zibi322 Opublikowano 28 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2002 No nie uwierzycie. Wracam z serwisu, okazalo sie ze tej barrakudy mi nie wymienili tylko sformatowali na niskim poziomie i teraz tak 2 raz zrobili(przedtem kumpel mi go odbieral i mu powiedzieli ze nowy dostaje). Nie dalem sie juz zrobic w jajo i wzialem wiekszy nowke. Jedyne co mnie martwi w nim to cholerne grzanie sie -temp. dochodzi do 39 st C !!!, a obudowe mam otwarta!!! Niezly kaloryferek. Mama nadzieje ze ten egzemplarz nie sprawi mi wiecej problemow. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNACetHLOn :D Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Ja mam tysz duszątemp HDD ale musze sie pobawić z nim bo coś mi sie zdaje ze jest zła cyrkulacja powietrza, czeka tylko na paczke z 4maxa , izałoże tego sunona 12X12 to moze bedzie zimniej :D. no a mam MAXTOR ata 133 7200 obr/min :D 40 gabarytów :D (gb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 przykrecilem go wyzej i juz jest ok 34 st C max. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 zrob sobie chlodzenie woda takie jak ja mam na hdd =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnb Opublikowano 29 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2002 Wypad mi z forum rtcw :D to do innego dzialu powinno pojsc :D Zibi jak mozesz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Jestem pracownikiem serwisu i powiem wam jedno, jak dostaje dysk to modle sie, zeby byl calkowicie martwy bo wtedy nie ma problemu wysylam dostaje nowy, a jak jest inaczej to nigdy nie wiadomo co producent z nim zrobi i to nie wina serwisu co dostajecie dletego, ze wszystke naprawy gwarancyjne wykonuje praducent lub glowny dystrybutor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Jestem pracownikiem serwisu i powiem wam jedno, jak dostaje dysk to modle sie, zeby byl calkowicie martwy bo wtedy nie ma problemu wysylam dostaje nowy, a jak jest inaczej to nigdy nie wiadomo co producent z nim zrobi i to nie wina serwisu co dostajecie dletego, ze wszystke naprawy gwarancyjne wykonuje praducent lub glowny dystrybutor. nie prosciej mu pomoc.. by byl totalnie martwy... ? 12V i jest git :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 zrob sobie chlodzenie woda takie jak ja mam na hdd =)jak zrobiles blok wodny ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 U mnie oba HDD (barracudy) maja powyzej 50 C i jakos chodza... :) Co do wodnego na HDD to wali sie blok na HDka i juz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Moj brat ma baracude 4 40gb 7200 i moge powiedziec ze wcale sie nie grzeje, no moze z 35 stopni ma ale to jest norma. Ale jak troche dysk popracuje to moze z 50 stopni ma :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 u mnie teraz jest 36*C, Winamp + 5x IE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Moja baracuda ma caly czas 38C moze dlatego ze nie mam obudowy w kompie tylko lezy ma biurku wszystko :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 Moja baracuda ma caly czas 38C moze dlatego ze nie mam obudowy w kompie tylko lezy ma biurku wszystko :lol: A moja Barakuda ma 31C :P no ale Chieftec to Chieftec :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 U mnie ma 40*C w spoczynku. S.M.A.R.T pisze ze maksymalna temperatura dysku wynosila 51*C ale to podczas ostrego przenoszenia z partycji na partycje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 U mnie ma 40*C w spoczynku. S.M.A.R.T pisze ze maksymalna temperatura dysku wynosila 51*C ale to podczas ostrego przenoszenia z partycji na partycje. a jak zrobic zeby u mnie ten S.M.A.R.T tesh cos takiego pokazywal ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 To jest uklad wbudowany w dysk(Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Wystarczy miec program ktore te dane odczytuje i juz masz dokladna i rzeczywista temperatuje dysku. Ja uzywam Speed Fan'a do tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 30 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2002 To jest uklad wbudowany w dysk(Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Wystarczy miec program ktore te dane odczytuje i juz masz dokladna i rzeczywista temperatuje dysku. Ja uzywam Speed Fan'a do tego. ehh u mnie speedfan nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 ehh u mnie speedfan nie dziala :( To ze nie reguluje obrotow nieznaczy ze nie sprawdzisz nim informacji ze smart. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 ehh u mnie speedfan nie dziala :(] Jezeli nie dziala to znaczy ze niemasz tego ukladu na dysku. A jezeli nie dziala bo nie zmniejsza obrotow to i tak odczytasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 ja mam 39 i zyje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 speedfan jest troche przygłupawy szczególnie w winxp, jak go rraz odpalisz z danego katalogu to w innym juz nie będzie działać - trzeba pogrzebac po rejestrze troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 31 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2002 Uroki WinXP :D A co do temperatury BIV u mnie 39-41 normalna praca, 47 po godzinie kopiowania nonstop plikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNACetHLOn :D Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 qrde nie wiem czy jusz wam mówiłem, że Winszit Z Satansoftu (kodzi tu o Xp :P ) spakował mi 3 gb fimów do 60 mb ?!?!?!? i nie moge tego pliku otworzyć w win98se :P cza znaleźć Linuksia i tam sie bawić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 w poprzednim temacie pisaliscie wszyscy, ze b4 pada jak ma za duza temperature a z tego co widze to polowie przekracza max temp. zalecana przez producenta i jakos sie nie psuja. ja mam teraz 33 st.C i narazie chodzi nowa 60 GB. Byle tak dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 w poprzednim temacie pisaliscie wszyscy, ze b4 pada jak ma za duza temperature a z tego co widze to polowie przekracza max temp. zalecana przez producenta i jakos sie nie psuja. ja mam teraz 33 st.C i narazie chodzi nowa 60 GB. Byle tak dalej. Polowie? Ja niewidze nikogo kto ja przekracza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...