Skocz do zawartości
LordFury

Asus P5wdg2 Ws Pro <&> Asus P5w64 Ws Pro

Rekomendowane odpowiedzi

na jakiej p4pxxx mialem cos podobnego, pomoglo przejsciowe flashowanie, nier od razu skok "w dol" o kilka biosow tylko 2 kroki, wiec zobacz z 303 na 301 a potem 301 na costam

btw moze zmien nazwe tego romu na powiedzmy p5264.rom a nie ip5w64-~1.rom bo nigdy nic nie wiadomo co mu sie kaszani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakiej p4pxxx mialem cos podobnego, pomoglo przejsciowe flashowanie, nier od razu skok "w dol" o kilka biosow tylko 2 kroki, wiec zobacz z 303 na 301 a potem 301 na costam

btw moze zmien nazwe tego romu na powiedzmy p5264.rom a nie ip5w64-~1.rom bo nigdy nic nie wiadomo co mu sie kaszani.

też na to wpadłem i nie pomogło (zmiana nazwy @ stopniowe downgrejdowanie)

obadam metodę Hanu :idea:

a jednak kszonek macasz racje z 303 na 302 idzie a pewnie z 302 na 301 też poleci i moze nie na darmo ten rozpaczliwy post bo innym sie przyda :wink:

update z 302 na 301 niestety nie poszło więc zostaje metoda na Hanu

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z urzytkowników Asus P5w64 Ws Pro prubował na tej płycie uruchomić karte satelitarna skystar 2 bo nigdzie nie moge znaleść potwierdzenia że taka karta chodzi z ta płytą. :?

Tak. Wszystko wporządku ze skystarem 2.6D. Powiedźcie tylko co z tym dzwiękiem na tych płytach kupiłem odesłałem i następny egzemplarz przyszedł z tymi samymi objawami :(. Stały pisk, po 10min pracy maksymalizacji i minimalizacji okien przeglądarki towarzyszy dodatkowy pisk do momenty pełnego wyświetlenia na monitorze lub schowania do paska zadań. P.S. Stały pisk identyczny jak ten z zegarka na zakończenie programu w TVP. Podczas pisania posta zauważyłem że na klawiature dzwięk też reaguje wcisniecię długo pojedyńczego znaku(np.aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa) daje się usłyszeć taki lekki szelest, scroll na myszce też sieje. Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie mi tego zjawiska.

Edytowane przez pacior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pacior ja mialem to samo na solteku sl75drv5 i wlasciwie do teraz nie wiem czego to przyczyna. Slychac przebicia od myszki/klawiatury/hdd jak i procka pod obciazeniem. Na szczescie moja p5w64 pozbawiona jest tego problemu. Moze pokombinuj w biosie z jakimis spread spectrumami czy innym diabelstwem :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to jest z tym piskiem bardzo związane ale ja miłem objawy podobne na moim asrock dual 880 pro tylko one sie dotyczyły tego że jak była płyta w napedzie to piszczaoł i czeszczało mi w głosnikach znikneło to jak zaznaczyłem w panelu regulacji głosności wycisz Odtwarzacz Cd. Do dam jeszcze że te objawy z czeszczeniem były nawet w tedy jak nie miłem podłonczonego kabla audio między odtwarzaczem cd a płyta główną. i własnie po tym wyciszeniu ustąpiły. Nie wiem czy to cos pomoze w tym przypadku ale zawsze warto wyprubować. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MaSell też chce taki sprzęt :).

Idz do pracy, zarób, zapłać 22% vatu a bedziesz miał.

Zebyś ty wiedział co ja bym chciał

Ps obecnie pisze z durona 750@900, 320MB SDR i ATI 4MB bez akceleracji - chcesz taki sprzęt :D ?

