delekta87 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Witam Mam takie pytanie czy taki konfig bedzie dzialal ?? Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi bo mam okazje niedrogo kupic pamieci z ecc Pozdrawiam i dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 (edytowane) Jest juz temat o tych mobo http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=142077 A co do samego pytania , to pamiatki powinny dzialac , bo w biosie sa jakies ustawienia odnosnie ECC. Edytowane 18 Września 2006 przez Krzychu7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Był gdzieś link do innej www gdzie kolesiowi chodziły pamieci ECC na tej płycie i dość wysoko śmigały :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Pamieci chodza na tej płycie Ściagnij sobie program do edyscji biosow modbin i zobaczysz ze jest tam w pip ustawień o pamieci ecc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 dzieki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Na rev 2.0 chodzą też pamięci ECC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Tutaj rev nie ma nic do gadania, liczy się chipset ewentualnie może jeszcze bios. Czyli powinno chodzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Aha, dzięki :) Jest jakaś duża różnica w działaniu między zwyklymi ddr a ecc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 dla zwykłego śmiertelnika nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Wszystkie plytki na nf4 obsluguja pamieci ecc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Gigabyte k8ns też obsluży ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 (edytowane) Gigabyte k8ns też obsluży ? :)Wydaje mi sie ze jest na nf3, ale jestem tylko człowiekiem....^^ Edytowane 27 Września 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pen Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 k8ns - nForce 3 250... mam taka, chce ktos kupic? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 tak sobie czytam ten wątek i coś mi tu nie pasuje - przecież kontroler pamięci jest w procesorze, jeśli od czegoś zależy obsługa pamięci 72bitowych to właśnie od niego, a nie od mobo to że w biosach są ukryte opcje od ecc wcale nie oznacza że do czegoś służą, jak ktoś ma K8NS to wie że są tam np. dzielniki pamięci typu 2/2.33 czy 2/2.5 (memdiv 233 i 250), które są obsługiwane poprawnie tylko przez X2 oraz FX, a takich procków jakoś na S754 nie było obsługę pamięci ECC na pewno mają opterony - w tym wersja Venus na S939; w porównaniach wydajności San Diego vs Venus ten drugi był wolniejszy właśnie ze względu nieco bardziej skomplikowany kontroler ale jeśli komuś rzeczywiście udało się odpalić pamiątki ecc na procku ze zwykłym, 64/128 bitowym kontrolerem to niech koniecznie da znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja666 Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 Marudzisz , Operton i vanice na tym samym rdzeniu sa..Jedna linia produkcyjna.. Ja mialem na semp 2800 i gb k8ns zamontowane 2 gb ecc i smigało pieknie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meesha Opublikowano 30 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2006 no to lol, co jak co ale na tym forum nie spodziewałbym się takich tekstów (i przekręcania nazw, do tego trzeba mieć talent) venice ma 512KB cache L2, venus 1MB (podobnie jak San Diego), tyle że dodatkowo jego kontroler obsługuje kości ecc chyba będę musiał sam skołować sobie jakąś ecc żeby się przekonać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...