Fredek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) No niestety...za takie płytki sie płaci :D Przecierz to nie jakies marne DFI czy Epox :lol2: Edytowane 30 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 eee żeby się tylko nie porobiło z naszym asrockiem tak jak u innych producentów - chodzi mi o to że często płaci się za markę, za ten olbrzymi, dumny napis: "DFI" albo "ASUS"... i co ważne, napis pomaga w użytkowaniu komputera... :lol: :lol: :lol: Mam nadzieję że nie będzie tak jak z marką Volkswagen - wszyscy się nią srają za przeproszeniem a tak naprawdę to nudziarskie i [ciach!]iane (za przeproszeniem) samochody - w klasie rozsądnych samochodów takiego Golfa 4 zjada po prostu Fiat Punto Grande (to taki Asrock Dual-SATA2/VSTA) :lol: Dobra koniec tego mojego bzdurnego OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 juz sie tak nie nabijajcie...w koncu to calkiem niezla plytka...generalnie w cenie do 250 zl wymiata i nie ma sobie rownych...no ale juz jej niestety nie ma na rynku :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Mam pytanie, czy te radiatory znajdujące się na mostkach są wystarczające ? Czy zmienialiście oryginalne na coś innego ? Odrazu mówie, że nie zamierzam kręcić procka ... zamierzam dokupić do tej płyty procka SanDiego 3700 lub 4000 (zastanawiam się jeszcze którego wziąć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Radiatory w sumie wystarczają ale koniecznie przesmaruj jakąś porządna pastą :wink: juz sie tak nie nabijajcie...w koncu to calkiem niezla plytka...generalnie w cenie do 250 zl wymiata Przecież my sie nie nabijamy z tej płytki :mur: Jak nie wiesz jakie mamy o niej zdanie to cofnij sie strone/dwie wczesniej Edytowane 30 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) zauważyliście że nabiliśmy już więcej postów niż inni w temacie o DFI Ultra-D :D ? chyba najczęściej wybierana płyta na tym forum :) ps; proponuje żeby zmienić nazwe tematu na "ASRock 939DualSata2/Vsta ... itd" ;) Edytowane 30 Października 2006 przez adzio_tuning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Może i jest więcej postów, ale najczęściej nic nie wnoszą do tematu. Chyba ostatnie 10 stron kilka osób się cieszy jaka ta płytka super, jak fajnie że ją udało się kupić, jaka to ona "lepsza" od DFI itp. itd. Nic konkretnego do tematu się nie wnosi. Wszyscy doskonale znamy wady/zalety płyty więc po co 100x pisać w kółko o tym samym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 zauważyliście że nabiliśmy już więcej postów niż inni w temacie o DFI Ultra-D icon_biggrin3.gif ?Po 1. to imho żaden powód do dumy. Po 2. mów za siebie. Nie wszyscy nabijają posty trąbiąc od kilku stron dokładnie o tym samym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Może i jest więcej postów, ale najczęściej nic nie wnoszą do tematu. Chyba ostatnie 10 stron kilka osób się cieszy jaka ta płytka super, jak fajnie że ją udało się kupić, jaka to ona "lepsza" od DFI itp. itd. Nic konkretnego do tematu się nie wnosi. Wszyscy doskonale znamy wady/zalety płyty więc po co 100x pisać w kółko o tym samym? narazie najczęściej było pisane o przesmarowaniu mostków i że nie ma jej na rynku ;) a lepsza jest napewno w stosunku do dfi cena/jakość <_< zauważyliście że nabiliśmy już więcej postów niż inni w temacie o DFI Ultra-D icon_biggrin3.gif ?Po 1. to imho żaden powód do dumy. no niby nie :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) z drugiej strony o czym tu gadac :E jakby nie patrzec zakonczyli produkowanie naszych mobo, a to wlasnie wywolalalo takie reakcje a nie inne :) stad duzo ludzi wychwala ta plyte i ma ubaw z osob, ktore kiedys nie chcialy jej kupic za 200-220 zl a teraz rzucaja sie na nia nawet gdy cena podchodzi pod 300 zl :P Edytowane 30 Października 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) A nie zauważyliście, że chyba wszystko o tej płycie zostało już napisane, i że raczej nic nowego nie zostanie odkryte :? Dlatego już od dłuższego czasu ten temat to jeden wielki offtopic :cry: Edytowane 30 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 heh gdyby po ok 250 str o tej mobo wszystko nie bylo odkryte to ja nie wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) No dobra urodzil sie problem. Do tej pory smigalem sobie na 1x512 Dzisiaj dolozylem drugie 1x512 i mam zonka. Za cholere nie moge ustawic tych pamieci razem, nawet w Singlu. Problem wystepuje przy 133,166,200 (oczywiscie wszystko ustawiane tak aby proc i htt nie kolidowaly) Jedynym rozwiazaniem jest div133 i wlaczone Flexibility (przy wylaczeniu Flexibility kaput), przy takim rozwiazaniu pamieci co prawda sa w Dualu, ale maja 357mhz :( Pomocy, sa to 2 moduly 2stronne 512 kingstona Value Ram, jedna na kosciach infineona robiaca 450mhz, druga dzisiejsza na kosciach kingstona, nie obadana jeszcze przeze mnie. Czyzby problem z kontrolerem pamieci w moim Venice ? Problem jets taki ze kom w kolko sie restartuje w poscie, by po chwili pokazac ze za chwile wczyta ustawienia domyslne Biosu. Edytowane 30 Października 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ASRock 939DualVSTA już druga, narazie 20,50 ;) ps; zawsze ktoś może mieć jakiś problem z tą płytą więc do końca to OT nie będzie ;) no może troche :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Co 270 0.o a ja moją mam do sprzedania :) o ludzie a mi proponują 200zł ;) idę na allegro ;D z nią. Zmieniam na to co w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Za 200zl to tasiemki HDD z napisem "Asrock" mozna kupic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Czy ktoś miał może problem ze znikającą dźwiękówką na 939Dual-VSTA :unsure: ? Bo dziś po restarcie kompa zniknęłą z systemu, nie pomagało resetowanie BIOSa, w(y)łącznie jej w BIOSie. Wróciła do życia dopiero kilkukrotnym pstryknięciu w(y)łącznikiem w zasilaczu :blink: (mobo chodzi dopiero 3-ci dzień, może się jeszcze dociera :lol2: ). Druga sprawa, żeby nie robić sobie bałaganu w obudowie tasiemkę od flopa puściłem ładnie pod płytą. Czy mogą być tego powodu jakieś przykre konsekwencje (np. jakieś zwarcie) ? B-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 ASRock 939DualVSTA już druga, narazie 20,50 ;) ps; zawsze ktoś może mieć jakiś problem z tą płytą więc do końca to OT nie będzie ;) no może troche :lol: Tylko, że to będą błędy współpracy sprzętu a nie działania płyty. a co do ceny to już 57 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Oczywiscie, jak mozna sie bylo spodziewac, znak.pl udzielil mi radosnej informacji, ze zadnego z dwoch Asrockow nie maja :mur: Pan, z ktorym rozmawialem, bakal cos, ze moze pod koniec tego tygodnia, ale to chyba tylko z grzecznosci... Ech, biednemu to zawsze wiatr w oczy :( Dobrze, ze jeszcze proca nie kupilem, bo dopiero bym mial. Jutro rajd po warszawskiej gieldzie elektronicznej, moze komus sie ta plyta jeszcze ostala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedonicus Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 może głupie pytanie ale dlaczego miałaby nie wejść :wink: Rzecz polega na tym, aby karta MSI 7900 GTO weszła nie zasłaniając gniazda do SATA II. Jeżli k.g. ma więcej niź 20 cm długości - może być problem. Mam nadzieję, że teraz się rozumiemy! Pozdrawiam H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Kurde, zamowielem na 4speedzie plytke 20(pt), wyslali ja podobno 25(śr) ale jakos jeszcze domnie niedoszla, dzwonilem mowili ze napewno wyslali ;/ Pewnie ktos na poczcie sie skapnął co jest w paczce i mi ja zawinął :D :D Edytowane 31 Października 2006 przez t0ma5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Rzecz polega na tym, aby karta MSI 7900 GTO weszła nie zasłaniając gniazda do SATA II. Jeżli k.g. ma więcej niź 20 cm długości - może być problem. Mam nadzieję, że teraz się rozumiemy! Pozdrawiam H. Moja grafa ma prawie taką samą długość jak mobo. SataII jest ok 1cm powyżej laminatu karty więc spokojnie można go użwyać. Chyba, że na twojej karcie będą jakieś wynalazki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Potwierdzam, Sata jakis 1cm nad laminatem. Jesli chodzi o dlugosc, to karcie brakuje 1,5cm do konca plyty Ktos moze pomoc w poscie 1187, chodzi mi o to czy to problem plyty czy kontrolera w procu. Edytowane 31 Października 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedonicus Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Moja grafa ma prawie taką samą długość jak mobo. SataII jest ok 1cm powyżej laminatu karty więc spokojnie można go użwyać. Chyba, że na twojej karcie będą jakieś wynalazki ;) To jest nieporozuminienie, przecież mnie chodzi cały czas o MSI GF 7900 GTO 512Mb, a więc kartę na slocie PCIe, a nie na AGP. Oj ludziki..... H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) No to sobie przeczytaj mojego posta i mojego siga ludziku B-) A po drugie, zaklejony slot to AM2 upgrade Edytowane 31 Października 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) Oj weź pomyśl (i przypatrz się) przez chwilę... ps. A fotek proponuję nie cytować :) Edytowane 31 Października 2006 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Moja grafa ma prawie taką samą długość jak mobo. SataII jest ok 1cm powyżej laminatu karty więc spokojnie można go użwyać. Chyba, że na twojej karcie będą jakieś wynalazki ;) zaraz zaraz, co ty tak dziwnie masz te ramy osadzone ? w sensie w których bankach one siedzą, nie lepiej do tych kolo siebie je wepchnąć ? a jak wy macie ramy wsadzone i czy jest różnica w oc ? ja na s754 wystarczyło, że miejscami zamieniłem ramy i już oc ramów było znikome, płyta nawet inaczej domyślne timingi ustawiała Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Bo też mały problem z nimi. Jak miałem Venice, to wogóle nie chciały chodzić w dualu. Po załadowaniu windy wykrzaczał się eksplorer i Kasperky. Gdy montowałem X2, to przez pomyłkę zapiąłem dual i było spoko, ale po tygodniu (wczoraj) resetnął mi się komp na Battlefield 2142 więc spowrotem przełożyłem. Corsairy chodziły bezproblemowo (2x512), a na te w sumie nie narzekam (noname na samsungu). Różnica w wyadajności niewielka, a dałem za nie niecałe 500zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedonicus Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 No to sobie przeczytaj mojego posta i mojego siga ludziku B-) A po drugie, zaklejony slot to AM2 upgrade Masz rację - przepraszam. Nie ukrywam, że bardzo mnie ta pomyłka moja odpowiada, bo dzięki niej przejrzałem na oczy i nie muszę się martwić. Każda wymiana doświadczeń jest pouczająca! Szacunek H. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Płyta z tej aukcji - http://allegro.pl/item137977252_asrock_939...ukcja_bcm_.html osiągnęła już cenę ponad 305zł. A co do problemów ze złączem SATA2, to zawsze można skorzystać z takich kabelków - http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...p;id_towaru=834 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...