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lekki OT sie robi :razz: jak nie masz na E6700 to proste: "Idz do pracy, zarób, zapłać 22% vatu a bedziesz miał" :D a tak poważnie to na mojej siedzi taki proc że wstyd powiedzieć ale tak jest gdy dziekan zmienia regulamin na 2 dni przed rozpoczęciem semestru i nici z e6600, cud wogóle że udało mi się sklecić kompa do końca :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAKI CHCE :)

NVIDIA nForce 680i SLI Motherboard: $250 || High End CPU: $1000 || Two NVIDIA GeForce 8800GTXs in SLI: $1200

A apropo pracy to chyba na 10lat żeby zarobić na to cudo. Chyba że masz jakieś propozycje dobrze płatnej tak żebym mógł z miesiąca na to odłożyc :lol2: . Masell wspólczuje ostatnio po awari też troche spędziłem na podobnym sprzęcie.

Edytowane przez pacior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że już tu dawno nikt nie zaglądał. Po długim buszowaniu po necie i porównywaniu wyników testów 680i z 975 wywnioskowałem że jednak najlepsza płyta dotychczas co wyszła pod Core Duo 2 to jest płyta oparta na chipsecie 975 Asus P5w64 Ws Pro ma dość duże Oc jak na ten chipset można na nie których egzemplarzach uruchomić ją powyżej 450Fsb i działa stabilnie a co najważniejsze na tym chipsecie 975 jest przyrost wydajności coraz większy wraz z podnoszeniem Fsb dla przykładu jak wykazały wstępne testy chipsetu nvidi 680i na płycie evga okazuje się że powyżej pewnej granicy fsb jest spadek wydajności pamięci. Czyli jednak ten 680i nie jest tak dobry jak go zapowiadano tak samo w Super Ip gorzej wypada niż 975. Więc zdecydowałem że kupie jednak pod mojego e6600 Asus P5w64 Ws Pro. :) Co sądzicie o Moim wyborze :wink: Dzięki z góry za wszystkie sugestieczy dokonałem prawidłowego wyboru :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że już tu dawno nikt nie zaglądał. Po długim buszowaniu po necie i porównywaniu wyników testów 680i z 975 wywnioskowałem że jednak najlepsza płyta dotychczas co wyszła pod Core Duo 2 to jest płyta oparta na chipsecie 975 Asus P5w64 Ws Pro ma dość duże Oc jak na ten chipset można na nie których egzemplarzach uruchomić ją powyżej 450Fsb i działa stabilnie a co najważniejsze na tym chipsecie 975 jest przyrost wydajności coraz większy wraz z podnoszeniem Fsb dla przykładu jak wykazały wstępne testy chipsetu nvidi 680i na płycie evga okazuje się że powyżej pewnej granicy fsb jest spadek wydajności pamięci. Czyli jednak ten 680i nie jest tak dobry jak go zapowiadano tak samo w Super Ip gorzej wypada niż 975. Więc zdecydowałem że kupie jednak pod mojego e6600 Asus P5w64 Ws Pro. :) Co sądzicie o Moim wyborze :wink: Dzięki z góry za wszystkie sugestieczy dokonałem prawidłowego wyboru :D

Super Pi.....

a dobry wybor, chyba najlepsza w tej chwili mobo na 975. mam nadzieje ze nie zmieniasz zdania i nie bedzie sie pytal o nastepna mobo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej zdania nie zmienie. Miałem na początku brać Evga 680i ale jak prze paczyłem parę stron z testami to wynikło z nich tak jak już wcześniej pisałem że na chipsecie 680i powyżej pewnej granicy fsb wydajność spada np: na 411fsb jest około 14000MB/s dla testu pamięci a na 519Fsb jest 9800MB/s czyli coś tu jest nie tak powinno być na odwrót :? Więc zdecydowałem że najpewniejsza będzie Asus P5w64 Ws Pro :) A po za tym nie Myślę o SLI bo jak bym miał robić SLI to Jednak chipset 680i Jest jak do tej pory najlepszy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi