logray Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Witam W sumie ten post można by rozbić na dwa pytania: - co kupić? - gdzie kupić? Zacznę od drugiego. Gdzieś tak w listopadzie mój brat będzie przez około 2 tygodnie w USA. Mamy tam rodzinę (zero wiedzy o komputerach), więc są dwie możliwości. Zakup w jakimś sklepie internetowym (tylko w którym), albo zakup w jakimś sklepie w NY (tylko gdzie)? Jakby ktoś mógł dać jakieś info to będzie miło. A teraz pierwsze pytanie. Mam do wydania około 1000$. Wstępnie zdecydowałem się na intela. płyta: DFI INFINITY 975X Socket T (LGA 775) Intel 975X ATX Intel Motherboard - Retail procek: Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz 4M sharing L2 Cache LGA 775 Processor - Retail ram: 2x1GB tylko jaki? grafika: coś na poziomie 7900gs (do wymiany kiedy pojawią się karty z DX10), nie mam pojęcia co wybrać. Problem jest taki, że nie będzie jak tego przetestować, dlatego zależy mi na tym aby to na 100% ruszyło. Oczywiście myśle o problemach typu ram niezgodny z płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 A jak później wyegzekwujesz gwarancję? Dla mnie to głupota, zważywszy ze ceny w Polsce są niskie. 1000$ to w Polsce mozesz mieć Monstera Szybkości stary.. Przewalutuj kasę na PLNy i pogmeraj w polskich sklepach. Oto rada Polskiego Wuja Sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Teoretycznie masz rację, ale w praktyce jeśli kupię w USA to porównując do naszych cen (płyty u nas nigdzie nie widziałem więc cenę przyjąłem orientacyjną) grafę będę miał gratis. Jakby mi ktoś zaproponował taki zestaw w Polsce za zbliżoną cenę to bym go od niego kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Teoretycznie masz rację, ale w praktyce jeśli kupię w USA to porównując do naszych cen (płyty u nas nigdzie nie widziałem więc cenę przyjąłem orientacyjną) grafę będę miał gratis. Jakby mi ktoś zaproponował taki zestaw w Polsce za zbliżoną cenę to bym go od niego kupił. No jak tam dają gratis GF7900GS to to raj a nie kraj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badman Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Infinity 975 nie jest najlepsza... lepiej weź sobie Asus P5B :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logray Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Infinity 975 nie jest najlepsza... lepiej weź sobie Asus P5B :EA jaki ram do tego G.Skille? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...