Misiekskrzypek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) @ThRuSt Jesli masz neostrade to na 150% jest to wirus. Ja tak mialem, ze tez mi sie pojawial na chwile klasyczny, bialy(szary?) pulpit po czym potrafilo mnie wywalac z neo caly czas po ok.20min. od polaczenia. Wiekszego spustoszenia nie zdazyl on zrobic bo stawialem zaraz od nowa system, z tym, ze przed jakimkolwiek polaczeniem z netem, nawet testowym, trzeba zainstalowac antywira z aktualnymi bazami. Polecam Kasperskiego, bazy mozna sciagnac w pliku i zaladowac przed polaczeniem z netem (musza byc przynajmniej z 27 sierpnia). Ten wirus to taki s*urwiel, ze jak juz sie zaladowal do kompa to go kasper nie wykrywa (mimo, ze to dobry antywirus) i zaczyna robic syf. Napewno nie jest to plyta, gdyz mialem tak i na starym i na nowym kompie. Edytowane 1 Października 2006 przez Misiekskrzypek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 @Thrust odkręć sprzęt do defaultowych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A ma ktos moze bios do 939Dual-VSTA 1.20 ? Bo z oficjalnej strony Asrocka nie da rady go sciagnac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) @Adyan przed chwila zrobilem clear CMOS i nic nie zmienialem w biosie tylko wylaczylem kontroler SATA bo mam ATA, ustawienia standardowe, nic nie krecone i przed chwila znowuz ten sam objaw :( @Misiekskrzypek mam siec LAN, na servie jest firewall, takze nie potrzbuje u siebie na kompie (zawsze bez firewalla jade okolo 3 lata), ale zaraz sprawdze antivirem czy nie mam jakiegos vira, bo mozliwe ze to jakis syf mi sie wkopal :( Edytowane 1 Października 2006 przez ThRuSt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Skad sciagnac biosy by OCW dla 939Dual-VSTA ?Jeszcze nie przerobili biosów do VSTA, trzeba będzie poczekać, i od razu uprzedzam możliwe drugie pytanie : biosy do SATA2 nie pasują do VSTA :mur: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 A ma ktos moze bios do 939Dual-VSTA 1.20 ? Bo z oficjalnej strony Asrocka nie da rady go sciagnac... ja mam :) daj na PM email to jak bede w domu to ci wysle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 biosy do SATA2 nie pasują do VSTA mur.gif icon_biggrin3.gif Nie odkryłes nic nowego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 I lepiej trzyma napiecia nigdy nie mialem na modecom 350 12~12.02 w stresie. Inne linie rowniesz gicior wyglądaja..Lepiej trzyma napięcia mówisz ... Mierzyłeś miernikiem czy programem ? :] Jak programem to się nie dziw, inny czujnik dlatego napięcia inne ;] Co nie zmienia faktu, że to pewnie fake ;) Napięcia mierzymy miernikiem [; Skad sciagnac biosy by OCW dla 939Dual-VSTA ?Nie ma takowych biosów ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 (edytowane) niestety avast, kaspersky i antivirxp nie wykryl zadnych wirusow, w bootsectorze tez nic nie siedzi, takze juz nie wiem co zrobic, jezeli to nie wirus to co to moze byc i od czego ? ja juz nie mam pomyslow co by tu zrobic, poradzcie cos :?: bo mnie zaraz szlag jasny trafi :mur: i krew nagla zaleje :P Edytowane 1 Października 2006 przez ThRuSt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irzyk Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Cześć! Zapodaj sobie to http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=pl i powinno być dobrze. Edytowane 2 Października 2006 przez irzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 A ma ktos moze bios do 939Dual-VSTA 1.20 ? Bo z oficjalnej strony Asrocka nie da rady go sciagnac...podaj maila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 @FrIkO: Nie wiem jakie ty masz problemy ale ja bez problemu jestem w stanie sciagnac te pliki. Tu masz linki do bezposredniego downloadu: BIOS do wgrania z Win: http://download.asrock.com/bios/939/939Dua...TA(1.20)Win.zip BIOS do wgrania z DOSu: http://download.asrock.com/bios/939/939Dual-VSTA(1.20).zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Teraz jest ok, ale na przykład wczoraj sie nie dało (pewnie problemy z serwem mieli) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Nie mieli bo tylko ja "zarządzam" stroną tylko miał je dostawca czyli yoyo.pl ;) Jednak strona czasem się przydaje ;) A właśnie, pypam po raz n-ty, co jeszcze polecacie tam wrzucić? I drugie pytanko - nie mam stacji dyskietek a chcę zmienić biosa karty lub płyty pod DOSem. Zrobiłem partycję podstawową FAT32 o rozmiarze ok. 100mb oraz ściągnąłem DOSa 6.22 w ISO - mimo to nie widzi mi on tej partycji :| Co zrobiłem nie tak jak powinienem? PS: Tylko nie piszcie "nagraj na płytę biosa i z niej flashuj" NIE! Chcę najpierw pozapisywać stare biosy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) dos 6.22 nie widzi partycji fat 32 przekonwertuj ja do fat16 Lepszym wyjsciem jest jakas plytka instalacyjna z windowsem 98 - on widzi fat32 i wtedy wchodzisz na swoja mala partycje i tam wgrywasz bios :) Edytowane 2 Października 2006 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Aha, dzięki za szybką odpowiedź - na stronce gdzie był ten dos były chyba i płyty bootujące z win 98 więc zobaczę co będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Chcialem ostatnio zakupic sobie Dual Vsate i widze, ze bedzie problem. Nie moge jej nigdize dostac. Z proline dostalem wiadomosc, ze jesli ta plyta jeszcze bedzie to jutro lub pojutrze, albo wcale. Czy ta plyta tez juz konczy swoj zywot produkcyjny ? Wie ktos cos na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Chcialem ostatnio zakupic sobie Dual Vsate i widze, ze bedzie problem. Nie moge jej nigdize dostac. Z proline dostalem wiadomosc, ze jesli ta plyta jeszcze bedzie to jutro lub pojutrze, albo wcale. Czy ta plyta tez juz konczy swoj zywot produkcyjny ? Wie ktos cos na ten temat ? Chyba każda płyta kończy swój żywot produkcyjny zanim ostatni egzemplarz zniknie ze sklepowej półki. Kilka dni temu wystosowałem zapytanie o ten produkt do Siriusa, ale mnie olali, więc zamówiłem Asrocka na Allegro, bo cena podobna do sklepowych, a nawet niższa i zapasy magazynowe dużo większe. Spośród kilku sprzedawców wybrałem tego, który nie robi problemów z wysyłką za zaliczeniem pocztowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Nie mieli bo tylko ja "zarządzam" stroną tylko miał je dostawca czyli yoyo.pl ;) Jednak strona czasem się przydaje ;) A właśnie, pypam po raz n-ty, co jeszcze polecacie tam wrzucić? Ekhm :blink: Nie pochlebiaj sobie Mowa była o biosach z www Asrocka, a Ty nawet jakbyś chciał to nie masz nic do jej "zarządzania" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 czyli mam rozumiec, ze plytka juz nie bedzie produkowana ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Ekhm :blink: Nie pochlebiaj sobie Mowa była o biosach z www Asrocka, a Ty nawet jakbyś chciał to nie masz nic do jej "zarządzania" Rzeczywiście sorki. Źle "odczytałem" adresy - pomyliłem z http://www.asrock.yoyo.pl. Mój błąd - tak powazny że proszę tylko o szybką i w miarę bezbolesną śmierć ;) litości. W takim razie mój powyższy post odwołuje się do stronki o której pisałem przed chwilą czyli tej z yoyo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 czyli mam rozumiec, ze plytka juz nie bedzie produkowana ? Asrock jesli ja wycofa to chyba jest nie powazny :lol: jedna z lepszych (jesli nie najlepsza ;) ) plyta w jego wykonaniu i VSTA ledwo pol roku na rynku (jesli sie myle to mnie poprawcie ) ? co najmniej dziwne... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Vsata dopiero od niedawda jest dostepna, a tu juz takie jaja. :(:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 a wiec pozostaje juz chyba tylko kupno na allegro... ja mam juz to z glowy na szczescie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Co Wy gadacie? Pełno jest tego na allegro. Płytę cały czas normalnie sprzedają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) W sklepach tez niema najmniejszego problemu z VSTA http://skapiec.pl/site/cat/13/comp/104641 Edytowane 2 Października 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) Cos basik chyba slabo szukales ze nigdzie nie mozna jej dostac. Na allegro jest ich pelno, w 4speed.pl maja nadal obie wersje plyty, nawet u mnie w Kielcach (gdzie ciezko cokolwiek dostac) mozna bez problemu od reki kupic ta plyte. Edytowane 2 Października 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek22 Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 Ja jakies 2 tygodnie temu zamowilem VSTA po 2 dniach otrzymalem info, ze plytki nie ma i nie bedzie (w Bialymstoku) troszke sie zdenerwowalem i poszukalem po innych sklepach i trafil sie maly cud bo mieli jeszcze Dual-Sata :D A na bank ASRock nie wycofa sie tak szybko z produkcji tych plyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 (edytowane) W okolicy Katowic nie do dostanie, sklapy nie mają i nie sprowadzą. Kupiłem na Allegro. Zresztą GF7900GS też mało było i zero wyboru, w Proline mnie olali, potraktowali jak śmiecia i powiedzieli, że nie zamierzają się nawet oglądać za 7900GS, nie ma i nie będzie. Bardzo niemiła obsługa... Jeden dzień u nich pracowałem, ale zrezygnowałem... Edytowane 2 Października 2006 przez KZI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2006 No to wesolo... latwiej kupic sprzet w zadupiu zwanym Kielce niz w wielkich Katowicach :lol2: Obsluge tez macie bardzo ciekawa, ale to juz temat na inny topic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...