Fredek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No no widze że chłopaki sie rozkręcają :D Cena pewnie dojdzie gdzieś do 320-340zł B-) A może będzie 100% wartości :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Gość zrobil interes życia :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Lol ... jak się okaże płyty DFI będą przy niej jawić się jako low-endowy produkt niszowy. ASRock 939DUAL SATA2(VSTA) poszukiwany listem gończym przez wściekłego, niedoszłego usera ... :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 i tak sie to wlasnie dzieje jak nie ma konkurencji :) no i tylko jedna plytka na cale allegro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Nie no żal sie robi że takich płytek już niema :cry: :cry: Jakbym wiedział że takie zapotrzebowanie na nie będzie to wtedy kiedy kupowałem swoja kupiłbym jeszcze ze 3 i teraz sprzedał po 300zł i miałbym na C2D :lol2: :lol: Edytowane 29 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 :lol: 275 zł za Dual-Sate :D Hmm pomyśle, jak by moja za tyle poszła, to dokładam 70 zł i mam Epoxa 9npaj sli xD ;]] // Nie żeby Asrock był zły, tylko że z moimi pamięciami się nie lubi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toro30 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Mam następujący problem : mój config asrock 939 vsta opteron144 @ 2790 pamieci Hynix 400 Mhz Galaxy 7900 timingi 3 3 3 8 Częstotliwość pamięci w biosie 133 co daje 400 No i jest problem wydaje mi się ze z pamieciami SP2004 niestey pokazuje błąd Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 415 Time: 15 CPU: 2789MHz FSB: 200MHz [214MHz x 13.0 est.] 2006-10-30 17:10 Beginning a continuous self-test to check your computer. Press Stop to end this test. Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length. FATAL ERROR: Rounding was 0.4999990792, expected less than 0.4 Hardware failure detected, consult stress.txt file. Torture Test ran 0 minutes 24 seconds - 1 errors, 0 warnings. Execution halted. Dodatkowo w teście s&m nie przechodzi testu cpu oraz power supply - czyżby za małe napięcie proca ???? Super pi daje mi takie komunikaty : not convergent in SQR05 lub not exact in round Może macie jakieś pomysły ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 cena płyty na aukcji to teraz 233,50zł !!!!!!!!!!!!!!! już 270,00 zł!!!!!!!!!!!!! o matko!!!!!!! Chciałem ją kupić, ale za taką cenę nie widzę już sensu. A do końca jeszcze dwa dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Jak masz możliwość pożycz inne kości i jeszcze raz wykonaj testy. Jak dla mnie to tez pamięci. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronson Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) hmm wgrałem bios 2.10 ale cały czas mam ten problem z cold bootami (typowy dla wielu wersji 1.05 płyty, którą mam, oczywiście dualsata2. Teraz będzie dylemat. Zostawić sobie tą (gwara) i przymnkąć na to oko, czy zostawić sobie bez gwary, o ile nie będzie miała tego problemu. Uporał się ktoś z tym problemem? Oczywiście dzieje się tak po odpaleniu everesta czy SP2004. Ciekawe czy po gierkach też tak będzie? Mógłby ktoś kto ma podobnie mi na to pytanie odpowiedzieć? Nie sprawdzę bo mam kartę z całymi 4mb na pokładzie :P Btw. ram mi idzie na niej pięknie. kość 2gb a daje radę na 220MHz. W evereście mam 47-49 czas dostępu :) 2.5 3 8 2T Edytowane 29 Października 2006 przez ronson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Cena płyty na aukcji przekroczyła kwotę, jaką ja wydałem na swoją razem z przesyłką kurierem za pobraniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ronson, o co dokladnie chodzi ? Jak w twoim przypadku wygladaja