Gość Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memory Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Mam taki problem z dźwiękiem, otóż po załadowaniu tej zaznaczonej ikonki jest dopiero ten startowy dźwięk windows ( ta ikonka się ostatnia ładuje i wraz z nią dźwięk). Jest jakaś rada aby ten problem usunąć ? :-| Ogolnie sa problemy z tym chipsetem audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ogolnie sa problemy z tym chipsetem audioJa u siebie nie zauważyłem problemów z audio ( poza poprawą jakości dźwięku ) na tej płycie. Mam taki problem z dźwiękiem, otóż po załadowaniu tej zaznaczonej ikonki jest dopiero ten startowy dźwięk windows ( ta ikonka się ostatnia ładuje i wraz z nią dźwięk). Jest jakaś rada aby ten problem usunąć ? :-| po instalcji Windowsa stery do karty graficznej , muzycznej itd. powinny być instalowane w piewszej kolejności, spróbuj jeszcze w ustawieniach audio ustawić aby głównym było C-Media Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ogolnie sa problemy z tym chipsetem audio no to chyba masz jakiś dziwny ten chipset audio :lol2: porownywałem z wieloma (realtek i jakieś SB (nie pamiętam jakie :oops: ) ) i dźwięk był równie dobry (jak na moje i kolegów uszy :lol: ) więc nie wiem ;) u mnie dźwięk działa od razu, instalowałem tak: stery od uli, procesora, lan, dźwięk itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 mam pytanko, stery instalujecie z płytki dołączonej do mobo czy instalujecie jakies Integrated?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 @adzio_tuning Czemu wymieniłeś chłodzenie na Zalmana niebieskiego ? Czy ten co jest zamontowany standardowo jest niewystarczający ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 w sumie to nie wiem :lol2: myślę że by wystarczył jednak lepiej przesmarować mostki a nie wiem bo płytę ze zwykłym radiatorem uruchomiłem raz, żeby sprawdzić czy wszystko działa i specjalnie nie "macałem" :P w sobote chyba zaczne coś grzebać w budzie więc wszystko wyleci i przy okazji założe tego radiatora z NB (stock) na SB ;) zawsze troche chłodniej bedzie miała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Mam do was takie pytanko. Czy warto do tej płyty kupować SanDiego 3700+ ?? Czy lepiej może wziąć Venice 3200+ ?? Te SanDiego podobno wydzielają dużo ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 ponawiam pytanie.... stery instalujecie z płytki dołączonej do mobo czy instalujecie jakies Integrated?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) ponawiam pytanie.... stery instalujecie z płytki dołączonej do mobo czy instalujecie jakies Integrated?? jak miałem SATA2 to instalowałem stery oddzielnie jak również intergrated 2.20 i nie było problemów, z integrated 2.20 klikasz i masz ( nie potrzebujesz kilku sterów tylko masz wszystko w jednym). Sprawdź jeszcze na stronie ASRocka bo może któreś dał w nowszej wersji. Edytowane 31 Października 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Mam do was takie pytanko. Czy warto do tej płyty kupować SanDiego 3700+ ?? Czy lepiej może wziąć Venice 3200+ ?? Te SanDiego podobno wydzielają dużo ciepła.Co za pytanie :blink: Pewnie że lepiej San Diego. Nie ma porównania z Venice - jeszcze teraz, kiedy ceny są tak atrakcyjne.. Dużo więcej Mhz uzyskasz na San Diego i wcale się więcej nie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakaraka1 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 AsRock 939Dual-VSTA sprzedana na allegro za 350zł http://allegro.pl/item138448861_asrock_939...owy_bcm%5d.html !!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Ale w tym integrated są chyba też stery do AGP które nie są mi potrzebne, tzn generalnie chodzi mi oto czy stery w tym integrated są nowsze niż na płytce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 tak sa nowsze... a czy chcesz zainstalowac stery od agp itp. to mozesz wybrac... zreszta ty nie musisz w ogole instalowac driverow od ULi bo widze masz SB, grafa tez na PCIe... no chyba ze sieciowke uzywasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Hmm, czyli jak się ma Sound Blastera, to tylko sterowniki do sieciówki instalować i do karty AGP ? a inne rzeczy jak usb, do dysków itp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 to już sobie windows sam zainstaluje ;) nie wiem jak z dyskami sata ale na pewno trzeba było jeszcze jakieś sterowniki (nie wiem dokładnie bo mam na ata dysk) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 też mam na ATA, ale przy nForce3 instaluje całą masę sterowników, do chipsetu itp. Jeszcze takie pytanie mam. Czy ASROCK 939DUAL-SATA2, zawsze ma bios w wersji 1.1 ?? Bo czytalem ze SanDiego 3700+ potrzebuje 1.3 przynajmniej, i jak poskładam to i nie będzie działać :) to będzie lipa. Czy da się zrobić update biosu z poziomu windowsa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 (edytowane) do dysku trzeba nie jest on w tym paku @tak da sie zrobic update z poziomu windowsa a bios jaki posiada mobo zalezy przewaznie od rev. mobo Edytowane 31 Października 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 do dysku z płytki tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakaraka1 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 http://allegro.pl/item137977252_asrock_939...ukcja_bcm_.html ta płytka sprzedana na allegro za 380zł ludzie co wyście poszaleli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 doinstaluj też USB2.0 filter. U mnie "wariowała" HP PSC1510. Nie mogłem znaleźć przyczyny, przeinstall Widnows (btw... SP2 - więc niby USB 2.0 ma w sobie), oraz oprogramowania do drukarki nic nie dało. Dopiero wpadłem na pomysł, żeby doinstalować ten sterownik do USB ULi i poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 http://allegro.pl/item137977252_asrock_939...ukcja_bcm_.html ta płytka sprzedana na allegro za 380zł ludzie co wyście poszaleli? Ja tu czegoś nie rozumiem, za tą cenę to chyba jest wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Jeszcze takie pytanie mam. Czy ASROCK 939DUAL-SATA2, zawsze ma bios w wersji 1.1 ?? Bo czytalem ze SanDiego 3700+ potrzebuje 1.3 przynajmniej, i jak poskładam to i nie będzie działać :) to będzie lipa. Czy da się zrobić update biosu z poziomu windowsa ? Najczęściej wgrywany jest do nich najnowszy dostępny bios. Da się z windowsa wgrać nowszy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 no za ok 400 zl jest DFI Lan Party... lecz jest jeszcze wiele osob, ktore maja kompy tylko z agp i tanio chca przejsc na nowa platforme taka mozliwosc umozliwial im ASRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 Najczęściej wgrywany jest do nich najnowszy dostępny bios. Da się z windowsa wgrać nowszy bios. Aha, a moglibyście napisać jaki bios mieliście przy zakupie płyty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 ja mialem 1.50 lecz co to za roznica :) update biosu w windowsie trwa z 5 sec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj84 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 No ja akurat miałem 1.10 :) Tylko że ja ją kupowałem zanim jeszcze stała się popularna i większość mówiłe że ASRock i Uli jest bleee :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 humax5400, poczytaj sobie dokładnie cały temat, a nie robisz "powtórkę z rozrywki". Sam jak ją kupowałem, to wcześniej przejrzałem 90 stron tematu o Asrocku i już wszystko wiedziałem... Jeszcze jej nie masz, a już pada mnóstwo banalnych pytań... Aż boję się pomyśleć, co będzie gdy już ją będziesz miał :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas_85 Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 http://allegro.pl/item137977252_asrock_939...ukcja_bcm_.html ta płytka sprzedana na allegro za 380zł ludzie co wyście poszaleli? ludzie nie poszaleli, to tylko czysta ekonomia - nie ma podazy czegos co jest dobre i tanie to jest ogromny popyt... druga sprawa - ludzie ktorzy zmieniaja platforme np z socket A a maja dobra grafe pod AGP ktorej nie chca oddawac za grosze moga dzieki tej plycie tanim kosztem zmodernizowac sprzet. Plyta 350 zl, procesor 250 = 600 zl. Kupujac ten sam procesor za 250 zl, plyte z PCIX za 400 zl musimy kupic grafe za conajmniej 350 zl zeby miec spokoj z grami przynajmniej na pol roku = 1000. Ekonomii nie da sie wiec oszukac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 To jest nieporozuminienie, przecież mnie chodzi cały czas o MSI GF 7900 GTO 512Mb, a więc kartę na slocie PCIe, a nie na AGP. Oj ludziki..... Eech, no ręcę opadają jak słowo daje :mur: Przynajmniej byś się nauczył na pamięć tej płytki. Ja tak zrobilem przed złożeniem i wszystko przebiegło bezproblemowo. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...