4kami Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 no stabilne jest narazie 1:30 w ps2004 juz leci.... Ale nie widze aby ktos na forum na takim HTT jechał???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Ja zamkłem licznik czyli pełne 400 i jeszcze kilka osób. 320 miałem na codzień. Były małe problemy bo po resecie płyta nie wstawała i trzeba było wyłaczyć i włączyć kompa ale to wina Biosu OCWB1. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 yły małe problemy bo po resecie płyta nie wstawała i trzeba było wyłaczyć i włączyć kompa ale to wina Biosu OCWB1. Pozdrawiam! Ja tak mam na wszystkich biosach - raz na jakiś czas po restarcie płyta nie wstaje (bootuje na ogkrągło) i jest tak na każdym biosie - tym częściej, im wyższe fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2007 Może i racja ale to nie jest aż taki wielki problem, przynajmniej u mnie nie był. Restarty po postawieniu OS i wgraniu wszystkiego można na default zrobić. A potem to raczej żadkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 (edytowane) Moje samsungi nie są takie złe 2X512 samsung UCCC narazie ustawiem na 240 na 2,5 3 3 7 9 dalej dalej mi sie niechce bawic??? bo mam 10X290 Obyla sie robić vdimm mod na asrocku ,bo nie wiem ile voltow ramki wytrzymaja i czy cos to da?? edit 255 3 4 4 7 T1 Edytowane 1 Lutego 2007 przez 4kami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adyan Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 Ponawiam pytanie: Które sterowniki zainstalować ? Czy sterowniki ze strony Asrocka czy może Uli Integrated 2.20 ? Chodzi mi o to które są lepsze i sprawiają mniej problemów i czy w tej paczce od ULI jest inny sterownik AGP niż na stronie AsRocka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2007 @Adyan - ja jak miałem w awaryjnej sytuacji (tej pierwszej) GF2 to instalowałem z ULI 2.0 i było ok. Co do restartów - u mnie było to samo. Mam teraz bios 2.30 i nie mogę na nim ustawić kompa np. na 320x8 ale wystarczy wgrać 1.80i jak dobrze ustawię ramki to działa nawet 340x9 choć płyta też ma wtedy padakę z restartami. Więcej u mnie chyba się nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Instalowal ktos Viste na tej płycie??JAk jest ze steronikami do agp i dysku twardego na SATA II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 wszystkie stery od ULi sa juz w Viscie... - zero problemow, z sata nie wiem bo sie nie bawilem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 zagdza sie. jedyny potrzebny sterownik to Jmicron R1.17.08.01 do kontorolera SATA2. trza go zaladowac na pocz. instalacji bo bez niego dyzk muli i lapie dziwne pauzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 na viscie nie trzeba tego uli wgrywac podczas instalki. sam wgrywa.tylko inaczej sie nazywa. Mam pytanko probowal ktos wsadzac 4x hyperx? Mam 2x i mysle o dokupieniu 2 ksotek. i czy sa jakies problemy z 4 kostakmi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 ja słyszałem że problemy może mieć jedynie procesor ;) np mój winchester :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak07 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Zainstalowalem sobie Viste na drugiej partycji tylko zaczalem instalacje z poziomu windowsa bo nie chcialo mi bootowac z plyty.Dysk rozpoznalo bez problem tylko nie chodzi na SataII tylko jak Sata I i pewnie bede musial go przeinstalowac jeszcze raz Odczyt z Hd tach wyglada tak jakby dysk mial zaraz umrzec a pood xp wychodzi pieknie linia Jest jakis program do kracenia tej plyty pod windowsem,czy mozna to robic tylko w biosie?? Edytowane 3 Lutego 2007 przez zwierzak07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) wgrales ten sterownik o ktorym pisalem? ile mozna tlumaczyc. http://www.station-drivers.com/page/jmicron.htm Edytowane 4 Lutego 2007 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Co do kręcenia na tej płycie z pod Windowsa to wypróbuj SysTool. I na przyszłośc przejrzyj FAQ o tej płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slicznotka Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Witam, posiadam płytę Asrock 939Dual-Sata2 z zainstalowanym WindowsemXP i wszystko działa idealnie, ale ostatnio dostałam na urodziny Windows Vista (chciałam zainstalować go jako drugi system), a z uwagi, że wcześniej podkręcałam sprzęcik i używałam programu A64Tweaker do podkręcania pamięci z Windowsa, mam malutkie pytanie, czy ten programik będzie mi działał również pod Vistą? (z opisu programu wynika, że nie jest przeznaczony pod Viste, ale... różnie to bywa) A jeżeli nie to może ktoś z forumowiczów może mi polecić inny podobny programik, jakoś nie mogę znaleźć innego odpowiednika :cry: Za odpowiedź z góry dziękuję, pozdrawiam wszyskich forumowiczów :razz: Edytowane 5 Lutego 2007 przez slicznotka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 powiem ci jedno. Pod Vista RC2 sprawdzilem zarowno A64Tweaker'a jak i A64Info-beta. Oba sie odpalaja i poprawnia odczytuja ustawienia. Nie zmienialem zadnych ustawien, wiec nie wiem czy sie wykrzaczy, ale na 99% bedzie dzialac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Mam pytanko? mozna przesmarowac chipset arctic silver 5 ,i karte graficzna?? zwarcia nie bedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 no spokojnie mozna, tylko tak cienko zeby Ci