coldboty. Ja jak przekrece proca i mam restart to wylaczam zasilaczem, ale nie widze powodu po co to naprawiac, jak mam proca stabilnego to niemam zadnych takich cyrkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hmm wgrałem bios 2.10 ale cały czas mam ten problem z cold bootami (typowy dla wielu wersji 1.05 płyty, którą mam, oczywiście dualsata2. Teraz będzie dylemat. Zostawić sobie tą (gwara) i przymnkąć na to oko, czy zostawić sobie bez gwary, o ile nie będzie miała tego problemu. Uporał się ktoś z tym problemem? Oczywiście dzieje się tak po odpaleniu everesta czy SP2004. Ciekawe czy po gierkach też tak będzie? Mógłby ktoś kto ma podobnie mi na to pytanie odpowiedzieć? Nie sprawdzę bo mam kartę z całymi 4mb na pokładzie :P Btw. ram mi idzie na niej pięknie. kość 2gb a daje radę na 220MHz. W evereście mam 47-49 czas dostępu :) 2.5 3 8 2T Ja miałem to samo, i wydaje mi się, że to nie problem hardware'u tylko, albo sterowników, albo Everesta. Ostatnio nie ma problemu z Everestem, uruchamia się bez problemu, wcześniej Windows stawał i trzeba było resetować. Wydaje mi się, że jest to związane z Windows Update i jedną łatą, która powodowała wywalanie się niektórych aplikacji. Zainstalowałem łatę do łaty (możliwe tylko u MS :lol2:) i Everest hula bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronson Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) No właśnie pamiętam że na mojej poprzedniej płycie TEŻ miałem czasem podobne akcje. Ale nie chodzi tylko o everesta ale też o SP2004 a innych nie testowałem. zaraz ściągnę superPi . podkręcanie - NIE, to nie ta sytuacja, bo mam stabilnie. goldmemory i sp2004 lecą 2godzinki bez kłopotu, a poza tym nawet na ZERO OC było to samo (ale to na biosie 1.6 teraz od paru godzin mam 2.10 i nie testowałem jeszcze bez OC. łatki z MS nie ściągnę, bo mi coś nie działa update. ;) przeszkadzać nie przeszkadza o ile będzie tak tylko po specjalistycznych testach i TYLKO po nich a nie po grach czy oglądaniu filmów. Nie mam jak ztestować bo grafa z 96r. w kompie :P Ciekawe czy jest sens wrzucać wyższy bios... Edytowane 29 Października 2006 przez ronson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja teraz siedze na P 2.30 i problemów nie stwierdzono, wydaje mi sie że przynajmniej lepszy niż P 2.20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spioch Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://www.hart.pl/sklep/product.php?pid=4983 Nie wiem nic o wiarygodnosci żadnego z tych sklepow, tak, ze przed zakupem radze sprawdzic na google opinie o danym sklepie + dane podane na stronie sklepu. Witam W tym sklepie są płyty tylko nie ASRock 939DUAL-SATA2 a VSTA. Sam kupiłem w sobote (28.10) i polecam ten sklep. Działa w Szczecieni od 15 lat. pzdr Zbycho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Sam mam Asrocka 939 SATA-II ale niewidzę najmniejszego powodu żeby się nim tak podniecać..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jak wiadc plyte mozna kupic jezeli tylko sie CHCE, ale wiekszosc uzytkownikow ma chyba takie podejscie jak YogiCK > "Reszty nie odwiedzałem, ale znając praktyke też już nie mają.". Dla takich ludzi faktycznie plyty juz nie ma i nigdy nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedonicus Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam! Czy karta graficzna MSI GF 7900 GTO 512 Mb (PCi) wejdzie na płytkę Asrock 939dual-SATA2? Z góry dziękuję za odpwiedzi. Pozdrawiam H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kencho-1 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam! Czy karta graficzna MSI GF 7900 GTO 512 Mb (PCi) wejdzie na płytkę Asrock 939dual-SATA2? Z góry dziękuję