edek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 niestety 1T raz jest a raz nie, generalnie na razie sobie odpuściłem, pamieci lataja u mnie na 290 (1:1 z procesorem) lecz na codzień jadę na 260 MHz i na razie mi starcza na dodatek stabilnie jest tylko jak kostki włożone są do banków Slot#3 i Slot#4 :? , taki urok tych płytek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 na dodatek stabilnie jest tylko jak kostki włożone są do banków Slot#3 i Slot#4 :? , taki urok tych płytek :wink: testowałem i sloty 3-4 oraz 1-2 bez większych zmian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 W VSTcie wymienili na lepszy codec audio: C-Media i wysłużony Realtek poszedł na emeryturę... Wg. mnie to może ulec tylko ocenie subiektywnej. Osobiście uważam że akurat to było krokiem w tył bo kodeki c-media są gorsze od realteków, sam miałem i taki i taki i SB Live 5.1! i mogłem porównywać... PS: Zgodność z HD Audio nie oznacza że kodek musi być dobrej jakości ;) Na Asusie A8N-VM CSM miałem jakiegoś Adimaxa czy coś takiego - straszna kaszana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 No, użytkownicy tej płyty (VSTA) potwierdzają brak szumów, jakie były na SATA2 :) w ogóle ponoć ten dźwięk z SATY2 to jakaś lipa :( na glośnikach nie dało rady słuchać, a w słuchawkach specjalnie było ściszane, zeby wyeliminować wspomniane szumy. Ale oczywiście, żadna integrówka nie podoła takim kartom jak SB Live! czy Audigy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 chocby soundstorm na abicie nf7s ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Mi tam nic nie szumi. Sprawdzałem zaraz po złożeniu, bo słyszałem takie historie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Ja na swojej płycie też mam dobry jakościowo dźwięk i żadnych szumów nie odnotowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 chocby soundstorm na abicie nf7s ;) Miałem nieoficjalnego na Epoxie 8RDA+ :D Przy tej itegrze nie się blasterki (live i audigy 1 [może i nawet 2]) schowają :P Ja też nie mam problemów z moim Realtekiem na Dual-SATA2. Głośniki mam 2.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damundo Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Ja mam wersję VSTA i na dźwiek nie narzekam... nawet przy muzyce jaką słucham (emo, black metal) na szumy nie narzekam, wiec polecam wersje VSTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) No to można dojść do wniosku że obie płyty pod tym względem są dobre - nie narzekam na tego kodeka w VSTA (chociaż mam wyrobioną złą opinię o C-Media) bo nie miałem okazji go usłyszeć ale Realtek też jest dobry. Skoro użytkownicy VSTA piszą że C-Media jest ok to chyba tak jest. Tylko nie pisać że Realtek jest od niego gorszy ;) EDIT: PS: No chyba że ktoś miał okazję usłyszeć oba kodeki to niech coś napisze na ten temat. Edytowane 13 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Integra na SATA 2 jest całkiem dobra, nie można narzekać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) owszem jest dobra ale te piski o ktorych pisaliscie faktycznie wystepuja, latwo to sprawdzic. wystarczy pozadne podkrecic (glosnosc) wzmacniacz do ktorego mamy podlaczone glosniki i zaczac przewijac np, strony www wciskac cos, robic cos zeby dysk cos czytal zapisywal i slychac jakies pierdzenie, piski i nawet prucie materialu :D serio, wczoraj w nocy to sprawdzalem na sluchawkach Edytowane 13 Października 2006 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Sprawdziłem i mam to samo :D fajny dźwięk :D. Szkoda tylko że nagle pewien palant zaczął pisać jak wariat na gg - myślałem że ogłuchnę :D Mimo to i tak się cieszę że mam Realteka ALC850 a nie np. C-Media 9739A (to nie jest ten z VSTA) albo jakiś kodek z VIA.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) Mam 5.1 i tez mam jakiesz szumy jakby takie buczenie mam creative T5900 ktory na soundstormie gral wysmienicie ( i nadal gra). U mnie wystepuje to od 3/4 glosnosci w gore EDIT: widze ze kazdy kto ma te szumy ma dysk na IDE, moze przejscie na Sata jest rozwiazaniem ? Edytowane 13 Października 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) A ja na swoim K7VT2 mam starego Realteka :D i jadę do dzis :D mam AUXem podłączony dźwięk do mikro wieży i jest super. Fakt, jak mam ciche filmy i zgłośnię na maxa są szumy i piski.. Ale to sporadycznie. Co do przejscia na SATA to nie słyszałem ze to coś daje... Może daje. ps. aha, no ja mam zwykłe wyjście na 2 głosniki, nawet 2.1 nie ma :D gdyby nie ta wieża to byłoby cieniutko.. Edytowane 13 Października 2006 przez sinsx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 owszem jest dobra ale te piski o ktorych pisaliscie faktycznie wystepuja, latwo to sprawdzic. wystarczy pozadne podkrecic (glosnosc) wzmacniacz do ktorego mamy podlaczone glosniki i zaczac przewijac np, strony www wciskac cos, robic cos zeby dysk cos czytal zapisywal i slychac jakies pierdzenie, piski i nawet prucie materialu icon_biggrin3.gif serio, wczoraj w nocy to sprawdzalem na sluchawkach Mam dokładnie to samo :lol2: Może faktycznie to przez dysk na IDE :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Raczej nie przez IDE bo u mnie też występują piski i pierdzenia a mam HDD na SATA2 ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 a może to konkretna rewizja dualsata2 tak ma? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Ja też tak mam podczas przewijania stron jak dam głośność na max, a dysk mam SATA2. Płyta z rev. 1.05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 No więc wychodzi na to że to poprostu przypadłość tego kodeka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 A ja tam mam dobry dźwięk na mojej mobo. Nie ma trzasków/pisków/zniekształceń, wsio gra. BTW mam jeszcze SB Live'a 5.1 0220 (owiany złą sławą jeden z największych shitów, u mnie na youp paxach III śmigała na starym cfg bez zarzutu) gdzieś się wala w pokoju, jeszcze karta ze starszego configa. Jakoś nie chciało mi się jej wkładać do PC. Chyba to zrobię, zainstaluję Youp Paxy III i sprawdzę, czy nie ma trzasków. BTW na default sterach dołączonych miałem straszne traski/buczenia (na starym cfg ofc). Zresztą co mi szkodzi, jutro się za to zabiorę ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Spylon wez sprawdz na volume max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Mam pewien problem z AGP - muszę teraz skorzystać z Geforce 2 MX (z którego już kiedyś korzystałem) i pojawił sie problem: Robię tak (już po zamianie karty): - instaluję stery agp od uli - instaluję stery od nvidii. Niby wszystko ok ale nie mam dostępu do ustawień sterownika a w menadżerze urządzeń jest informacja że urządzenie jest wyłączone. Próbowałem ze sterami 84.66 i 91.47 Po zainstalowaniu starszych (coś z 6x.xx) mam w trakcie ich instalacji błąd 0x00000C2 (coś takiego). Stosowałem się już do porad z FAQ (AGP Deep..., Memory Hole itp.) ale to nic nie daje. W czym leży problem? Co robię źle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BilGejtZ Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Witam Czy AsRock 939Dual-VSTA ma tendencje do unieruchamiania komputera :P ? Otóż raz na +/- 3 włączenia komputera trzeba resetować ustawienia BIOS-u, ponieważ komputer się nie włącza (tzn. niby jest uruchomiony, ale monitor "milczy"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcioo Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Poodkurzaj w kompie... :P Mi pomogło... (prawdopodobnie przez zakurzoną grafike) Edytowane 14 Października 2006 przez Rafcioo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Może ktoś coś poradzić na mój problem? Trochę mnie irytuje odświeżanie ekranu na poziomie 60 Hz i "ładowanie" się stron, folderów itp. podczas przewijania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 też mam 2mx :) masz ustawione agp jako primary graphic ?? nie mam pojęcia w czym może leżeć problem... ja właśnie tylko to ustawienie zmieniłem i wszystko śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A sprawdzę bo chyba nie mam. Problem wyglądał tak jak u mnie (jeżeli był) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A AGP P2P DEEP FIFO masz włączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 A sprawdzę bo chyba nie mam. Problem wyglądał tak jak u mnie (jeżeli był) ? no właśnie problemu nie było żadnego :blink: jest też opcja że grafa jakaś uwalona jest :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...