qbec Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witam Mam pytanie co do tego zasilacza http://www.proline.pl/shop.php?prodid=HUNTKEY+HK550-XES ,duzo sie naczytalem o tym ze huntkeye sa dobre i spodziewalem sie ceny z kosmosu, a jednak sa dosyc tanie. Czy ta zasilka poradzi sobie z tym configiem: Conroe e6600 Galaxy 7900gs 512mb 2gb ramu ds3 lub p5b Oc bedzie ile sie da :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zasilacz zaprojektowany, by zapewniać maksymalny komfort pracy. Doskonale sprawdza się tam, gdzie wymaga się zwiększonej mocy, bezkompromisowej stabilności, oraz ciszy. Szybko zapomnisz, że w ogóle go masz... System pasywnego PFC, zapewnia optymalne wydatkowanie prądu pobieranego z sieci energetycznej. Zużywa on znacznie mniej prądu niż tradycyjne zasilacze co przekłada się na twoje oszczędności. Używając zasilaczy HuntKey dbasz również o środowisko naturalne. Dzięki zastosowaniu najwyższej klasy podzespołów, produkcji zgodnie z normą ISO:9001, oraz nowatorskiemu podejściu do chłodzenia, zasilacz ten zapewnia bezpieczną i przyjemną pracę przy komputerze przez długie lata. Po prostu podłącz go i ciesz się ciszą... Zastanawiam sie kto wymysla takie bajki (pfc). Co do ciszy - mialem ten zasilacz kilka lat temu i musze przyznac ze to prawdziwa suszara - z cisza nie ma absolutnie nic wspolnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) cisza nie jest az tak wazna, chodzi o moc ;) i czy ewentualnie ten zasilacz dal by rade gdyby dac jeszcze sli Edytowane 17 Września 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) w tej cenie lepsze zasilacze mozna wyrwac :] Tak naprawde mocny sprzet w SLI wezmie max ale to max 400 wat :] byly niedawno tutaj testy robione... kup dobry 450 albo 500 i starczy. Enermaxa jakiegos, albo jak chcesz tanio to chiefteca CTF/ GPS. moze to? http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...4&grupa=319 Edytowane 17 Września 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 w tej cenie lepsze zasilacze mozna wyrwac :]nie chodzi za bardzo o pieniadze, poprostu ten zasilacz ma teraz smigac z tym sprzetem i kiedy tylko wyjdzie g80 przejsc na niego, podobno ten ma byc pradozerny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 jak nie chodzi o pieniadze to tagan dual engine :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Czytalem cos o specjalnych samodzielnych zasilaczach do g80/r600 wiec mozliwe , ze taki zapas mocy nie bedzie potrzebny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 o do ciszy - mialem ten zasilacz kilka lat temu i musze przyznac ze to prawdziwa suszara - z cisza nie ma absolutnie nic wspolnego.Już kilka lat temu HuntKey miał zasilacze 550 W ? :blink: Ja mam Huntkey'a 350AP i jak dla mnie jest po prostu niesłyszalny, nawet pod pełnym obciążeniem, a jak widać ma co ciągnąć. Nie jest w każdym razie najgłośniejszym elementem w zestawie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Już kilka lat temu HuntKey miał zasilacze 550 W ? :blink: Ja mam Huntkey'a 350AP i jak dla mnie jest po prostu niesłyszalny, nawet pod pełnym obciążeniem, a jak widać ma co ciągnąć. Nie jest w każdym razie najgłośniejszym elementem w zestawie :wink: Kupilem dokladnie 2 lata temu uzywana sztuke (200zl) - nawet topic o nim napisalem bo byly problemy z wtyczka zasilania.. Co do ciszy naprawde byl bardzo glosny, Huntkey 350AP (ktorego mialem po drodze) byl w porowaniu do niego cichy ale prawde mowiac do ciszy mu bylo daleko, ale kazdy ma inne pojecie ciszy jak i nieslyszalnosci, tzn. w wiekszosci przypadkow chodzi o zagluszanie danej "nieslyszalnej" czesci komputera inna slyszalna lub halasem zza okna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Jeśli dobrze wyłowiłem z tych wypocin na stronie proline to jakaś mocno leciwa konstrukcja o sprawnosci 65%, czyli bardzo kiepskiej, więc wiatrak musi robić huragan żeby cośtakiego schłodzić. Za te pieniądze jest to całkowicie nieopłacalny zakup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 @Saimek ten zasilacz jest jeszcze lepszy niż się wydaje:) jeśli chcieć pobrać z zasialacza 300W tj 65% tego co do nie go wpływa to mamy: 65% = 300W 35% = Straty straty x 65 = 300 x 35 straty = 300 x 35 / 65 straty ≈ 161W Jako grzejnik wyśmienite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No ja mowie 300 wat ze stratami.. :] no wtedy dostajemy 170 watt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No ja mowie 300 wat ze stratami.. :] no wtedy dostajemy 170 watt :D eh zle to liczysz :D on ma np te 300w przy sprawnosci 65% czyli bierzez sieci 300w+35% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Dobrze licze.. biore 300 wat z sieci, dostaje 170 wat a w eter idzie okolo 130. gdzie tutaj blad? :] p.s sprzet potrzebuje 170 wat ale z zasilacz musi pobrac z sieci 300 wat :] Edytowane 18 Września 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) no to jak ktos lyka 300 wat z zasilacza Dobrze licze.. biore 300 wat z sieci, dostaje 170 wat a w eter idzie okolo 130. gdzie tutaj blad? :] Zapewne dobrze liczysz ale żle piszesz. Raz piszesz, że 300W bierzesz z zasilacza a raz bierzesz 300W z sieci. Widzisz jż błąd??? edit: znów bład :) Dobrze licze.. biore 300 wat z sieci, dostaje 170 wat a w eter idzie okolo 130. gdzie tutaj blad? :] p.s sprzet potrzebuje 170 wat ale z zasilacz musi pobrac z sieci 300 wat :] 300W pobrane z sieci x65% sprawności daje nam 195W do wykorzystania (300x0,65=195) Edytowane 18 Września 2006 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 No poprawilem nizej ze 300 z sieci ;] pierwszego posta nie edytowalem bo mi sie nie chce :] sorx :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 pobór mocy z sieci x 0,65 = 550W zasilacza ( o ile tyle ma, w co wątpię) Podzielone 550 na 0,65 = 846,15W z tego odejmijmy teroretyczne 550W Więc w gwizdek wyparowuje ponad 296W...nieźle :lol: i chłodzić to wiatrakiem 80-tką.....podziękował :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Przy max obciążeniu ogień by leciał :D :D ale te Huntkeye z 80 wentylatorem jakoś mnie nie przekonują te stare ze złotych serii były fajniejsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...