adzio_tuning Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 żeby mieć 500 pkt więcej chyba nie warto zmieniać dobrej (jak na swoją cenę - wspaniałej hehe :P ) płyty <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 A na jakich sterach robisz smarki? Bo u mnie na dobrych strasznie zaniżało, tzn. na takich jak np. DHZer0point. Mimo to gry chodziły na nich lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Gry chodzą luz, testowałem na 91.37 i 91.47 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) jesli porownujesz wyniki pomiedzy 73gt z 128MB i masz wyniki mniejsze, to zmien stery... jesli porownujesz z 73gt 256MB to nie masz co sie dziwic bo w marku 05/06 wynik bedzie slabszy o 10-20% btw ta plyta zaniza tylko marki 05/06 dla graf na agp... na pcie jest wszystko normalnie, zreszta kiedy w grach jest wszytko ok to po co sie martwic tym bublem, ktorym jest mark, jeszcze lepiej zmieniac dla niego dobra plyte :D Edytowane 16 Października 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 3d(s)marki czasem robią różne problemy, ale co tam, thx za pomoc panowie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Mam pytanie: co wybrać 3000+ czy 3200+? Wielka między nimi jest różnica (nie bierzemy pod uwagę OC). Na razie chodzi mi o defaultowe ustawienia, nie będę podkręcał ze względu na słabiutkie ramy (sig). :( Liczę na rozsądne wypowiedzi :) Edytowane 16 Października 2006 przez sinsx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Weź 3200+, w razie OC masz mnożnik 10x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 No w sumie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ramy nie przeszkadzają przy podkręcaniu na AMD64 więc nie masz się czego obawiać. Od tego są odpowiednie dzielniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Jak ja bym bral teraz to bylby to 3200, zalozmy ze twoja plytka robi max 300mhz 3000+ 9x300=2700 3200+ 10x300=3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Więc tak: moja plytka to juz kupiona ASRock 939Dual VSTA i teraz myślę nad procesorem. No i czekam na przelew od pracodawcy ;) Będzie trzeba wgrać nowy Bios to ten standardowy ponoć tylko do 274Mhz. :( A teraz tak off topic (może moderator nie wykasuje): dlaczego przy podkręcaniu procka albo grafy mam resety windowsa? No proca to oczywiście podkręcam w biosie ;) ale pochodzi win powiedzmy z minutę i .. klops, od nowa.. tak samo z grafiką (Ati Tool). Podkręcałem mojego radeonka (wszystko takie jak w sig) i po podkręceniu core z 250 na 284Mhz tez reset... Pomóżcie. Czy to wina zasilki? Jak dla mnie to zasilacz :( Do nowego kompa pod A64 mam juz Fortrona 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 panowie mam taki problem, a moze tylko buga niegroznego. otoz system wczytuje sie dlugo [pasek przelatuje ponad 10 razy]. kiedys pobawilem sie tasma i bylo super - pasek przlecial 1,5 raza i pulpit, ale od tego czasu juz troche czasu minelo i kilka razy wyciagalem dysk wiec jest to samo - dluuugo sie wczytuje. mam sprzet z podpisu. hd tach pokazuje wyniki na poziomie 240mb/s. wymienilem tasme na mniej luzna, ale [gluteus maximus]. ma ktos pomysl? jak bylo to sorry, ale te 215 stron postow by mnie zabilo, gdybym musial czytac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 daj dyska do serwisu, albo wymien taśmę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 sinsx dysk raczej jest dobry, chyba. rozne programy pokazuja ze wszystko z nim ok. moze reinstall pomoze, ale nie chce mi sie go robic. wlasnie zmienilem tasme na inna, ale dalej tak samo. gdy sie juz uruchomi to dziala ok. nie ma zadnych przestojow, dziala plynnie. walcze tez z grafa, zeby mi smarka nie wywalala i zeby osiagnac normalne wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 @sinsx ty to umiesz doradzić :lol: Przeważnie windows dłużej się ładuje jak jest zawalony różnymi sterownikami, programami, śmieciami itp. Jak masz czas i ochotę tp proponuje zrobić świeżą instalkę windowsa i wtedy sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Jak koledze się nie chce zrobić reinstalki to ja juz nie wiem :( @Adyan: no co :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 już wszystko ok, faktycznie zainstalował za wysokie drivery nvidia, odinstalowałem oraz wyczyściłem pozostałości i uruchomiłem z windowsowym sterownikiem, gry wyświetlane są poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ramy nie przeszkadzają przy podkręcaniu na AMD64 więc nie masz się czego obawiać. Od tego są odpowiednie dzielniki. Jak ma ramy DDR 266 to nawet na dzielniku 100 będzie ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 (edytowane) Souler: Spróbuj skorzystać z programu Bootvis - nieziemsko przyśpiesza te paski, kosztem nieco dłuższego doładowywania po "Zapraszamy" ale IMO też wychodzi na plus. sinsx: Co do tego biosu i maks 274mhz. Ja kupowałem płytę już dosyć dawno i miała wgrany na tyle nowy BIOS że już blokady nie było :P Raczej w twoim wypadku też tak powinno być. Jak ma ramy DDR 266 to nawet na dzielniku 100 będzie ciężko. Czy ja wiem... Jak widzę w 939calc to przy HTT: 266 i memlocku na 100 masz dopiero 266 Mhz na memkach (tak w przypadku mnożnika cpu 9x jak i 10x) a na te 270-280Mhz powinny raczej jeszcze chodzić ;) PS: Z tego co mi wiadomo ramki 266mhz często bezproblemowo pracują na 333mhz albo nawet 400. Zależy jak się trafi ;) Edytowane 16 Października 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Hey, ale ja na tych ramach raczej nie będę podkręcał bo wiem że są za słabe :) a takie mam, bo moje MoBo szybszych nie obsłuży ;) A nie mam jak sprawdzić ich podkręcalności bo moi znajomi jeszcze jadą na starych kompach pod socket A. :) Wszystko w swoim czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Ma ktoś jakieś pewne dane na temat obsługi technologii ECC i ECC-R na tej płycie? Od siebie: pamięci samsung ECC-R nie działają na -VSTA. Podobno zwykłe ECC działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 a według mnie pamięci ECC warto stosować jedynie w serwerach ;) imo na płycie za 220 zł kto będzie wstawiał takie pamięci :blink: ? jak dla mnie dziwne ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 hmm... wiek ktoś z was moze czy po zapełnieniu wszystkich slotow pamięci w tym asrocku działają one na 333mhz czy na 400mhz? bo mam zamiar wsadzić 4x 512mb 400 i nie wiem czy da rade je n 400 puścić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 hmm, na logikę powinny pójść spokojnie na 400MHz, ale nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 no bo na mojej płytce co mam teraz to tylko 333 ale 3(bo mam tylko 3 sloty) :/ jak kto ma w tym asrocku 4 albo widzial jak to dziala to niech się podzieli tą wiedzą:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 proponuję ściągnąć manuala ze strony asrocka i tam wszystko dokładnie przeczytać ;) jutro jak znajde czas, a ktoś wcześniej nie odpowie to może napisze jak to dokładnie jest :) tymaczasem do książek i uczyć się do budy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 16 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2006 Szybkie pytanko. Instalował ktoś na tej plycie Auroxa 12? na 71% wywala mi sie (tj Aurox Live dalej dziala bez zarzutu ale przestaje sie posuwać pasek posępu przez pol godziny i wiecej..nie czyta z DVD). Plytka dobra , u kumpla sie instaluje. Jakies pomysly :/ ? thx z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janisław Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 Witam, wczoraj otrzymałem paczuszkę z nową płytką VSTA, ale mam problemze zintegrowaną sieciówką - nie działa. Instalowałem już wszystkie dostępne sterowniki (ze strony asrock i ali), zmieniłem BIOS na 1.30 i ciągle zonk! Windows normalnie widzi kartę i twierdzi że to urządzenie działa poprawnie, ale jak podpinam kabel sieciowy to wywala się na ustalaniu adresu IP po czym pojawia się komunikat o ograniczeniach sieci :/ Miał ktos może podobne problemy? Jak mam uruchomić to cholerstwo? Na razie jadę na starej sieciówce pci, ale coraz bardziej obawiam się, że MB do wymiany pójdzie... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hello Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Witam, wczoraj otrzymałem paczuszkę z nową płytką VSTA, ale mam problemze zintegrowaną sieciówką - nie działa. Instalowałem już wszystkie dostępne sterowniki (ze strony asrock i ali), zmieniłem BIOS na 1.30 i ciągle zonk! Windows normalnie widzi kartę i twierdzi że to urządzenie działa poprawnie, ale jak podpinam kabel sieciowy to wywala się na ustalaniu adresu IP po czym pojawia się komunikat o ograniczeniach sieci :/ Miał ktos może podobne problemy? Jak mam uruchomić to cholerstwo? Na razie jadę na starej sieciówce pci, ale coraz bardziej obawiam się, że MB do wymiany pójdzie... pozdro Przypuszczam, że jesteś w sieci LAN, więc musisz zapodać Administratorowi numer MAC nowej karty. Polecenie w oknie konsoli CMD ipconfig /all pokaże ci numer fizyczny karty. Z tego właśnie powodu lepszym rozwiązaniem jest karta na PCI, bo komputer może się zmienić, a połączenie z netem pozostaje. W wielu sieciach zmiana numeru MAC jest płatna. Jedynym utrudnieniem może być mała liczba slotów PCI, ale to już inna bajka. Edytowane 17 Października 2006 przez hello Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 17 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2006 (edytowane) Ip przydziela ci dynamicznie ? Sprobuj recznie wpisac wszystkie adresy/bramy/dns. Edytowane 17 Października 2006 przez basik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...