Skocz do zawartości
logray

Płyta, Procek, Ram + Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W sumie ten post można by rozbić na dwa pytania:

- co kupić?

- gdzie kupić?

Zacznę od drugiego. Gdzieś tak w listopadzie mój brat będzie przez około 2 tygodnie w USA. Mamy tam rodzinę (zero wiedzy o komputerach), więc są dwie możliwości. Zakup w jakimś sklepie internetowym (tylko w którym), albo zakup w jakimś sklepie w NY (tylko gdzie)? Jakby ktoś mógł dać jakieś info to będzie miło.

A teraz pierwsze pytanie. Mam do wydania około 1000$. Wstępnie zdecydowałem się na intela.

płyta:

DFI INFINITY 975X Socket T (LGA 775) Intel 975X ATX Intel Motherboard - Retail

procek:

Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz 4M sharing L2 Cache LGA 775 Processor - Retail

ram:

2x1GB tylko jaki?

grafika:

coś na poziomie 7900gs (do wymiany kiedy pojawią się karty z DX10), nie mam pojęcia co wybrać.

Problem jest taki, że nie będzie jak tego przetestować, dlatego zależy mi na tym aby to na 100% ruszyło. Oczywiście myśle o problemach typu ram niezgodny z płytą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak później wyegzekwujesz gwarancję? Dla mnie to głupota, zważywszy ze ceny w Polsce są niskie. 1000$ to w Polsce mozesz mieć Monstera Szybkości stary.. Przewalutuj kasę na PLNy i pogmeraj w polskich sklepach.

Oto rada Polskiego Wuja Sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie masz rację, ale w praktyce jeśli kupię w USA to porównując do naszych cen (płyty u nas nigdzie nie widziałem więc cenę przyjąłem orientacyjną) grafę będę miał gratis. Jakby mi ktoś zaproponował taki zestaw w Polsce za zbliżoną cenę to bym go od niego kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie masz rację, ale w praktyce jeśli kupię w USA to porównując do naszych cen (płyty u nas nigdzie nie widziałem więc cenę przyjąłem orientacyjną) grafę będę miał gratis. Jakby mi ktoś zaproponował taki zestaw w Polsce za zbliżoną cenę to bym go od niego kupił.

No jak tam dają gratis GF7900GS to to raj a nie kraj :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi