Skocz do zawartości
Gość Łukasz Tkacz

Asrock 939dual-sata2 - Tani Sposób Na S939

Rekomendowane odpowiedzi

Jak byś zobaczył jak to było na pierwszych płytkach DS2 to byś się przeraził ( ilość pasty wielkości monety 2gr ).

Widocznie Asrock wziął do siebie te krytyczne uwagi odnośnie pasty na NB/SB i w VSTA jest jej odpowiednia ilość ( oczywiście tego samego goovna ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byś zobaczył jak to było na pierwszych płytkach DS2 to byś się przeraził ( ilość pasty wielkości monety 2gr ).

Widocznie Asrock wziął do siebie te krytyczne uwagi odnośnie pasty na NB/SB i w VSTA jest jej odpowiednia ilość ( oczywiście tego samego goovna ).

ja mam sate2 z tym ze kupiona nie tak na samym poczatku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ... teraz ja mam problem icon_cry.gif Fredek ... "wykrakałeś" ... ehhh

Kurcze wiesz że nie chciałem :-| Poprostu próbuje ci uśwwiadomić że te płytki czasem bywają mega kapryśne i tyle, nie było niemal jeszcze użytkownika który niemiałby jakiegoś nawet drobnego problemu z tą płytą, ale mimo to wszyscy je kochamy za ta stabilność, wydajność i wogóle... :rolleyes: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam sate2 z tym ze kupiona nie tak na samym poczatku

fucktycznie ;)

Spieszę się do pracy i stąd ta pomyłka.

Jeżeli chodzi o te płyty to na początku zazwyczaj są jakieś problemy i trzeba wszystko poustawiać i dopieścić, a potem komp może chodzić 24/7 bez żadnego problemu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No tak ale najważniejsze jest to co ta płytka oferuje za taką cene :-P

No właśnie o to mi chodziło cena w stosunku do możliwości - w tym wypadku jest nawet za niska i to o sporo :lol: ale dobrze że ASRock potrafi szanować portfele klientów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh, no ta płytka byłaby dla mnie idealna-> bezbolesna przesiadka na 64bity. Ale pewnie już jej nigdzie nie dostanę :mur: Kto wie, może jeszcze się pojawią - popyt na nie jest, więc dystrybutor/producent może zdecyduje się na dalszą sprzedaż.

W razie gdybym jednak przypadkiem trafił na jakiś egzemplarz, mam takie pytanko (proszę mi wybaczyć, że w takiej sytuacji nie przeczytałem całego wątku; kiedyś go śledziłem, ale inne obowiązki sprawiają, że mam coraz mniej czasu na to co lubię):

Czy możliwości visty jeśli chodzi o stabilność i o/c są podobne do starszej wersji?

Czy pytki są kapryśna względem pamięci (konkretnie - mam 2x512 Twinmos CL 2.5 w dualu, obecnie na nForce 2 ultra chodzą sobie i jestem z nich zadowolony).

Dziękuję i niech Asrock będzie z Wami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASRock powinien zająć sie jeszcze produkcja tych płyt, sporo by na nich zarobił, nie patrząc na teksty typu s.939 odchodzi do lamusa :mur:

Ehh, no ta płytka byłaby dla mnie idealna-> bezbolesna przesiadka na 64bity. Ale pewnie już jej nigdzie nie dostanę mur.gif Kto wie, może jeszcze się pojawią - popyt na nie jest, więc dystrybutor/producent może zdecyduje się na dalszą sprzedaż.

A w esc.pl pytałes??? Jak nie to poluj na allegro albo gdzies na forum z drugiej reki, bo jest sie oco bić :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Czy pytki są kapryśna względem pamięci (konkretnie - mam 2x512 Twinmos CL 2.5 w dualu, obecnie na nForce 2 ultra chodzą sobie i jestem z nich zadowolony).

Mam takie same ramki i Dual-SATA2 i powiem że nie ma problemów, jest nawet lepiej, na AMD64 dopiero pokazały co potrafią :D - na nforce 2 jakoś nie były w stanie zrobić 220 mhz a tu lecą na 230 i to w dualu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszcie zbiorowego maila do firmy Asrock żeby nie wstrzymywali jeszcze produkcji tych płyt.

Wysłałem maila do dystrybutora płyt w Polsce,ciekawe czy odpiszą?

Athlon 3000+@3500+(2200ghz),Arctic cooling 64 ultra TC- wystarczy na moje potrzeby,

Nasza kochana płytka Dual Sata 2

Galaxy 7300GT 1,2 ns Zalman

2x512 MB Twinmos dual 1T bios 2.10

DVD recorder LG and Liteon

Sound Blaster Audigy

WD Caviar 200Gb Sata 2

Modecom 400W

Edytowane przez bakaraka1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Bardzo możliwe - przecież chipsety ULi są/były bardzo mocną konkurencją dla nforce 4 a ktoś o mniej zasobnym portfelu wybierze tańszą płytę z ULi.

bakaraka1:

Jeżeli nvidia wstrzymała produkcję ULi to asrock nie ma tu nic do powiedzenia.