nie pasta po docisnieciu radiatora nie wyplynela :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4kami Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Przesmarowalem wszystko i mam max 40 stopni na procku ,przedtem 47 a temp na plycie spadla o 7 stopni,(teraz 30 C) Edytowane 5 Lutego 2007 przez 4kami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ripool Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Czy w przypadku gdy mam karte graficzna na pci-x to nie musze instalowac zadnych sterownikow do plyty glownej tak jak to jest w przypadku grafiki pod AGP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Do samego chipsetu musisz. Odznaczasz po prostu stery dla AGP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Hej. Wczoraj przyszła do mnie 939SLi-eSATA2. Mam trzy pytania. 1) Jak otworzyłem paczkę okazało się, że płyta jest bez baterii CMOS. Czy koś może mi powiedzieć jaka to jest bateria? Standardowa 3V czy jakaś inna? 2) Dwie strony wcześniej rozmawialiście o DrutModzie. Dlaczego? Przecież na płycie jest możliwość zrobienia Vcore moda. 3) A'propos Vcore moda i Vdimm moda. Czy jeśli zrobię mostek do Vcore to czy na proc idzie na stałe 1,55V czy jest to napięcie regulowane z poziomu biosu (podbite o 0,4V). a jeśli regulowane to co w sytuacji, gdy w biosie będzie ustawione 1,3V? po modzie będzie podbite do 1,7? Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam mam pewiem problem z zainstalowaniem systemu.Napisze od poczatku.Mam 2 dyski na sate 2 (jak widac w sygnaturce),system teraz chodzi na dysku WD i podlaczony jest jako sata1.Zaczyna mi cos ten dysk padac i chce zainstalowac system na Baracudzie.Tu zaczynaja sie schody.Przy instalacji nic sie nie dzieje,nie dochodzi nawet do momentu niebieskiego ekranu zaczynajacego instalacje.W biosie dysk widac,ustawione jest wszystko dobrze.Nie wiem juz o co chodzi.Macie jakies pomysly bo mi sie juz wyczerpaly :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam mam pewiem problem z zainstalowaniem systemu.Napisze od poczatku.Mam 2 dyski na sate 2 (jak widac w sygnaturce),system teraz chodzi na dysku WD i podlaczony jest jako sata1.Zaczyna mi cos ten dysk padac i chce zainstalowac system na Baracudzie.Tu zaczynaja sie schody.Przy instalacji nic sie nie dzieje,nie dochodzi nawet do momentu niebieskiego ekranu zaczynajacego instalacje.W biosie dysk widac,ustawione jest wszystko dobrze.Nie wiem juz o co chodzi.Macie jakies pomysly bo mi sie juz wyczerpaly :mur: Zamiast instalować, przekopiuj system z dysku na dysk, pamiętając o odpowiednich flagach dla partycji. No chyba, że potrzebujesz świeżego systemu. Po czym wnosisz, że dysk zaczyna Ci padać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Wlasnie chcialem zainstalowac system na nowo na innym dysku bo drugiego chce oddac na gwarancje.Nie za bardzie kumam jak mam pamiętac o odpowiednich flagach dla partycji Przy podlaczonych 2 dyskach i instalacji windy,widzial mi tylko jeden dysk.Starszy dysk nie za kazdym razem chce normalnie zalaczyc,po sprawdzeniu go znalazlo mi duzo badsectorow.Na naprawe nie mam troszke czasu,bo robilo by sie to z pare dni.Wiec chcialem oddac na gwarancje. Edytowane 6 Lutego 2007 przez kaju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Mam pytanie... szukalem w biosie i nie znalazlem... gdzie wlaczyc uruchamianie z klawiatury (ale dopiero przy wpisaniu konkretnego ciagu znakow)? Edytowane 6 Lutego 2007 przez Macieqqq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 ale mnie dawno tu nie było :-P ale do rzczy :> kupiłem dzisiaj 512 ramu ale tej samej firmy czyli Goodram ale ona ma 3 a nie jak wczesniejsza 2,5CL i włożyłem i po wlożeniu komp nie chce wstawać tzn na podkręconym procku jak wczesniej miałem ustawione 9x278 to teraz nawet nie chce na 9x250 wstać ;/ co może być nie tak ?? po za tym w biosie cos pisze: "Setting wrong values in below sections may causesystem to malfunction" coś z napięciem chyba ale nie wiem czy pamięci czy procka ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Wlasnie chcialem zainstalowac system na nowo na innym dysku bo drugiego chce oddac na gwarancje.Nie za bardzie kumam jak mam pamiętac o odpowiednich flagach dla partycji Przy podlaczonych 2 dyskach i instalacji windy,widzial mi tylko jeden dysk.Starszy dysk nie za kazdym razem chce normalnie zalaczyc,po sprawdzeniu go znalazlo mi duzo badsectorow.Na naprawe nie mam troszke czasu,bo robilo by sie to z pare dni.Wiec chcialem oddac na gwarancje. Na drugim dysku tworzysz taką samą partycję jak ta na dysku, na którym zainstalowany jest system (za pewne pierwsza partycja a dysku, podstawowa). Kopiujesz na nią całą zawartość partycji z systemem, pamiętając o ukrytych plikach i folderach. Jakimś programem do partycjonowania oznaczasz tę partycję jako aktywną, a starą partycję z systemem odznaczasz, żeby nie była aktywna. Podłączasz drugi dysk w miejsce starego, ustawiasz z niego bootowanie. System odpala tak samo, jak ze starego dysku. Całość zajmuje ~15 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Moze i zadziala,ale dalej nie bede mial swiezej kopi.A to bylo dla mnie najwazniejsze :( Zreszta i tak mi nie przekopiuje wszystkich pliczkow,bo pisze ze tylko do odczytu Edytowane 6 Lutego 2007 przez kaju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...