za odpwiedzi. Pozdrawiam H. Poczekaj dwa dni to Ci powiem, ale powinna działać bezproblemowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedonicus Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Poczekaj dwa dni to Ci powiem, ale powinna działać bezproblemowo ;) Dzięki, będę czekał. H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 http://www.hart.pl/sklep/product.php?pid=4983 Nie wiem nic o wiarygodnosci żadnego z tych sklepow, tak, ze przed zakupem radze sprawdzic na google opinie o danym sklepie + dane podane na stronie sklepu. Witam W tym sklepie są płyty tylko nie ASRock 939DUAL-SATA2 a VSTA. Sam kupiłem w sobote (28.10) i polecam ten sklep. Działa w Szczecieni od 15 lat. pzdr Zbycho Nie mają już tam płytek. Kupiłem ostatnią sztukę :D ... mieli na magazynie. Mam teraz pytanie, bo kupiłem ją w ciemno ;) ... czy ta płyta główna jest dużo wolniejsza od płyt na układzie nforce3 (bo teraz takową posiadam) ? Czy są jakieś konfikty, niestabilności itp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 może głupie pytanie ale dlaczego miałaby nie wejść :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Wlasnie,a co to ten Asrock jakis trendowaty ? Na mojego weszla a na wasze, hmmm ciezko powiedziec... :lol2: humax5400: Tak jest wolniejsza nawet od nforca 2 ultra 400 :( dlatego wszyscy sie jej pozbywamy jak najszybciej. Testy na calym swiecie pokazaly ze jest rownowazna z nforce4 ultra, ale potem okazalo sie ze asrock wszystkich przekupil, a Uli oddala sie dobrowolnie w rece Nvidii, bo robili tak tandetne chipsety ze nikt ich nie chcial przyjac pod swoje skrzydelko :( A tak na powaznie to chipset ULI zastosowany w naszym Asrocku jest raz szybszy a raz wolniejszy od nforce4ultra Edytowane 30 Października 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 bo ty masz pewnie jakąś pr0 która była tworzona specjalnie pod MSI 7900GTO :lol2: hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Troche bez sensu są posty typu czy ta karta będzie śmigac na ASrocku.... przecież ta płyta to nie mobo specjalnej troski, jest to normalna, podkreślam normalna płyta która podobno poza kartami z serii X300 współpracuje z wszystkimi dostępnymi grafami :D Edytowane 30 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Wlasnie,a co to ten Asrock jakis trendowaty ? Na mojego weszla a na wasze, hmmm ciezko powiedziec... :lol2: humax5400: Tak jest wolniejsza nawet od nforca 2 ultra 400 :( dlatego wszyscy sie jej pozbywamy jak najszybciej. Testy na calym swiecie pokazaly ze jest rownowazna z nforce4 ultra, ale potem okazalo sie ze asrock wszystkich przekupil, a Uli oddala sie dobrowolnie w rece Nvidii, bo robili tak tandetne chipsety ze nikt ich nie chcial przyjac pod swoje skrzydelko :( A tak na powaznie to chipset ULI zastosowany w naszym Asrocku jest raz szybszy a raz wolniejszy od nforce4ultra Pytam z ciekawości, ponieważ kupiłem ją nie czytając żadnych opini, bo akurat ostatnia sztuka za 239zł nóweczka ;) Ale widze że dużo osób ją posiada, to mam nadzieję że będę zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 no pewnie że będziesz zadowolony :) czasem ma jakieś kaprysy ale można sobie poradzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam, dawno tu niezaglądalem :) Możecie mi powiedzieć czy da rade jeszcze gdzieś kupić tego Asrocka? Szukam płytki z agp i pci-e dla kumpla który modernizuje kompa i jak narazie zostaje przy starym radku 9800pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Na allegro jest jedna ASRock 939Dual-Sata2 tylko, że za 275 :lol2: A tak niedawno to za 245 nikt nie chciał jej kupić Edytowane 30 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...