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie szkoda że ich kupili :mur: byłaby większa konkurencja i ceny nvidii musiałyby spaść w dół, jednocześnie Uli troszq by potaniało i byłaby może nawet poniżej 200 zł :wink:

jak się płyta (tfu tfu odpukać) zepsuje to nie mam pojęcia na co wymienie... :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!!

Mam pewien problem, otóż kupiłem na allegro Asrocka 939dual-Vsta ale dzisiaj dostałem wiadomość od sprzedawcy że partia tych płyt którą ma jest uszkodzona i proponuje mi w zamnian dwie płyty:

http://www.allegro.pl/item137320266_plyta_ecs_s939_z_agp_8x_i_pci_express_kt890_sata.html
http://www.allegro.pl/item135521833_plyta_biostar_s939_z_agp_8x_i_pci_e_kt890_sata_gw.html

I czy mógłby ktoś mi powiedziać jak te dwie płyty wypadają w porównaniu z ASROCKIEM, czy jest je sens kupować i czy to nie jest jakiś wałek.

ewentualnie co mógłbym innego wybrać??

Proszę o szybką odpowiedź

Dodam jeszcze że płyta nie musi mieć złącza AGP

Edytowane przez @rtex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mugłby

Popraw ten błąd. I jeśli piszesz ogonki, to rób to wszędzie.

Poza tym to z tego co mi wiadomo to jedyną nadającą się do użytku płytą z AGP i PCI-E X16 jest ten ASRock. Reszta to był szmelc. Poza tym raczej sobie nie pokręcisz na tych płytach. Zażądał bym zwrotu kasy i walil czym prędzej do esc.pl - tam chyba jeszcze mają te ASRocki.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W znaku już nie ma. Dzwoniłem do nich i dostałem odpowiedź, że nie ma i nie będzie. Jak się spytałem dlaczego w takim bądź razie jest cały czas w ofercie na stronie WWW, to odpowiedzieli że oni nie mają czasu żeby non stop aktualizować ofertę :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W znaku już nie ma. Dzwoniłem do nich i dostałem odpowiedź, że nie ma i nie będzie. Jak się spytałem dlaczego w takim bądź razie jest cały czas w ofercie na stronie WWW, to odpowiedzieli że oni nie mają czasu żeby non stop aktualizować ofertę :/

To dual sata2 to pewnie wcale się już nie dostanie. Będe musiał poszukać używanej, ale coś czuje, że ludzie niechętnie się jej pozbywają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta jasne nie mają czasu ... to co to za sklep, BTW robiłem tam kiedyś zakupy, ale jakoś nie polecam nikomu serwisu, ponieważ umywają ręce przy 90% sprzętu i odsyłają na własną rękę do serwisów firmowych.

@rtex - to może być typowy wałek, wpłacasz kasę, a koleś w 50% przypadków sprzeda inną płytę, bo doskonale zdaje sobie sprawę, że tych ASRocków już praktycznie nie ma. Podszywając aukcję pod tę płytę sprzedaje co innego ... informując jednak o tym ... heh ... więc nie do końca wałek, ale mniej kumaci użytkownicy wezmą jakiś shrot od niego i na tym się zakończy cała transakcja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni Asrock vsta był w arest.pl tylko trzeba było zadzwonić. Spytam się czy będzie jakaś dostawa. Jaka jest różnica między vsta a dual sata 2 , że tak nie którzy nie chcą vsty ? Przepraszam , że pytam ale przeglądanie 200 stron poprzedniego teamtu jakoś mnie zniechęca :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica między tymi płytami polega na tym, że w VSTA zmieniono kodek audio na CMedia (niektórzy piszą, że gorszy od Realteka) i że do VSTA nie ma modowanych BIOSów. W VSTA za to jest podobno lepiejnałożona pasta pod chłodzeniem mostków.

W Arescie też nie ma - 3 dni temu obdzwoniłem wszystkie większe sklepy i nie mieli już. Tylko w esc ją dorwałem. Na SATA2 to już na pewno nie masz co liczyć, skoro nawet z dostaniem VSTA są takie problemy.

@@rtex:

Lepiej najpierw do nich zadzwonić, żeby sprawdzić czy faktycznie mają tą płytę. Bo mnie się coś nie chce wieżyć.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica?

chyba tylko taka że vsta ma lepiej ( teoretycznie ;) ) przesmarowane mostki, większa regulacja napięć w biosie, inny napis na PCB i ... no a z wad to jedynie chyba tylko to że nie ma biosów OCWB :mur: no i ewentualnie C-Media (ja osobiście nie narzekam :) )

wnioski są jasne ;) prawie ta sama płytka

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi