Kosiarz_1987 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) WITAM Nie bede sie za duzo rozpisywał chciałem wam zaprezentowac i poddać ocenie moje pierwsze WC. Zaznaczam ze jest to beta mojego ukladu w planach jest jeszcze bloczek na NB i tak jak zapewne zauważyliście bloczek na Grafie nie jest zamontowny ponieważ doszedłem do wniosku że węże moge przyciąć i zamontowac bloczek ale na 2Ti raczej bloczku zakładać sie nie opłaca. Bloczek zajmnie swoje miejsce dopiero jak wyminie grafe co nastąpi jeszcze w tym miesiącu :D Części użyte do budowy wc CPU- Frost2Slim GPU-Frost2Gpu Pompka-Coolriver Chłodnica-Freezer2 + 2x Akasa 120mm Węże - od Kyńka Cristal 10mm Wszystko oparte na choinkach NK12 W planach bloczek na NB (Colder Nb). Jak tylko sie pojawi odrazu znajduje miejsce w moim układzie :D Jeszcze raz zaznaczam jest to beta układu i wc bedzie cały czas modyfikowane Zdjęcia Widok na chłodnicę oraz widok na F2S widok ogólny oraz na pompke widok na chłodnicę widok na bloczek na GPU oraz widok ogólny jeszcze raz widok ogólny oraz widok z góry Edytowane 7 Października 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Proste, schludne WC :) Osobiscie nie widze rzeczy do ktorych mozna by sie bylo przyczepic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Fajne WC :D Takie Wc by RealityNet jeszcze mogłeś pomarańczowy barwnik wlać to już by było w 100% RN. :) Estetyczne w miare szkoda, że nie masz jakiejś lepszej budki bo ta mi trochę Codiego przypomina ;) Jak sprawuje się Coolriver? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Jak na pierwszy kibel to bardzo ładnie ;) Mam jak zwykle kilka uwag: moim zdaniem lepiej by było (wizualnie) i bezpieczniej, gdyby wentyle były pod chłodnicą. Teraz z tymi szparami, nie wygląda to porządnie. Druga sprawa: czy nie lepiej by było gdyby chłodnica była odwrócona króćcami w strone zasilacza? P.S.: Pochowaj te małe kabelki ;) (pcspkr,pwr,rst itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horgrim Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) czysto, ładnie, schludnie, ładnie wycięty otwór pod wentyle, w kablach lekki nieporządek, jakie temperatury ? ( właśnie w jednym poście zawarłem najczęstsze odpowiedzi jakie się pojawiają na tym forum :) bez urazy userzy PPC ;) ) Edyta: Jzu ludzie ale wy jesteście szybcy :o a chciałem być pierwszy :/ Edytowane 17 Września 2006 przez Horgrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Kurde podoba mi sie ;] zrobilbys lepsiejsze fotki (a przede wszytkim troche je skompresowal) to by bylo super. Te sruby na chlodnicy sa be, ale przezyje ;] A ten bloczek chlodzacy obudowe ROX ;] boze, wszyscy sie zucili na ten topic :D Edytowane 17 Września 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Wszystko ładnie i schludnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) GDR Buda bedzie modyfikowna a co do pompki to nie mam kompletnie żadnuch zastrzeżeń Mizaga82 Na kabelki przy modzie obudowy bedą zamontowane oplotki a na wentyle zakupie grile i wtedy moim zdanie zacznie to fajnie wygladać a co do chłodnicy to próbowałem tak jak piszesz i zabardzo węzy by byly powyginane kszonek Sróbki takze zostana wymienione podczas moda obudowy który juz niedługo zostanie zrealizowany Dziekuje za komentarze i prosze o dalsze opinie i uwagi Edytowane 17 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 prawie że firmowy kibelek RN :> zamontuj jakieś grille na te wentyle, lub zamontuj je odwrotnie jak pisal Miazga. bedzie bezpieczniej dla palców i wentyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No wszystko fajnie tylko takie pytanie... czemu wiejesz do budy a nie wyciagasz? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) No wszystko fajnie tylko takie pytanie... czemu wiejesz do budy a nie wyciagasz? :] Jakos nie zwróciłem na to uwagi bok mam praktycznie caly czas zdjety jeszcze do tego big tower takze to ulozenie wentyli wiekszego wplywu na wydajnosc nie ma :D :D Edytowane 18 Września 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 jak na 1 raz wyglada elegancko biorac pod uwage to ze to wersja beta, czekamy na fotki z wersji final, powodzonka w moddingu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 fajny kibelek- coś w stylu jak bym chcial,zeby kiedyś moje wc wyglądało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Dzieki za opinie i prosze o dalsze komentarze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Fajnie, ale znowu układ bez bloku na hdd a Ty masz Samsunga, który potrafi emitować bardzo nie przyjemne wysokie tony. Jeżeli WC to koniecznie z blokiem na HDD, bo inaczej to nie ma, co mówić o ciszy – tak uważam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Fajnie, ale znowu układ bez bloku na hdd a Ty masz Samsunga, który potrafi emitować bardzo nie przyjemne wysokie tony. Jeżeli WC to koniecznie z blokiem na HDD, bo inaczej to nie ma, co mówić o ciszy – tak uważam.A od kiedy to blok na hdd potrafi go wyciszyć? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 3si3 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 to pewnie skrót myślowy - blok na hdd ma umozliwić wsadzenie go do jakieś gąbki pianki czy innej cholery robiącej za silentbox :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 to pewnie skrót myślowy - blok na hdd ma umozliwić wsadzenie go do jakieś gąbki pianki czy innej cholery robiącej za silentbox :]dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 29 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2006 (edytowane) Nad blokiem na HDD narazie nie mysle teraz w planach mam kupno jak sie ukaże coldera na NB także Hdd chlodzone woda narazie odpada :D EDIT Sprzęt wymieniony juz wkrótce zaprezentowana zostanienowa rewizja mojego chłodzonka Edytowane 29 Listopada 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...