Portal Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Witam Chcem zrobic domowa siec internetowa i nie wiem jakiej firmy najlepiej kupic HUBa - ma do wyboru nastepujace firmy: -Genius -D-link - i jakis CentreCom , dokladnie nie znam firmy ( http://www1.zetobi.com.pl/salon/produkt.asp?ID=002219) Ktore mozna kupowac a ktore nalezy odrazu odrzuic ( np na awaryjnosc , niepoprawna prace itp) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Ja uzywalem D-link i byl bezawaryjny, a ile kompow bedzie w tej sieci? nie lepiej kupic ci switcha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Ja uzywalem D-link i byl bezawaryjny, a ile kompow bedzie w tej sieci? nie lepiej kupic ci switcha? Dwa komputery - plus jeden pelniacy jako router rozdzielajacy SDI Switch mozna kupic ale slyszalem ze sa problemy poniewaz czasami dwa komputery moga sie nie widziec gdy sa podlaczone do switcha :( - czy to jest prawda ? Siec ta bedzie sluzyc do korzystania z netu a takze do grania pomiedzy dwoma komputerami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Po pierwsze kup Switcha, a nie hub'a. Ja mam u mnie w sieci 4 Switche firmy Planet i działają bezawaryjnie od prawie roku. (nie licząc burzy w wyniku której 2 były do wymiany). Transfer to ok. 7MB/s. Wszelkie normy odległościowe ponaciągane - 155m najdłuższy odcinek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Komputery na pewno sie beda widzialy ( to jest kwestia utawien a nie switcha ). Ta siec na Switchu bedzie lepiej chodzila, no i bedziesz mogl puscic 100MB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Komputery na pewno sie beda widzialy ( to jest kwestia utawien a nie switcha ). Ta siec na Switchu bedzie lepiej chodzila, no i bedziesz mogl puscic 100MB/s. Hmm , mowisz ustawien - ale jakich ? co trzeba wtedy zmienic ( ustawic) aby sie widzialy dobrze tak jak na HUBach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Chodzilo mi o podstawowe ustawienie. Ustawienia dla Huba czy Switcha sa takie same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Chodzilo mi o podstawowe ustawienie. Ustawienia dla Huba czy Switcha sa takie same. Aha , no tez tak podejrzewalem ale na wszelki wypadek sie zapytalem jak to jest ze switchami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 a jeszcze jedno - narazie jako router pelni stary komp z kasrta sieciowa - w przyszlosci gdy zaloze sobie neostrade to chcem sobie kupic router sprzetowy ktory ma wbudowany switch - czy pozniej nie bede mial problemu polaczenia tego switcha z routerem ktory juz zawiera switcha ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 Swiche można łączcyć bezproblemu. Ja mam Swicha Surecom 8 portów, mam na nim 3 kompy, a transfery są około 5mega/s. Kable około 30metrów, mocno załamywane i zgniecione (przechodzą przez drzwi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 polecam D-Link'a, Planet'a (sam mam 8portowego planeta i jestem bardzo zadowolony), switche/huby mozna laczyc w kaskadzie, ale nie polecam laczenia wiecej niz 4 urzadzen - lagi sa nie do zniesienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...