Carson Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 u mnie komedia, 1.45v 2666MHz, po modzie 1,5v 2700mhz ;) na 1,55 nie chce nawet katowac proca bo pewnie wiecej niz 40mhz nie pojdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Panowie nastapily u mnie nastepujace zonki. Wczoraj, to mi siostra mowila, nie widziala ona tego, mnie nie bylo w domu. Komp sobie chodzil, sciagal cos z emula, zero obciazenia, mowi, ze slyszy pikniecie z glosniczka systemowego-wchodzi do pokoju patrzy, komp sie sam zrestartowal. Pozniej chodzil 5 godzin na necie, wsio ok. Dzisiaj dwa razy zdarzyl mi sie restart podczas ladowania windowsa, w sensie, ze pojawia juz sie niebieski ekran powitalny i wtedy restart. Poza tym wsio chodzi ok. Testy, super pi 16M stabilnie, na jednym rdzeniu puscilem dzis kompresje wideo (100%obciazenia) a na drugim 3dmarka 2003, czyli konkretne obciazenie kompa i wsio ok. Martwic sie, ze z plyta cos nie tak czy to wspanialy system Bila Gatesa mi sie wysypuje, dodam, ze zdarzylo sie to na ustawieniach stock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Pamiatki memtestem i goldem zrob. Zmien w 'moj komputer' zeby nie restartowal i zobacz co oznacza dany kod bledu ----------------------------- Pytanko do uzytkownikow Freezera 64pro na naszej plytce: Freezer zabiera gorace powietrze z NB (ciagnie z prawej do lewej, a pod wiatrakiem jest parzacy NB), w jaki sposob to rozwiazaliscie, bo mam tempy gorsze niz na boxie z tego powodu Edytowane 21 Września 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam, Mam dysk SATA2 z obsługą (NCQ) jutro powinna do mnie dojść płyta Asrock DualSata2, mam pytanie co do niej. Jest różnica w odczycie danych po zainstalowaniu sterowników SATA2 przed instalowaniem windowsa czy nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam. Czy ktoś bardziej obyty mógłby wyjaśnić zjawisko Coldboot'ów ? Mój sprzęt chodzi stabilnie we wszystkich programach testujących, od proca, grafę, ram. A raz na jakiś czas przy starcie kompa wraca mi do wartości domyślnych i przestawianie w biosie od nowa jest z deka stresujące. z góry tnx. pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) @adamlop Jak dla mnie to fryzjer Pro sredniawka owiewa NB (non-pro to bym sie zgodzil). Ja u siebie problemn goracych radiatorow na NB i SB rozwiazalem dajac na boczna scianke wentyl 92mm. Nie masz tam miejsca? To wytnij sobie dziure tak jak i ja musialem :D @Maks! Troche nie rozumiem co masz na mysli. Po prostu walisz najnowsze stery w ver. 2.07 na flopa i ladujesz je podczas instalki windy (duszac F6) i po krzyku. @fiskomp coldboty to problem z wlaczeniem kompa (jak sama nazwa wskazuje zimnego). Znaczy, ze sie restartuje n razy zanim sie odpali. Piszesz, ze masz bios 2,20. Ja o nim nic dobrego nie slyszalem. Polecam 2,10 Edytowane 21 Września 2006 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 No to ja te swoje 3 restarty o ktorych pisalem wczesniej moge podciagnac pod miano coldboota wlasnie. W zasadzie to dwa, bo ten pierwszy to sie odbyl przy wlaczonym systemie, nie bylo mnie w domu, moze jakis spadek napiecia w sieci, wiecej takich jaj juz mi nie robil. A te dwa lipne zaladunki windy zakonczyly sie, jak sie dzis zorientowalem, wlasnie resetem ustawien biosu (no moze poza data i godzina). Zorientowalem sie dzis jak spojrzalem do everesta i moje kingstony chodzily znow na 333, wiec smigiem do biosu i patrze, ze wsio poustawiane stock. Z tym, ze u mnie komp sie nie resetowal n razy a tylko raz i pozniej sie wsio dobrze ladowalo, z tym, ze taka sytuacja sie 2 razy powtorzyla Da sie cos z tym zrobic, czy to po prostu humor plycie nie dopisywal? A moze te coldbooty powoduja jakies ukryte konflikty sprzetowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 potrzebuje szybkiej pomocy w zalozeniu fryzjera na ta plytke bo ni uja mi nie idzie ;/ czy on w ostatniej fazie zapinania powinien stawic taki duzy opor ?? czy to montarzu sa potrzebne jakies srobki ?? bo na instrukcji sa jakies pokazane ?? potrzebuje jakiegos obrazka albo pomocy slownej (i duchowej) :D Pozdrawaim ten aluminiowy radioator od NB mi przeszkadza ;/ czy ta dzwignia powinna isc z drugiej strony ? ale wtedy wiatrak bedzie wial na dyski zamias poza obudowe ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) potrzebuje szybkiej pomocy w zalozeniu fryzjera na ta plytke bo ni uja mi nie idzie ;/ czy on w ostatniej fazie zapinania powinien stawic taki duzy opor ?? czy to montarzu sa potrzebne jakies srobki ?? bo na instrukcji sa jakies pokazane ?? potrzebuje jakiegos obrazka albo pomocy slownej (i duchowej) :D PozdrawaimJa zakladalem fryzjerka kilka dni temu i wiekszych klopotow nie mialem, oprocz tego, ze dran jest duzy, moja obudowa mala, wiec bylo bardzo malo miejsca..Zadnych srubek nie potrzebujesz, potrzebny jest tylko fyzjerek i para rak (masz to chyba na wyposazeniu;-) Zaczepiasz te zaczepy po jednej stronie koszyka socketa, nastepnie robisz to samo po drugiej stronie i przesuwasz te dzwignie. To wszystko. Powodzenia, poradzisz sobie, bo to proscizna (oto moje wsparcie duchowe;-) Edit. Dzwignia ma byc od gory, nie od strony NB. Wiatrak bedzie wtedy ustawiony od strony dyskow, a powietrze bedzie uciekac na tyl obudowy. Najlepiej jakbys mial tam jeszcze wiatrak wypychajacy powietrze z budy.. Edytowane 21 Września 2006 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 LOOOOL Glupota nieboli :D :D przeciez on wije w radiator a nie od niego :D :D :D sry za spam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Witam, Mam dysk SATA2 z obsługą (NCQ) jutro powinna do mnie dojść płyta Asrock DualSata2, mam pytanie co do niej. Jest różnica w odczycie danych po zainstalowaniu sterowników SATA2 przed instalowaniem windowsa czy nie ma? Z reguły po zainstalowaniu sterów do SATA2 pod instalacji windowsa, nie widać przyrostu wydajności... Przynajmniej u mnie i u kilku innych userów tej płytki :] Po prostu BURST się nie zwiększa, tak jakby stery nie działały :mur: Także lepiej zainstalować przez instalką windy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 a jeszcze 2 pytanka czy musze jakos przestawaic zworki na plycie dysk ATA karta pod AGP ?? i czy ten fyzjer powinien byc na srodku ?? bo umnie tak lekko krzywawo jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) a jeszcze 2 pytanka czy musze jakos przestawaic zworki na plycie dysk ATA karta pod AGP ?? i czy ten fyzjer powinien byc na srodku ?? bo umnie tak lekko krzywawo jest1. Zanych zworek na plycie nie przestawiasz, podpinasz tylko grafe do odpowiedniego portu :-) Natomiast interfejsem dyskow sterujesz z poziomu biosu.. 2. U mnie tez stopka fryzjera nie lezy dokladnie po srodku czapki procesora. Jest lekkie przesuniecie - ok. 1 mm. Edytowane 21 Września 2006 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0ma5 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 to jeszcze mi powiedzcie co zrobic z ta zasrana blaszka do tylnego panelu zamontowac jak jak pluyta bedzie juz w obudowie czy wczesniej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Pomysl chwile :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 to jeszcze mi powiedzcie co zrobic z ta zasrana blaszka do tylnego panelu zamontowac jak jak pluyta bedzie juz w obudowie czy wczesniej ??Blaszke mocujesz do pustej obudowy, jak bedzie w niej plyta, to juz jej tam wsadzisz. Ja o tej blaszce zapomnialem i mam z tylu ladna dziurke dla lepszej wentylacji ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hah lepsza wentylacja powiadasz ?:)az mi sie przypomina jak mialem sprzeta w przerobionej obudowie AT (big green tower) teraz w dragonie duzo wygodniej :) ale koniec OT powiedzcie mi .. bo nie znalazlem tego aczkolwiek kiedys cos gdzies czytalem - teraz znalesc nie moge ... wam tez pierdzi z glosnikow np przy przewijaniu stron na zintegrowanej karcie muz. ?- w sumie mi to wisi .. bo uzywam live`a ale z drugiej strony chyba cos nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ja nie mam takiego problemu - uważam nawet że ALC850 jest o niebo lepszy niż SB Live 5.1 (miałem kiedyś to wiem co gadam) nie mówiąc już o ALC650 czy C-Media 9739 (2 ostatnie to inne integry). A co do blaszki - o ile dobrze pamiętam to kiedy ma się jakąś cyrkulację powietrza w kompie to każda taka dziura ją zakłuca czyli najlepeij z wentylami ale reszta szczelna. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel89 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 U mnie jak się ucho przyłoży do głośnika lub jak się da głośność na maxa w słuchawka to słychać jakiś dźwięk, ale tak normalnie to nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Umnie też tykanie słychać przy przewijaniu. Ale chyba tylko jak mam ustawione w opcjach 2 glosniki jak ustawie 6 kanałow to jest wporzo (mam głośniki 5.1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Dobra to powiedzcie mi czy ta zintegrowana dźwiękówka jest lepsza od Sound Blaster 4.1 Digital?? Nie wiem czy bawic sie w tą integre bo jak dla mnie SB gra ładnie, (lepiej niż Audigy 2 Value) ale wole znać prawde :wink: Aha i czy ta integra obciąża proca w jakimś stopniu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ale masz problem - odłacz SB i włacz w biosie realteka to się sam przekonasz i wybierzesz dobrą :P Ja tam nie narzekam, na głośnikach 2.1 nie mam żadnych problemów - dźwięk czysty a na obciązenie przy takim procu nie narzekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Nie chce mi się przeszukiwać wszystkich stron tego tematu (i poprzedniej części). Jak kręcą się pamięci na tej płycie (winbond bh6)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ale masz problem - odłacz SB i włacz w biosie realteka to się sam przekonasz i wybierzesz dobrą E tam, znowu by sie burdel w sterach zrobił, ale jak będe przed formatem to koniecznie zobacze bo jestem ciekaw, ale nurtuje mnie tylko to czy ,,zżera,, proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 U mnie to jest 1-2 % gdy winamp i wmp naraz inne piosenki odtwarzają -wycenione "na oko" bo antywir jest cały czas włączony i nieco skacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 No i moj Venice poszedl na napieciu 1,375: 9x267 (2403), pamiec 166 i HT=801. Szkoda tylko, ze na tym boxowym temperatura dochodzi do 49-50 stopni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) To coś musiałes źle poskładać chłodzenie, na tak niskim napięciu masz zdecydowanie zbyt wysokie temperatury i to nie wina boxa Edytowane 21 Września 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 To coś musiałes źle poskładać chłodzenie, na tak niskim napięciu masz zdecydowanie zbyt wysokie temperatury i to nie wina boxa Ale to jest temperatura w stresie. Sprobowac nalozyc jeszcze raz paste? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Spróbuj ale najpierw dosyć dokładnie usuń starą. Pastę najlepeij rozprować po procku w miare równomiernie, np. kartą telefoniczną, linijką itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danch Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hah lepsza wentylacja powiadasz ?:)az mi sie przypomina jak mialem sprzeta w przerobionej obudowie AT (big green tower) teraz w dragonie duzo wygodniej :) ale koniec OT powiedzcie mi .. bo nie znalazlem tego aczkolwiek kiedys cos gdzies czytalem - teraz znalesc nie moge ... wam tez pierdzi z glosnikow np przy przewijaniu stron na zintegrowanej karcie muz. ?- w sumie mi to wisi .. bo uzywam live`a ale z drugiej strony chyba cos nie tak. LOL, mi tak pierdzi na GA-K8NSC-939 i mam wylaczona karte zintegrowana, bo kupilem audigy 4. Sam nie wiem co tak pierdzi, ale pierdzi przy przwijaniu stron. Mialem nadzieje ze jak kupie dual-vsta to problem zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...