te osiem USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Sprawdź w instrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Na dole płyty obok wejścia na taśmę FDD są piny od USB do podłączenia dwóch śledzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 Dzięki, na taką odpowiedź liczyłem, bo chcę kupić tą płytę, a cztery USB wymienione w specyfikacji było by dla mnie za mało. Jak sobie dzisiaj policzyłem, to u mnie wszystko chodzi na USB, oprócz pralki :D, stąd mój niepokój. Se teraz mogę spokojnie kliknąć na Allegro. Dzięki raz jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 gdzie mozna dostac tego Asrocka w tej chwili ? czy VSTA ma takie same mozliwosci OC jak dual sata2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 gdzie mozna dostac tego Asrocka w tej chwili ? czy VSTA ma takie same mozliwosci OC jak dual sata2 ? "tego" to znaczy? ;) VSTA ja kupilem w ProLine za 220, teraz jest za 225 ;) DualSata tez maja, jest za 215, jednak rzadko kiedy jest na stanie w magazynach wiec trzeba czekac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ciężko terz wyrwać Dual SATA2, gdzie sie nie popatrzy to 939Dual-VSTA <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 (edytowane) @Fredek: -SATA2 jest jeszcze w 4speed.pl: http://4speed.pl/sklep.php?stan=opis&id_towaru=1587 @Miper: Catalysty 6.6 nie obsluguja juz 9200se. Support dla nich zakonczono na Catalystach 6.5. Tu masz troche wiecej o tym: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=87972&st=540# Edytowane 30 Września 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 No to jak widać staje się to co mówiłem - Dual-SATA2 to już prawdziwe okazy :D Arcydzieła technologiczne itp :D W sumie ja nie żałuję że mam Dual-SATA2 :P , Może mi ktoś powiedzieć co byłoby lepsze przy moim HT? Mam ustawione aktualnie 280 Mhz na HT i nie wiem jakie mnożniki HT będą lepsze - 4x czy 3x, na obu jest ok ale nie wiem czy HTT powyżej 1000Mhz nie wpłynie na żywotność płytki. Może ktoś coś doradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 To daj na 3x będziesz miał spokój W sumie ja nie żałuję że mam Dual-SATA2 icon_razz.gif , Ja też nie żałuje, czuje że VSTA to juz nie to samo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja chcialem VSTA w gralu dali mi Sate , koles podał cene 10 zł tancza od vsta a ze mam karte muzyczna osobno to sie nie wachalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Ja się nie znam, ale na razie (4rty dzień, 2gi działąnia, bo kurde w koło w robocie siedzę) jestem zadowolony ;) Podam jeszcze raz ustawienia widziane przez Rightmarka: Coś zmienić, czy zostawić? Później przelecę Super PIkiem ;) Dziwi mnie wpis Palermo, to chyba Venice jest, nie? Palermo na 754 były? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Jaki bios polecacie ktory ma wiecej opcji zwiazanych z ram!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Czy mógłbym prosić o podpowiedź (nie bijcie) przy OC? Zacząłem w końcu kręcić proca, bo mnie zaczęła wkurzać wydajność grafy w grach. Ustawiłem memki na 100MHz i na pałę strzeliłem CPU na 2.4 - chodził, potem na 2.6 - winda nie załadowała się do końca, potem 2.5 i spoko chodził. Testów stabilność nie przeprowadzałem. Poprostu pograłem sobie ze 2h. Ostateczenie ustawiłem 2.4 i włączyłem spowrotem Q'n'Q. Chodzi 3 dzień (u mnie komp 24/7) bez problemów. Mam mały zgryz z pamięciami. Na początko gdy ruszyłem cokolwiek powyżej 100MHz (przy podkręconym CPU), komp nie wstawał. Miałem właśnie wypłakać się na tutaj, ale przestawiłem opcję dla pamiątek Flexibility - ON. Z tego co tu czytałem, to ma być wyłączone, bo daje jakieś luźniejsze ustawienia dla memków. Tylko własnie to mnie uratowało i komp chodzi (mem - 133). Obecnie jest tak z Q'n'Q: SPD i bez OC: W sumie to i tak już jest lepiej. Na def ustawieniach konfigu miałem żałosne 7.5k w 3DM05. Na procu 2.4 i memkach 100MHz - 7800. W tej chwili 8069 - w końcu zaczyna się zbliżać do wyników, jakie widziałem na testach w necie (8900 - X2 3800+ 2GHz). Może dałoby się to Flexibility wyłączyć, tylko nie wiem jak ręcznie ustawiać opcje w biosie: TRAS,TRP,TRCD,TRRD,TRC W tej chwili mam to wszystko na auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...