Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 A ja w końcu dostałem od kuzyna GF4 MX 440 i działa idealnie - najpierw ULi AGP a potem Nvidia i wszystko poszło tak jak miało pójść ;) Widocznie ten GF2 MX był walnięty... a już zacząłem podejrzewać że może coś z płytą... W takim razie ten walnięty porcik USB jeszcze poczeka - gdybym teraz tozgłosił dostałbym chyba Dual-VSTA co nie jest takie złe ale wolę poczekać... może być wtedy coś jeszcze lepszego, no chyba że będą w stanie to naprawić (w co szczerze wątpię ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Czy ja wiem, jakoś nie ciągnie mnie tak do VSTA jak do SATA 2, bo wraca sie tam gdzie jest najlepiej :wink: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Ja też nie ale VSTA nie jest zła ;) W końcu ma kilka opcji w biosie więcej (chociaż jak dla mnie to C-Media na rękę nie jest.. ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Może i VSTA jest lepsza ale tak mi sie jakoś dziwnie wydaje jakby SATA 2 była płytą Gigabyte K8NS rev 1.1 a VSTA rev 2.0 która lepsza wiadomo :wink: Ale VSTA tez fajna i nie przecze że jest udaną płytką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 najlepsze jest to ze spalenie sata2 (mowie o jakims powaznym uszkodzeniu) oznacza przesiadke na vsta, wiec trza dbac o swoj sprzet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Szybkie pytanko.... Czy mial ktos problemy z Gigabyte R9550 na tej plycie?? Planuje troche odswiezyc config swojego peceta wlasnie za pomoca tej plyty i Venica 3000+, a nie usmiecha mi sie dokladanie forsy jeszcze na nowa grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Nie widzę powodu dla którego miała by nie chodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Wole sie upewnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 U mnie radeon 9550 chodzi bez problemu. Ale zanim kupilem ta plyte tez mialem watpliwosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) No ale nie rozumiem, R9550 to nie karta specjalnej troski :lol: EDIT: Nie wiem czy widzieliście Ten topic, jest to program do edycji biosu, można dzieki niemu uaktywnić wiele ukrytych finkcji biosu i tak sobie pomyślałem... może dało by sie uaktywnić 1,55v na proca :blink: :razz: ktoś chetny na testy?? Edytowane 20 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Mam tego Gigabajta i tez będę go montował na VSTA :) nie rozumiem dlaczego miałby nie działać, chyba że ktoś ma walniętą. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Nie wiem czy widzieliście Ten topic, jest to program do edycji biosu, można dzieki niemu uaktywnić wiele ukrytych finkcji biosu i tak sobie pomyślałem... może dało by sie uaktywnić 1,55v na proca :blink: :razz: ktoś chetny na testy?? Z tego co sam mi pisałeś ten programik nie obsługuje plików z biosami asrocka, próbowałem inne wersje i niestety to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 Z tego co sam mi pisałeś ten programik nie obsługuje plików z biosami asrocka, próbowałem inne wersje i niestety to samo. Ajajaj, a już myślałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cs_0 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Jeśli znajdzie się ktoś odważny do grzebania w biosie to tu coś napewno znajdzie: http://www.bios.pl/index.php?c5f2f.337bc8-....0/12.0.0/0.0.0 z VSTA działa AMIBCP 2.25 beta BIOS plik dosowy ja nie wiem jak się do tego zabrać jedyne co zauważyłem to mnożnik pamięci 150 Mhz Edytowane 20 Października 2006 przez cs_0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feris Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Witam Mam nastepujący problem przy instalowaniu XP SP2 na dysku Seagate Sata II.Podczas instalacji wciskam F6, potem wybieram sterownik do zainstalowania, no i po jakimś czasie kiedy system dochodzi do przegrywania sterów z dyskietki pisze ze nie mozna skopiować plikow :/ . Stacja dyskietek dziala zarowno pod win jak i podczas instalacji.Dyskietka sprawna bo sprawdzalem czy mozna z niej przegrać dane, probowalem juz 3 dyskietek i ciagle to samo.Jesli ktos wie co jest grane bylbym ogromnie wdzieczny za pomoc. Edit: Znalazlem tu opis jak dograć sterowniki SATA do instalacyjnej płyty windows.Klik. Moze cos takiego zadzialalo by w tym przypadku. Probowal juz ktos ? Edytowane 21 Października 2006 przez Feris Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Może źle kopjujesz pliki na dyskietkę. Spróbuj użyć tego do zrobienia dyskietki. Jeśli się nie uda to przełącz dysk w biosie na IDE, a potem w Windowsie zainstaluj stery do SATA. Edytowane 21 Października 2006 przez daniel89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 może głupie pytanie, ale co to ma wspólnego z tematem o tej płycie głównej? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 bardzo slaby wynik w SPi... troche wiecej robie na stockowych ustawieniach :) ale ja mam Sempa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Ma ktoś taki zestaw: ASRock 939Dual VSTA + Fortron FSP400-60 400W? Dobrze wam działa? Ktoś napisał na innym forum, że zasilka ma słabą linię 12V i nie nadaje się do tej MoBo. Już mówię - nie będę podkręcał, tylko defaultowe ustawienia. Edytowane 21 Października 2006 przez sinsx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 (edytowane) Dziełać będzie, ale czy nie lepiej poszukać wersji FSP350-60MDN ze wspomnianą silniejszą linią 12V? Na początku też mówiłem że nie będę podkręcał ;) Edytowane 21 Października 2006 przez woj84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Moze lepiej Modecoma MC-350?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Na razie nie chciałbym wymieniać zasilki, ale jak juz wymienić to na Chieftecka albo ModeComa MC-350 lub 400W a to juz więcej kaski :) Chodzilo mi tylko czy będzie działało i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach99 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 mam plyte jak w temacie, bios 1.8 czy temperatura CPU podawana w biosie jest bliska prawdzie? w SpeedFanie mam takie wskazania: temp1: 37 temp2: 32 temp3: 29 Core: 33 a bios na starcie wskazuje temp CPU: 40. Nie wiem ktorym wskazaniom wierzyc, wokol procka jest temperatura pokojowa (moze ciut wyzsza). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 W biosie masz wieksza temp, bo bios obciąza dość znacznie proca, przez co sie bardziej grzeje. A te temp z programów co podaleś to masz pewnie w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach99 Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 tak, te byly w idle po 1:40s SuperPi jest temp1: 37 temp2: 34 temp3: 31 ile minut max obciazenia procka mozna powiedziec ze moja tem pw stresie wynosi:... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Mi bios pokazuje na moim starym ASRocku o 8st więcej niż SpeedFan. I nie ma sie czym przejmować. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arcuf_cofinuf Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Ma ktoś taki zestaw: ASRock 939Dual VSTA + Fortron FSP400-60 400W? Dobrze wam działa? Ktoś napisał na innym forum, że zasilka ma słabą linię 12V i nie nadaje się do tej MoBo. Już mówię - nie będę podkręcał, tylko defaultowe ustawienia. Mam to, tylko na SATA-2, nie VSTA (żadna różnica i tak). Działa, napięcia trzyma porządnie, choć faktycznie obawiałem się o te słabe 12V - przy upgradzie kompa zasiłkę wymienię chyba na coś ciut mocniejszego, na razie sprawdza się nieźle i kręcić na tym można też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 @Feris przeciez mozesz ustawic sate w tryd ide w biosie to po co ci stery na dyskietce? lubisz sie bawic i problemy sobie stwarzac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 tak, te byly w idle po 1:40s SuperPi jest temp1: 37 temp2: 34 temp3: 31 ile minut max obciazenia procka mozna powiedziec ze moja tem pw stresie wynosi:... ? Powiedzmy że 10 minut sp2004. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Mam to, tylko na SATA-2, nie VSTA (żadna różnica i tak). Działa, napięcia trzyma porządnie, choć faktycznie obawiałem się o te słabe 12V - przy upgradzie kompa zasiłkę wymienię chyba na coś ciut mocniejszego, na razie sprawdza się nieźle i kręcić na tym można też. Uff dzięki, takiej odpowiedzi oczekiwałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...